Geef dit jaar een ‘Ugly Christmas Sweater’ party!

6

Jurkje, hakken, make-up, smoking, strikje, glimmende schoenen… Geen zin om je helemaal op te doffen met kerst dit jaar? Doe eens iets helemaal anders en geef een ‘ugly christmas sweater’ party! Weet je nog, Hugh Grant in zijn prachtige foute kersttrui in de Bridget Jones-film? Nou dat dus, maar dan tien keer erger. Of honderd keer :).

Wie heeft de lelijkste kersttrui?

In Amerika is het een bekend concept; daag iedereen uit om de gekste, lelijkste, mafste kersttrui te kopen of (nog beter!) zelf te maken en te dragen naar jullie kerstborrel of -etentje. Zo’n feest staat garant voor foute foto’s en veel hilariteit. Natuurlijk verwerk je er ook een competitief element in; stel een jury aan, zij kiezen de winnaar van de allerlelijkste kersttrui. En voor die winnaar is er uiteraard een leuke prijs.

kersttrui 2 kersttrui1 kersttrui 4

Kersttrui kopen

Waar haal je zo’n maffe trui vandaan? Er zijn diverse webshops die lelijke en gekke kersttruien verkopen, waaronder Kersttrui.eu. Probeer zeker eBay voor de meest idiote truien. Op Etsy vind je ook toffe en soms zelfs handgemaakte truien (de foto’s hierboven komen daar allemaal vandaan). Wil je liever een kersttrui in de winkel lopen? Begin dan eens bij de Primark, een prima plek om op zoek te gaan naar je trui. Onderstaande truien waren in 2013 te koop bij deze winkel. Niet slecht, toch? 😉

kersttrui 3 primark kersttrui 1 primark kersttrui 3

Zelf een foute kersttrui maken

Wat nog veel leuker is, is een simpele trui als basis pakken en helemaal uit je dak gaan met versieren. Haal de kerstballen, -slingers en -lichtjes van zolder en leef je uit. Met de foto’s hieronder doe je ongetwijfeld inspiratie op ;-). Nog meer lelijke kersttruien zien? Check ons Pinterest-bord!

christmas sweater 5

Bron: Pinterest

En, ga jij dit jaar in foute kersttrui naar je (schoon)ouders? Of houd je het toch op je zwarte jurkje met pumps? Laat het zeker weten in een reactie hieronder!

Bron foto boven deze blog: Flickr | David Gannon

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

6 reacties

 1. Zeker in de foute kersttrui! Primark heeft de meest geweldige dit jaar!

  Ga je trouwens ook weer een stukje plaatsen voor dit jaar wanneer alle kerstshows beginnen??

  Hoor t graag 🙂

 2. Hoi Saskia,

  Kan je de kersttruien nu al kopen bij Primark? Wij doen elk jaar een kerstkaart met onze katten in thema!
  Groetjes xxx

 3. Pingback: WINACTIE! Win een heerlijk warme foute kersttrui - Christmaholic.nl

 4. Ha, voor mijn vader (Ruud = Rudolf) zou ik er natuurlijk eentje met Rudolph the rednosed reindeer willen! Oja, ik draai trouwens al wel An Irish Christmas van Moya Brennan! Aanrader!