4 tips om in de kerststemming te blijven

0

De gezelligste dagen van het jaar zijn weer voorbij, maar hoe houd je warmte van hét familiefeest van het jaar nog even vast? Christmaholic geeft je vier tips om in de kerststemming te blijven.

1. Laat die kerstboom staan!

Wat is dat toch met die kerstboomverbrandingen op nieuwjaarsdag? Iets wat volgens mij vooral boven de rivieren gebeurt, want in het zuiden des lands is de feestdagenperiode officieel pas met Driekoningen afgelopen. Eerder dan 6 januari gaat de kerstboom er bij mij dus niet uit. En daardoor blijft het ook na kerst nog een tijdje gezellig in huis.

Kerstboom

2. Organiseer een in-between kerst en nieuwjaarsborrel

Vaak blijft er met kerst eten en drank over. Van kerstkoekjes tot kerstdiner-leftovers, met een beetje creativiteit kun je er weer wat lekkers van maken. Als iedereen die je uitnodigt iets meeneemt kost zo’n proeverij niet veel tijd qua voorbereiding en het is de ideale manier om na hét familiefeest van het jaar even met vrienden bij te kletsen.

Proeverij

3. Sla aan het bakken

Over een paar dagen is het alweer tijd om het nieuwe jaar in te luiden en nu je waarschijnlijk een paar dagen vrij hebt is er alle tijd om alvast iets lekkers te bakken voor die avond. Appelbeignets bijvoorbeeld, oliebollen natuurlijk en wafels zijn mijn all-time-favourite. Vooral ook gezellig om samen te doen met (klein)kinderen, neefjes en nichtjes.

Oliebollen

4. Start een handwerkje

Geen stress meer om alle boodschappen op tijd in huis te halen, het kerstdiner tot in de puntjes te verzorgen en het gezellig te houden met alle familieleden; de rust in huis is wedergekeerd. Maar van tevoren al die versieringen maken en cadeautjes mooi inpakken is natuurlijk ook wel leuk. Nu je niets meer hoeft kan het heerlijk rustgevend zijn om op de bank te kruipen met een kopje thee en een brei- of borduurwerkje.

Breiwerk

Foto’s: Flickr

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Voor Anouk geen kerst zonder Bing Crosby, zelfgebakken wafels, Limburgs 'knien in 't zoer' en een pasteitje met ragout. Jarenlang kreeg haar kerstboom elk seizoen nieuwe ballen, maar langzaamaan begint goud de basiskleur te worden. Voor Christmaholic deelt ze haar beste familierecepten, recenseert kerstmuziek en schrijft DIY's van zelfgemaakte kerstdecoraties. Lees meer over Anouk op haar website of volg haar op instagram.

Reageer!