Knutselend de herfstvakantie door!

0

Ben je bang dat je op dag twee van de herfstvakantie al niet meer weet hoe je je kinderen moet vermaken? Of krijg je je creatieve kleinkind of nichtje op visite? De oplossing: eerst naar buiten om blaadjes, eikeltjes en dennenappels te verzamelen en dan binnen snel aan het knutselen! Deze creatieve uitspattingen zijn (met een aanpassinkje her en der) geschikt voor jong en oud.

Blaadjes worden beestjes

Als je alle blaadjes, eikeldopjes, takjes en kastanjes in huis hebt, kun je aan de slag! Maak bijvoorbeeld vrolijke blaadjesuilen met de meest fel gekleurde bladeren of egeltjes met de stekeltjes van het jasje van de kastanje. Deze beestenboel krijgt natuurlijk een ereplekje op de kamer van je (klein)kind!

Plaatjes met (véél) blaadjes

Je kind mag lekker rollebollen en rennen door bergen herfstblaadjes en jij hebt een mooie toevoeging aan het familie-fotoalbum. Klinkt als een goede deal, toch? Laat je kind tussen de kleurige blaadjes springen en ze omhoog gooien en weer neer laten dwarrelen en maak er mooie kiekjes van. Of is je kind bijna jarig? Vorm dan samen zijn of haar nieuwe leeftijd met blaadjes op de grond, laat hem of haar er breed lachend bij staan of liggen en flitsen maar. Leuk voor op de verjaardagsuitnodiging of om elk jaar hetzelfde plaatje van je kind te maken.

Ook nog een leuk idee, afgekeken bij een Amerikaanse schooljuf: laat je kind op een foto doen alsof het een stevige herfststorm is. Knip de foto langs het silhouette uit en plak ‘m op een kleurig vel, met net boven het gezicht van het kind ‘dwarrelende’ blaadjes geplakt. Dat wordt gegarandeerd lachen samen.

 Herfst in huis

Misschien is het nog een beetje te vroeg om de kerstversiering al door het hele huis te hangen (alhoewel, een lampje of takje mag altijd!). Maar met herfstversiering mag nu natuurlijk flink uitgepakt worden. En wat is er nu leuker dan helemaal (door je kind) zelfgemaakte herfstdecoratie in huis? Met alles wat je in de natuur vindt, krijg je al snel sfeervolle kleuren in huis. Maak bijvoorbeeld met een soort papier-maché techniek een prachtige schaal van herfstbladeren. Vul ‘m met in verf gedipte dennenappels of vrolijk geschilderde eikeltjes. Een paar mooi versierde windlichten er omheen en klaar is jullie herfsthuis!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Marloes (redacteur en moeder van een dansende en zingende peuterzoon) vindt niets leuk aan de winter, behálve de dagen rondom kerst! Ze kan uren rondstruinen door winkels op zoek naar hét perfecte cadeau voor elk familielid en zichzelf weekenden lang vermaken met knutselen en bakken (in kerststijl).

Reageer!