6 prachtige, populaire kerstserviezen

3

Wat maakt je eettafel nou feestelijker dan kerstservies dat je elk jaar tevoorschijn tovert? We gingen op zoek naar de mooiste, leukste en populairste kerstserviezen en zetten ze hieronder voor je op een rij.

1. Vista Alegre Christmas

Een tijdloos design met hulstbladeren en rode accenten van het Portugese Vista Alegre. Hetzelfde merk heeft ook een wat klassieker kerstservies onder de naam Christmas Magic. Met op al het serviesgoed verschillende gedetailleerde schilderingen van kersttafereeltjes. Geïnspireerd door het speelgoed uit het Victoria en Albert Museum in Londen.

VistaAlegre_Christmas

2. Spode Christmas Tree

In de rubriek Mijn kerst vertelde Rozemarijn vorig jaar dat ze speciaal voor het kerstservies van Spode een kast had gekocht. Ieder najaar wisselt deze kerstliefhebber haar dagelijkse servies in de kast voor de met kerstbomen beschilderde kommen, kopjes, borden en accessoires. Naar zeggen van de fabrikant is het een van de bekendste kerstserviezen sinds de introductie in 1938.

christmas_tree

3. Villeroy & Boch Winter Bakery Delight

Speciaal voor alle baksels die rond de feestdagen op tafel verschijnen heeft Villeroy & Boch het servies Winter Bakery Delight in het leven geroepen. Serveerschalen, koekjespotten en etagères: dat is waar het bij dit servies om draait. Daarnaast heeft de serviesspecialist een uitgebreid kerstservies met winterse, lichtblauwe landschappen met de naam Naif Christmas en Toy’s Delight is een speels servies met vrolijke opdrukken van treintjes, hobbelpaarden, teddyberen en kerstmannen.

VilleroyBoch_WinterBakeryDelight

4. Wedgwood Gold Christmas

Wie niet zo houdt van servies met daarop typische kersttaferelen, maar met de feestdagen toch iets speciaals op tafel wil zetten, vindt bij alle grote fabrikanten mooie collecties voor feestelijke gelegenheden. Zo heeft Wedgwood Gold Christmas; wit porselein met gouden randen en Green Christmas, feestelijk servies met een groen Aziatisch patroon.

Wedgwood_Gold_Christmas

5. Hutschenreuther Louvre

De Duitse porseleingigant Rosenthal heeft een enorme collectie aan serviesgoed, ondergebracht bij verschillende merknamen. Waaronder Hutschenreuther dat naast het nostalgische kerstservies Louvre – versierd met strikjes, lintjes en belletjes – een uitgebreide collectie kerstdecoratie heeft.

6. Budgetservies

Oké, voor bovenstaande merken moet je als koper diep in de buidel tasten, wil je een compleet servies bij elkaar sparen. Gelukkig hebben winkels als HEMA en H&M rond de feestdagen meestal ook een kleine collectie kerstservies. Wel zijn ze vaak maar één seizoen verkrijgbaar, dus als er een keer een bord sneuvelt is dat niet makkelijk te vervangen. Maar voor de doorsnee kerstliefhebber een prima alternatief.

H&M kerstservies

Nog een laatste tip; als er niets van je smaak (of passend binnen je budget) bij de bovenstaande serviezen staat, kun je ook Marktplaats eens afstruinen, daar vind je meer (complete kerstserviezen) dan je denkt.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Voor Anouk geen kerst zonder Bing Crosby, zelfgebakken wafels, Limburgs 'knien in 't zoer' en een pasteitje met ragout. Jarenlang kreeg haar kerstboom elk seizoen nieuwe ballen, maar langzaamaan begint goud de basiskleur te worden. Voor Christmaholic deelt ze haar beste familierecepten, recenseert kerstmuziek en schrijft DIY's van zelfgemaakte kerstdecoraties. Lees meer over Anouk op haar website of volg haar op instagram.

Reageer!

3 reacties

  1. Prachtige serviezen.Zelf ben ik dol op Villeroy en Boch,maar helaas is mijn budget geen Villeroy en Boch.
    Maar ik heb wel een paar kerst dingen van Villeroy en Boch om neer te zetten.