Kerstmuziek op Spotify: de 10 tofste afspeellijsten

2

Het zou misplaatst zijn om te klagen over de warmte en zon van de afgelopen weken, maar om te zeggen dat ze bijdragen aan onze kerststemming… nee, niet echt. Gelukkig zijn er kerstliedjes die je meteen meenemen naar een wereld vol sneeuw, gezelligheid en winterse avonturen. Doe de gordijnen dicht, trek een blanket cape aan en droom lekker weg bij deze 10 geweldige Spotify-playlists.

1. Christmaholic

Met stip op nummer 1: onze eigen verzameling kerstmuziek! Niet alleen de mannelijke kerstzangers, maar ook de vrouwelijke artiesten zijn goed vertegenwoordigd in deze lijst.

2. Jazzy

Organiseer je een borrel met vrienden tijdens Kerst? Dan zijn Mariah en Whitney wellicht iets te zoetsappig. Deze jazzvarianten zijn een prima alternatief voor de traditionele kerstnummers.

3. Salsa

Als je dol bent op bachata, merengue of salsa dan wil je waarschijnlijk ook tijdens Kerstmis met de voetjes van de vloer. Dat zal zeker lukken met deze zwoele, swingende lijst!

4. Akoestisch

Velen van ons krijgen nooit genoeg van Last Christmas maar we begrijpen dat niet iedereen deze liefde deelt. Deze lijst bevat de unplugged versie van allerlei kersthits.

5. Gouwe Ouwe

Vier jij kerstmis met je (groot-)ouders? Doe je ze geen plezier met moderne muziek? Ga dan voor deze lijst met klassiekers zoals Bing Crosby en Frank Sinatra.

6. Piano

Bij gebrek aan muzikale familieleden zet je gewoon een afspeellijst met pianomuziek op. Er wordt niet gezongen bij deze nummers dus het is een lijst die ook prima dienst kan doen als achtergrondmuziekje.

7. Soul

Zin in een romantische avond met je date of geliefde? Shake een lekkere cocktail en ga daarna samen dansen. Of nog beter: schuifelen…

8. Country

Wil je eens wat anders? Ben je dol op Nashville en luister je graag naar Elvis? Dan mag je deze heerlijk foute lijst niet missen.

9. Gospel

Misschien denk je: leuk en aardig al die commercie, ik ben toe aan een moment van bezinning en rust. Luister dan naar deze gospel-vertolking van klassiekers, ook zeer geschikt als achtergrondmuziek tijdens het diner.

10. Slaapliedjes

Deze lijst is speciaal voor alle kerstkindjes, voor alle (groot-) ouders en kleine jongens en meisjes. En kun je zelf niet slapen omdat je zenuwachtig bent wat er in alle pakjes zal zitten of schiet je in de stress vanwege het kerstdiner: deze lijst is heerlijk rustgevend.

Welke van deze playlists vond jij het leukste? We horen het heel graag van je! En heb je nog een playlist die zeker niet in dit rijtje mag ontbreken, laat het dan zeker weten in een reactie hieronder.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Karen is dol op lezen, het liefst in het gezelschap van haar hond en een beker warme chocolademelk. Ze geeft cursussen en workshops creatief schrijven. Ook heeft ze een schrijfcafé in Tilburg. Zie voor meer info haar blog Kaatje Chocolaatje. Karen viert Kerstmis graag met een Engels tintje en haar kerstboom is gevuld met souvenirs uit alle landen die ze bezocht heeft.

Reageer!

2 reacties

  1. Ik heb een Spotify kerst lijst met 553 nummers . En vind als mijn verjaardag is geweest ( 17 / 10 ) dat ik mag luisteren ….gelukkig weten mijn aller naasten van mijn X – mag ” tic”. En genieten ze stiekem gewoon af en toe mee. Ik heb ook een kast vol kerst cd’s…..Maar Spotify op mijn smart phone ….Is voor mij een zalige uitkomst. Fijne zondag allemaal ! Let it snow ….

  2. Pingback: 20x kleine cadeautjes voor in de schoen of kerstsok - Christmaholic.nl