Mason jar snowglobes: sneeuwbol maken in een pot

17

Struin jij Pinterest wel eens af op zoek naar inspiratie voor kerstdecoratie? Nou, ik wel! En daar kwam ik de laatste tijd steeds vaker gave foto’s tegen van glazen doorzichtige potten, de zogenaamde mason jars, met daarin sneeuw en een boompje. Een sneeuwbol in een pot dus. Hoe gaaf!

DIY sneeuwbol in een glazen pot

snowglobes benodigdhedenbenodigdheden snow globes mason jar
De lieve mensen van masonjar.nl (waar je zulke gave potten kunt kopen) stuurden mij een pakketje met potjes op waarmee ik zelf aan de slag kon. Het was superleuk om te maken en voor een niet zo handig persoon als ik echt goed te doen. Hieronder lees je stap voor stap hoe je zelf zo’n mason jar snowglobe maakt. Je hebt er maar weinig voor nodig en bent super snel klaar!

Wat heb je nodig?

 • Mason jars (of andere glazen potten natuurlijk) met een deksel
 • Lijm (bijv. Hema alleslijm)
 • Kunstboompjes van bijv. Lemax
 • Kunstsneeuw
 • Zin om te knutselen 🙂

Aan de slag

glueboompjes vastgelijmd
Deze toffe sneeuwlandschapjes in een pot maken is echt heel makkelijk. Haal de deksel van de pot en doe wat lijm op de onderkant van het boompje en de onderkant van het dekseltje. Lijm het boompje vervolgens op de deksel. Wacht nu een tijdje tot de lijm goed gedroogd en gehard is (hoe lang dat duurt, hangt af van de lijm die je gebruikt). Als je te snel verder gaat, valt je boompje straks van de deksel af.

boompje in potje
Vervolgens is het een kwestie van sneeuw (of sneeuwbolletjes) in het potje doen en de deksel met het boompje er weer op draaien. Draai de pot om zodat hij met de deksel op de tafel staat en voilá, je snowglobe is klaar! Tip: gebruik niet teveel sneeuw (minder dan je denkt), anders staat je boompje al gauw onder water, ehhm, onder sneeuw dus ;-).

snowjars readymasonjars snowglobes diysnowglobes in mason jar diy super easy

Ik ben heel benieuwd wat je van deze DIY vindt. Zal ik vaker van dit soort blogjes met knutselideetjes schrijven? Ik hoor het graag in een reactie!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

17 reacties

 1. Meer…meer…meer…ik ben gék op dit soort tips! Het is toch heerlijk als je nu al je voorbereidingen kunt maken voor je kersthuis?
  Het is jammer dat ik geen foto’s kan plaatsen hier: ik heb soortgelijke tafereeltjes gemaakt met wijnglazen: op een bierviltje (op maat knippen) heb ik een engeltje geplaatst, een kerstboompje, kerstpoppetjes, sneeuw en dit op de rand van het glas geplakt. Dit dus op de kop zetten en op de voet van het glas (die dus nu de bovenkant is) nog een kaarsje plaatsen. Dit kun je met verschillende soorten glazen doen.

 2. Pingback: WIN! 4x kerstdorppakket van My Village - Christmaholic.nl

 3. Kun je aangeven welke afmetingen mason jars je gebruikt hebt? Ik denk 16oz en 8oz, klopt dat?
  Is beetje ladtig te zien.

  Alvast bedankt

  Gr Esther

 4. Hoi!

  SUPER toffe boompjes! Ik zoek me te pletter (en verdwaal) op het internet naar dat soort boompjes. Ik lees Lemax op jouw DIY, maar kun je me iets verder op weg helpen?

  Groetjes
  Kim

 5. Pingback: De beste winter- en natuuractiviteiten: 8 tips voor jou!