7x de tofste cadeauboeken

1

December komt steeds dichterbij en dat betekent natuurlijk ook; tijd om kadootjes kopen! Ik vind niets leuker dan kado’s uitkiezen voor mijn vrienden, familie en geliefden en het vervolgens mooi ingepakt geven. Het is echter niet altijd even makkelijk om te bedenken wat je die ander nu weer gaat schenken (ha, die welbekende rijmzin moest ik er gewoon even ingooien!). In een reeks artikelen geven we je dit najaar inspiratie voor toffe Sint- en kerstkadootjes. Deze keer; 7 bijzondere boeken om cadeau te doen.

1. Het (enige, echte!) kleurboek voor volwassenen

kleurboek volwassenen

Waarschijnlijk heb je dit boek al eens ergens in een winkel zien liggen of bij een van je vriendinnen thuis; het is hartstikke populair. Op dit moment is alweer de derde editie van het enige echte kleurboek voor volwassenen uit. Ik heb het laatst, met een klein doosje kleurpotloodjes, aan mijn creatieve moeder cadeau gedaan. En volgens mij vond ze het erg leuk :). Tip, dus!

Titel: Het derde enige echte kleurboek voor volwassenen
Prijs: €9,99
ISBN: 9789045315386

Koop bij bol.com

2. Een vraag per dag

een-vraag-per-dag-binnenkant

Dit is niet zomaar een dagboek, maar een soort tijdcapsule voor de volgende vijf jaar van je leven. Elke dag stelt dit boek je één vraag. Sommige zijn heel eenvoudig en concreet, andere geven je wat meer stof tot nadenken. Onder elke vraag is de schrijfruimte verdeeld in vijf vakken, voor elk jaar één. Begin bij vandaag en noteer 365 (of 366) dagen lang je antwoord op de vraag van de dag. Na een jaar kom je vanzelf weer bij de eerste vraag en noteer je je antwoord in het schrijfvak eronder. Als je dit vijf jaar doet krijg je een heel bijzonder dagboek waarin je kunt lezen hoe je smaken, meningen en ideeën evolueren en hoe je leven door de jaren heen verandert. Tof, toch?

Titel: Een vraag per dag
Prijs: €12,95
ISBN: 9789044737974

Bekijk op bol.com

3. Vertel ’s (light edition)

vertel 's boeken

Een boek voor je geliefde, je mam, pap, opa en voor oma… er zijn inmiddels al diverse varianten van het bekende ‘Vertel ‘s’-boek te koop. Het is een bijzonder cadeau om te krijgen of om te geven. Door het beantwoorden van de vragen schrijft de ontvanger heel makkelijk zijn of haar eigen boek over de gever. Ideaal voor mensen die ‘geen schrijver zijn’ of die binnen korte tijd een geweldig cadeau willen maken. Het ingevulde boek is een prachtig document om voor altijd te bewaren. Nu is er ook een light-variant te koop, een wat lichter boek met stukken minder pagina’s. En hij is ook nog eens de helft goedkoper. Waar de gewone ‘Mam, vertel ‘s’ €19,99 kost, betaal je voor de dunnere variant slechts €9,99. Leuk om kado te doen, en weer terug te krijgen :).

Titel: Mam, Vertel ’s (omdat je zo bijzonder bent)
Prijs: €9,99
ISBN: 9789049107673

Koop bij bol.com

4. Het grote dilemma op dinsdag boek

dilemma op dinsdag

Altijd natte sokken of elke dag frikadel speciaal als ontbijt… wat zou jij kiezen? Moeilijk joh! Dit spelletje speelde ik in het begin van mijn relatie zoo vaak! En nu is er een boek vol met dit soort hilarische dilemma’s. Dilemma op Dinsdag is ontstaan toen zes vrienden zich verveelden op een verjaardag. Na uren te hebben gediscussieerd over onmogelijke dilemma’s, besloten ze om een Facebookpagina op te starten zodat ze hun directe vrienden de dilemma’s ook konden voorleggen. Inmiddels heeft de pagina 54.000 fans, zijn ze besproken in diverse media, krijgen ze plekken op festivals en hebben ze dus ook hun eigen boek.

