Trend alert: koperen kerst

2

Je zag het de afgelopen maanden al terug in de woon- en interieurwinkels en ook de woonblogs staan er al maanden vol van: koper! Een echte trendkleur voor het najaar en de winter van 2014 en ook voor deze kerst hartstikke hot.

Wat is koper?

Eigenlijk is koper niet eens een kleur, het is een natuurlijk element, een buigzaam metaal. Je kunt er uiteraard voor kiezen om je hele boom vol te hangen met koper (gecombineerd met bruin en groen bijvoorbeeld, voor een traditioneel effect). Maar eigenlijk is ’t als accent het allermooiste. Het is warmer en stoerder dan goud, en gewoon weer eens iets anders!

Accenten van koper

Heb je nog ergens koperen of bronzen pannen of potten op zolder liggen? Haal ze uit het stof en poets ze op; ze passen uitstekend in je kerstinterieur dit jaar! Natuurlijk hoef je geen écht koper te gebruiken, dat kan behoorlijk kostbaar (en lastig schoon te houden) zijn. Ga in de winkel op zoek naar koperkleurige decoraties. Ook vazen, windlichtjes en kaarshouders in koperkleur doen het goed. Je kunt koper bijvoorbeeld erg mooi combineren met hout, wit, donkerblauw en grijs voor een stoer en urban effect (foto’s hieronder: Kaemingk).

showroom_K2014_142showroom_K2014_147showroom_K2014_144showroom_K2014_149

Koper en wit

Alleen koper en wit, gecombineerd met bruin en natuurlijk materiaal (twijgjes, takjes, touw). Heel eenvoudig is deze stijl, maar niet minder mooi. Het eindresultaat is clean en modern, helemaal van deze tijd. De DIY’s bij de foto’s hieronder vind je op TaraDennis.com.

diy-copper-stars-for-christmas-decor-3 copper_christmas7_smlCopper_christmas2_sml copper_christmas4_sml

Koperen kerstdecoratie

Op de foto’s hieronder – allemaal gevonden op Pinterest – vind je nog meer inspiratie voor koperen kerstversiering. De koperen wandstickers in de vorm van sterretjes zijn te koop bij deze webshop. De kaarsenstandaard hieronder kun je zelf maken met koperen buizen die je bij de doehetzelfzaak haalt, lees hier hoe. De laatste foto in het rijtje hieronder is afkomstig van Etsy; deze creatieve decoraties kun je bestellen via deze pagina.

koper kerst 2 koper kerst 3 koper kerst 4 koper kerst 5 koper kerst koper1

Is koper een kleur voor jouw interieur? Of is het je toch iets te apart? Ik ben echt heel erg benieuwd!

Bron foto boven deze blog: Ivyinthebay.com

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

2 reacties

  1. Leuk leuk! Hier zijn de kleuren van de boom al jaren koper goud rood en sneeuwwit. Koper is niet super goed te vinden, dus ga dit jaar vast wat leuks scoren dan!

  2. Pingback: H&M Home kerstcollectie 2014: 4 stijlvolle thema's