Kerstwereld Hendriks: sfeervol & knus kerstshoppen

3

Toen ik uit de bus stapte aan de Harderwijkerweg in Ermelo, rook het al naar kerst. Ik ben er nog steeds niet achter wat het was dat die heerlijke kaneelachtige lucht veroorzaakte, maar ik kwam in elk geval gelijk in de kerststemming. Een paar meter verder vond ik de ingang van Kerstwereld Hendriks. Ik was uitgenodigd door Jolanda om het bloeiende familiebedrijf te komen bezoeken.

Een bijzonder kerstsfeertje

Kerstwereld Hendriks is de rest van het jaar Kampeerwereld Hendriks, maar zodra de herfst haar intrede doet, verdwijnen de tenten naar boven en nemen de kerstspulletjes de tweede verdieping over. En dan hebben we het niet zomaar over een paar decoraties, de kerstafdeling beslaat maar liefst 2000 vierkante meter. Wat gelijk opvalt als je de kerstshow binnenstapt, zijn de lage plafonds. Waar tuincentra vaak hoge plafonds en veel licht hebben, is het hier klein en knus. En over het hele plafond hangen netten met kerstlampjes, maar liefst 80.000 stuks. Dat zorgt voor een heel speciaal sfeertje. Het weinige ,warme licht maakte het overigens wel lastig voor mij om goede, scherpe foto’s te maken ;-).

kerstlampjes plafondkerstwereld hendriks 2014

Kerstspulletjes shoppen

Naast de traditionele kerstdecoratie, kun je je bij Hendriks Kerstwereld vergapen aan maar liefst 6 stijlthema’s kerstversiering. Op de foto’s hieronder krijg je een idee van wat er allemaal te zien, te beleven en te koop is. Maar geloof me; dit is nog lang niet alles.

1. Klassiek met donkerrood & goud

Voor de liefhebbers van warme kleuren en goudtinten is er een complete hoek met kerstdecoratie in donkerrood, dieppaars en goudtinten. Heel sfeervol, klassiek en warm. It’s gonna be a cosy Christmas!

kerstkamer klassiek

2. Romantische pastels

Lieflijk wit met romantische pasteltintjes als mintgroen, lila en roze. Als je van zoet en vrouwelijk houdt, dan vind je deze stijl vast geweldig. Erg leuk vond ik de bedstee in de muur die met lieve decoraties versierd is. En het feestelijke masker op de foto hieronder staat ook geweldig tussen de takken van een kerstboom, toch?

bedstee romantische pastelsDSC_0680pastel romantische kerst

3. Modern winters

Dit thema vond ik het mooiste neergezet in de kerstshow. Prachtig fris sneeuwwit, besneeuwde bomen, gecombineerd met zilvergrijs. Maar ook met ijsblauw of, helemaal volgens de trend, turquoise (vind je wel in de winkel, niet op de foto’s hieronder). De combinatie is schitterend!

sneeuwwit krans kerstballen sneeuwwitsneeuwwit kerst winters 2014sneeuwwereld

4. Klassiek rood met zwart & wit

Het klassieke rood met zwart en wit. Deze trendcombinatie is natuurlijk ook bij Kerstwereld Hendriks te vinden. Stoere tekstborden, opvallende kerstballen met quotes erop, klassieke decoraties gecombineerd met modern zwart. Deze stijl staat garant voor een gezellige kerst in huis!

sneeuwmanzwarte kerstballove christmasrood zwart wit

5. Kleurrijk & bosrijk

Bijzonder is dit thema hè? Veel groen, veel natuurlijke materialen en verder lekkere knalkleuren. Alles mag bij elkaar, voor een bosrijk en kleurrijk resultaat. Durf jij?

botanisch

6. Industrieel met blauw en koper

Het laatste stijlthema is industrieel met veel wolwit, grijs, blauw en koper. Stoere decoraties in ruige kleuren maken het toch hartstikke gezellig samen. Ik ben enorm fan geworden van het hout met wollen boompje naast het schattige hertje op de foto hieronder. Niet alleen leuk voor in de huiskamer, maar bijvoorbeeld ook voor in een babykamer. Cute, toch?

DSC_0847industriele kerstDSC_0851stoere kerst

Wat verder nog erg handig is, is dat de kerstballen allemaal bij elkaar liggen. Op thema! Dus je kunt in de verschillende sfeerkamers inspiratie opdoen en vervolgens in de ‘ballenbakken’ je kerstballen en slingers op kleur bij elkaar uitkiezen. Heel praktisch!

kerstballenbak

Friese kersthuisjes

Natuurlijk kunnen ook de kersthuisjes en Dickens-dorpjes niet ontbreken. Kerstwereld Hendriks verkoopt miniatuurhuisjes, -mensjes en decoraties van verschillende merken. Het leukste vond ik de Elfstedentocht die was opgebouwd in de winkel. Als je ooit in Friesland bent geweest, herken je zeker wat van de huisjes. Alle Luville-huisjes zijn namelijk op echte, bestaande Friese architectuur gebaseerd. En het koortje dat kerstliedjes zingt, zingt in prachtig Fries. Leuk!

kerstdorpje friesland 2014DSC_0970 kersthuisjes 2014

Lekker lunchen & koffie drinken

Ook een aanrader is het zitje dat midden in de winkel is gecreëerd. Je kunt er lekker een kopje koffie drinken met een koekje. Maar op zaterdagen staat er ook een luxe broodjeskraam, zodat je een heerlijke lunch kunt eten midden tussen de kerstlampjes.

koffie drinken kerst

Kerstinspiratiedag op 22 november

Op zaterdag 22 november is er een speciale Kerstinspiratiedag bij Kerstwereld Hendriks. Er is voor iedereen wat te doen! Voor de kleintjes is er bijvoorbeeld een suikerspinkraampje, ze kunnen samen kerstcupcakes maken en helemaal in stijl geschminkt worden. Voor de papa’s en mama’s is er onder andere een glaasje heerlijke glühwein, een winterbbq, de mogelijkheid om een spraytan te nemen of een heerlijke stoelmassage en nog veel meer. Wil je alle details weten? Kijk dan hier op de website.

entree kerstwereld hendriks 2014 winter barbeque 2014

Vuurwerkshow op 12 december

Hendriks verkoopt trouwens niet alleen kerstspulletjes, maar ook vuurwerk! En om te laten zien wat ze allemaal in huis hebben, organiseert het bedrijf op 12 december om 19.30 een vuurwerkshow. Daar worden alle producten die te koop zijn één voor één afgestoken, zodat je echt weet wat je koopt! Voor iedereen is er een kopje warme chocolademelk en er worden vuurwerkpakketten verloot. Tijdens deze vuurwerkavond kun je natuurlijk ook meteen je bestelling doorgeven. Vuurwerk is ook nu al te bestellen via de webshop! In het filmpje hieronder vind je een compilatie van de presentatie van vorig jaar.

Dit artikel is in samenwerking met Kerstwereld Hendriks geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!