Het verschijnt op 3 november 2014, mooi op tijd voor Sint & Kerst! Door de spiraalbinding in dit boek en de ‘halve’ pagina’s kun je als lezer tot wel 1600 dilemma’s creëren. Goed voor uren discussieplezier tijdens etentjes bij (schoon)ouders, als je je lover beter wil leren kennen, als je geen zin hebt in je huiswerk, op het terras, op familieweekend, tijdens ellenlange autoritten, in de wachtkamer bij de tandarts, op het strand, in de kerstvakantie… Leuk!

Titel: Het grote dilemma op dinsdag boek
Prijs: €14,95
ISBN: 9789020679502

Koop bij bol.com

5. Mijn leven in lijstjes

mijnleveninlijstjes

Ken jij iemand die altijd lijstjes maakt? Dan is dit boek echt iets voor die persoon! Boodschappenlijstjes, to do-lijstjes… we maken ze bijna dagelijks, omdat ze ons helpen orde in ons hoofd te scheppen en praktische zaken af te handelen. Maar lijstjes maken kan ook enorm leuk en inspirerend zijn! Zet je lievelingsgerechten op een rijtje en maak een opsomming van onvergetelijke reizen of originele cadeau-ideetjes.

Pen eigenschappen neer die je in anderen bewondert en maak een lijst van fictieve figuren met wie je wel eens een praatje zou willen maken of van dingen die je zeker gedaan wilt hebben in je leven. Laat je fantasie de vrije loop en schrijf alles neer wat in je opkomt. Niets is te gek! Overigens zijn van de auteur in het Engels nog veel meer toffe lijstjes-boeken verschenen in de Listography-reeks, waaronder ‘Travel listography‘ voor reizigers.

Titel: Mijn leven in lijstjes
Prijs: €12,95
ISBN: 9789044731972

Koop bij bol.com

6. Wreck this journal!

wreckthis

Leer jezelf op een creatieve manier kennen in het boek ‘Wreck this journal‘ van Keri Smith. Je mag er mee gooien, je mag ‘m onder de douche nemen (ja, echt!) of ‘m volplakken met kleine dingetjes die je op straat hebt gevonden: het boek staat vol met de meest uiteenlopende, prikkelende opdrachten. Je mag alle opdrachten door elkaar heen uitvoeren op de manier zoals jij dat wilt. Het resultaat vaak verbluffend en bovendien verslavend. Als je eenmaal een Wreck this journal hebt volgekladderd/geschreven en geplakt, wil je gegarandeerd meer…

Ook Keri heeft nog veel meer gave kadoboeken geschreven, zoals ‘This is not a book‘ (ga de wijde wereld in en doe alle bijzondere opdrachten en geef zo het boek vorm) en ‘Finish this book‘ (zoals de titel al verraadt, pagina’s met open eindes, jij maakt het boek af!)

Titel: Wreck this journal
Prijs: €12,99
ISBN: 9789049104948

Koop bij bol.com

7. Je had maar één taak

jehadmaareenboek

Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Oftewel: waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Dat is niet erg, fouten maken we allemaal. Er worden echter ook fouten gemaakt waarbij je je eigenlijk afvraagt hoe dat ooit fout had kunnen gaan. ‘Je had maar één taak‘ is een begrip op Facebook en verzamelt online de leukste, maar vooral pijnlijkste situaties, waarbij één simpele taak al te veel van het goede bleek. Dit boek, van de gelijknamige, succesvolle Facebookpagina met bijna 100.000 fans, bevat een verzameling van de bizarste en foutste situaties.

Resultaat: meer dan 200 pijnlijke, maar stiekem toch ook wel weer hilarische foto’s met gevat commentaar waarbij je als lezer steeds denkt: je had maar één taak! Van de schrijvers van het al minstens zo hilarische ‘Make that the cat wise‘ (vol hilarische vernederlandste engelstalige uitspraken). Also very Funny :).

Titel: Je had maar één taak
Prijs: €9,95
ISBN: 9789045317144

Koop bij bol.com

Dat waren ze, mijn 7 cadeauboekentips voor in de zak van Sint of onder de kerstboom. Zit er een boek voor jouw vriend, geliefde of familielid bij? Ik ben echt heel erg benieuwd! En mis je nog een boek in dit rijtje? Laat het zeker even weten in een reactie hieronder. Meer cadeautips? Check deze blogjes!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

1 reactie