Mijn Top 10 favoriete kerstliedjes

4

Jaaaa, het Skyradio Christmas Station is er weer! Lekker elke dag naar kerstmuziek luisteren. Ik vond het een goed moment om met jullie mijn favoriete kerstliedjes allertijden te delen. Wat is het vreselijk moeilijk om te kiezen uit al die geweldige muziek die er gemaakt is. Maar ik heb mijn best gedaan… Hieronder vind je de YouTube-filmpjes bij mijn persoonlijk top 10.  Zet je volume open en geniet :).

1. Chris Rea – Driving Home for Christmas

Ik kan er niets aan doen, ik zet Chris Rea het hele jaar door op. Mijn vriend weet inmiddels dat hij me altijd kan opvrolijken als ik verdrietig ben met de hitsong ‘Driving home for Christmas’. Hij legt kilometers af, die beste man. Kom er maar in, Chris…

2. Nat King Cole – The Christmas Song

Ik betrap me er regelmatig op de eerste zin te neurien van dit liedje: “Chestnuts roasting on an open fire…”. Overigens vind ik andere versies van dit liedje ook prachtig, die van Michael Buble bijvoorbeeld. Of die van Celine Dion. “Although it’s been said many times many ways, Merry Christmas to you…”

3. Michael Buble – It’s beginning to look a lot like Christmas

Van dit liedje krijg ik zin om de kerstboom op te gaan tuigen. Ik zet het altijd op repeat als mijn huisje langzaam in kerstsferen wordt omgetoverd. Het begint er dan écht steeds meer uit te zien als kerst. Oh, en als het buiten sneeuwt, dan hoor ik hem ook altijd in mijn hoofd…

4. Wham! – Last Christmas

Sja, deze topper behoeft natuurlijk geen uitleg… Wie krijgt er geen kerstkriebels van dit liedje? Het is een hele tijd lang mijn ringtone geweest. Ik krijg accuut zin in sneeuw, kerstkoekjes en een kerstdiner met mijn familie. Zingen jullie mee? Laaaaaaaaaast Christmas…

5. Frank Sinatra – White Christmas

Wie droomt er nou niet van? De laatste keer dat er sneeuw lag met kerst was nog helemaal niet zo lang geleden, in 2011 volgens mij. Wat was het buiten prachtig toen. Ik woonde net samen met de liefde van mijn leven in ons appartementje en zette samen met hem voor het eerst onze kerstboom op. Een op en top kerstgevoel had ik dat jaar. Dus ook dit jaar droom ik weer van een witte kerst.

6. Katie Melua – Have yourself a merry little Christmas

Ze heeft zo’n breekbaar poppenstemmetje, die Katie Melua. En dat past echt prachtig bij dit nummer. Ook andere versies van dit liedje zijn mooi. Maar Katie, jij bent toch mijn favoriet. Laat je engelenkeeltje maar horen…

7. Dana – It’s gonna be a cold, cold Christmas

Een kerst zonder mijn lief, ik wil er eigenlijk niet over nadenken. Dat zou zoooo koud zijn! Dit mooie liedje van Dana – uit 1975 alweer – vind ik niet alleen erg mooi, ik kan me er ook alles bij voorstellen.

8. Michael Buble – Cold December Night

Ik heb al twee keer een concert van Michael mogen bezoeken, wat is het toch een geweldige entertainer. Ik droom er al jaren van om eens een kerstshow van hem te mogen meemaken. Helaas is hij in december bijna nooit in Europa. Zijn eigen, originele kerstliedje ‘Cold December Night’ staat op nummer 8 van mijn toplijstje.

9. Colbie Caillat & Gavin DeGraw – Baby it’s Cold Outside

Oh yes it is.. Blijf maar lekker binnen bij mij. Met een kopje warme choco. Of een glaasje wijn. De versie van Colbie en Gavin vind ik heerlijk. Mooie stemmen, mooi arrangement. Maar ook de versie van Lady Gaga met Joseph Gordon-Levitt is trouwens geweldig, daar zijn de rollen omgekeerd en zingt Lady Gaga een naar de 21ste eeuw geüpdatete versie van de mannentekst. Like!

10. Kelly Clarkson – Wrapped in Red

Op nummer tien staat een nieuwe christmas song, uit 2013. Ik vind het zo leuk dat artiesten tegenwoordig nog nieuwe kerstliedjes uitbrengen, en nog leuker als ze dan ook echt mooi zijn en iets toevoegen aan wat er al geschreven is. Wrapped in Red is zo’n liedje. Bring it on Kelly!

Nou, dat waren ze! Mijn tien favorieten van dit moment. Ik ben benieuwd of er dit jaar nog nieuwe liedjes bijkomen die de klassiekers van hun troon weten te stoten. Overigens vind je al deze liedjes en nog veeeel meer mooie christmas songs in mijn Spotify Playlist hier. En zet ook zeker SkyRadio Christmas Station op als je al in de stemming wil komen.

Ik ben natuurlijk ook erg benieuwd naar jullie toplijstjes. Welke kerstnummers staan in jouw persoonlijke top 10? En waarom precies. Let me know!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

4 reacties

  1. Once upon a long ago van paul mcarthy. Ik bleef als kindje maar kijken naar die clip. Little drummer boy van david bowie en bing crosby. En ook de kelly family heeft een mooi kerstnummer. Kom ff niet op de naam, ben dr echt mee opgegroeid. boney m is voor mij een nono. Wordt gek van dat nummer.

  2. Driving Home for Christmas van Chris Rea: ook mijn favoriete nummer 1. Van dit nummer krijg ik inderdaad energie, word ik vrolijk en krijg ik heimwee naar Kerst.
    Maar ook Lonely this Christmas van Mud: een geweldig sfeervol nummer, met een knipoog naar mijn jeugd. Ik heb wat gejankt als puber bij dit nummer nadat mijn vriendje het had uitgemaakt.
    En ooh….The tree tenors met War is over (zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=42D7KblwqLA)
    The little drummerboy/de Bolero: https://www.youtube.com/watch?v=tYABZra1AE0. Práchtig.

    Ach, zo kan ik nog uren doorgaan. Ik hou van álle Kerstliedjes!