Zelf een klassieke adventskrans maken in 3 simpele stappen

0

Elk jaar weer maken Marieke van de Eindhovense bloemenwinkel Bloemmarie en ik samen DIY’s voor het maken van kerststukjes. Want niets is leuker dan zelf lekker creatief bezig zijn, toch? Dit jaar beginnen we met een klassieker; de adventskrans. We maken de krans zelf, bevestigen de kaarsen erop en decoreren hem naar smaak! Lees je mee?

Wat heb je nodig?

  • Een rieten kransje (kun je kopen bij bloemenwinkels, maar zelfs ook bij de Action e.d.)
  • Kerstgroen voor de krans
  • Vier kaarsen van de goede grootte
  • Kerstballetjes en andere decoraties naar smaak
  • Asparagus (gespoten)
  • Ijzerdraad
  • Tang
  • Lijmpistool (of bouillondraad)
  • Aansteker

DSC_0108DSC_0171

Aan de slag!

Hieronder lees & zie je op de foto’s hoe je in 3 simpele stappen zo’n mooie kerstkrans zelf maakt. Het is echt hartstikke eenvoudig, maar wel even wat werk.

1. De krans maken

Je kunt zo’n kerstkrans natuurlijk kant-en-klaar kopen, maar het is veel leuker om het zelf te maken. Wat je nodig hebt is een rieten kransje als basis, ijzerdraad en heel veel kerstgroen. Op de foto’s hieronder zie je hoe je de krans stap voor stap opbouwt. Leg een klein takje kerstgroen op de krans en wikkel er met ijzerdraad omheen. Leg er weer een takje naast en wikkel verder. Zorg dat je ook groen langs de randen van de krans legt, niet alleen erbovenop (anders blijf je het riet zien). Als je lang genoeg doorgaat, is je krans helemaal vol met kerstgroen.

DSC_0115DSC_0123DSC_0129

Stap 2. De kaarsjes bevestigen

De tweede stap is het bevestigen van de kaarsjes. We hebben gekozen voor kleine stompkaarsjes in traditioneel gebroken wit. Om de kaarsen in de krans te steken, kun je een simpel trucje gebruiken. Knip twee stukjes ijzerdraad van ongeveer dezelfde lengte. Maak de uiteindes met een aansteker warm en steek ze onderin de kaars. Hou ze recht en vast tot het vet van de kaars weer gestold is. Herhaal dit voor alle vier de kaarsen. Nu kun je ze eenvoudig in de krans steken!

DSC_0135DSC_0137DSC_0144DSC_0147

Stap 3. Decoreren

Als alle vier de kaarsen erin zitten, kun je gaan decoreren! Daarvoor kun je allerlei decoratie gebruiken. Kerstballetjes, houten sterretjes, katoenbolletjes maar ook bijvoorbeeld witgespoten Asparagus en Dadels (zo heten de bruine bolletjes die je op de foto’s hieronder ziet). De Asparagus en Dadels kun je in de kans steken, de decoratiematerialen kun je het beste lijmen met het lijmpistool. Als je geen lijmpistool hebt, kun je eventueel ook bouillondraad of ander draad gebruiken om de versieringen te bevestigen. Een ijzerdraadje dubbelvouwen en door het oogje van een kerstbal halen en vervolgens in de krans steken, werkt ook perfect!

DSC_0286DSC_0311DSC_0163DSC_0291DSC_0304DSC_0311

Et voilà, je adventskrans is klaar! Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de kaarsjes aansteken! Voor de foto hebben we ze even allemaal aangestoken, maar natuurlijk steek je op zondag 30 november maar 1 kaars aan en gaat de tweede pas een weekje later branden.

DSC_0348DSC_0358

Een kant-en-klaar DIY pakket voor je eigen adventskrans

Zo, dat was de DIY voor het maken van je eigen adventskrans met sfeervol brandende kaarsjes. Hopelijk vond je ‘m leuk! Ga jij een adventskrans maken of neerzetten dit jaar? Als je niet overal wil zoeken naar alle ‘ingrediënten’ voor deze krans, kun je ook gewoon een DIY-pakket bij Bloemmarie bestellen. Voor €17,50 inclusief verzendkosten ontvang je een strokrans, kerstgroen om de krans mee op te maken, asparagus (rood of wit), 4 kaarsen (grijs of wit), 3 sterren en 3 bolletjes katoen (bruin of wit). Uiteraard kun je het dan zelf nog aanvullen met kleine kerstballetjes, als je dat wil. Interesse? Mail even naar info@bloemmarie.nl of bel naar de winkel (040-7853793). Geef dan ook even de gewenste kleuren door. Veel knutselplezier!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!