‘Barista! Kerstversiering’: lees het korte verhaal exclusief op Christmaholic!

4

Op Christmaholic lees je nu exclusief het korte verhaal ‘Barista! Kerstversiering’. De drie Barista!-boeken Koffie verkeerd, Zoete inval en Troost verschenen in 2013 en 2014. Eigenlijk was het verhaal over Laura, Iris en Sophie klaar. Maar… de barista’s komen nog één keer terug! 

Met ongelooflijk veel plezier heb ik vorig jaar de Barista!-reeks geschreven. De drie boeken gaan over het koffietentje Barista! in het centrum van Utrecht en je volgt de levens van twintigers Laura, Iris en Sophie. Ik besloot om een Barista!-kerstverhaal te schrijven, als cadeautje voor alle lieve lezers. En wat is nou een betere plek voor een kerstcadeautje dan Christmaholic?

Hoe zat het ook alweer?

Misschien heb je de reeks gelezen en denk je: hoe zat het ook alweer? Zonder te spoileren, even een korte samenvatting.

In Koffie verkeerd ontmoeten we Laura. Ze werkt fulltime bij Barista! omdat ze niets kan met haar studie. Gelukkig werkt haar beste vriendin Iris er ook. Ze wacht op haar ideale man: het liefst iemand met blonde krullen en blauwe ogen. Wanneer ze gevoelens krijgt voor Malik, raakt ze in de war. Het is totaal niet haar type. Dan komt Sophie ook nog eens bij Barista! werken. Laura en Sophie kennen elkaar van de middelbare school en hebben al jaren vette ruzie.

Zoete inval gaat over Iris. Iris heeft psychologie gestudeerd. Het lukt haar niet om ingeloot te worden bij een vervolgopleiding dus ze heeft een tijdelijke baan als barista. Ze heeft alles voor elkaar: een lieve vriend en een mooi koophuis in een buitenwijk van de stad. Maar is dit wel wat ze wil? Wil ze niet veel liever taarten bakken? En wat moet ze doen met de gevoelens die ze ineens heeft voor een zeker iemand?

In Troost komen we er eindelijk achter wat (of wie?) het grote geheim van Sophie is. Haar leven is niet gelopen hoe ze had gewild en dat heeft een belangrijke reden. Toch redt ze het allemaal prima in haar eentje. Op een man zit ze niet te wachten. En dan zul je altijd zien, ineens duiken er twee mannen uit haar verleden op! Ze moet belangrijke keuzes maken en niet alleen voor zichzelf.

collagebaristaboeken

In het laatste boek leer je Nadia kennen, de nicht van Sophie. Ze is een alleenstaande moeder van zesendertig, met drie puberende kinderen. Ze is een pittige tante en helpt haar nichtje Sophie vaak uit de brand. Ik vond dat Nadia een keer een hoofdrol verdiende. En Luigi… de Brabants-Italiaanse baas van Barista!. Hij doet er alles aan om Barista! te redden en de klanten voor zich te winnen (zolang ze maar niet naar concurrent Starbucks aan de overkant gaan). Ook Luigi verdiende een keer een hoofdrol!

Lees het kerstverhaal!

En hier is-ie dan:

Barista! Kerstversiering

Het is kerst! Wat de vrolijkste en meest romantische tijd van het jaar zou moeten zijn, zorgt bij de barista’s voor stress. Want zo’n eerste kerst samen met een nieuwe liefde is niet niks. Terwijl Iris meer taartbestellingen krijgt dan ze aankan en Luigi zijn best doet om alles in goede banen te leiden, maakt Nadia zich zorgen over iets heel anders. Op kerstavond komen alle barista’s samen voor een kerstdiner. Het wordt een avond om nooit te vergeten. En niet alleen vanwege de goddelijke tiramisu… (klik op de cover hieronder om het verhaal te lezen)

Het verhaal is los te lezen, maar wees gewaarschuwd: als je de boeken nog wilt lezen, zitten er wel spoilers in. De boeken zijn als e-book (voor 3,99) en paperback (voor 12,50) te bestellen bij onder andere Bol.com en Bruna.nl. De e-books zijn nu ook gebundeld te koop, o.a. bij Bol.com. Voor €9,99 krijg je ze alledrie inclusief het kerstverhaal.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Elsbeth houdt van winterse gezelligheid. Vooral van kerstliedjes zingen met haar koor en kerstkoken. En van de All you need is love kerstspecial natuurlijk! Lees meer over Elsbeth op haar weblog of volg haar op Twitter.

Reageer!

4 reacties

  1. Pingback: Kort Barista! verhaal van Elsbeth Witt | biebmiepje

  2. Wat een super leuk en mooi verhaal. Heerlijk boek om te lezen bij de openhaard, nadat je de kerstboom en je huisje in kerst is ingericht.
    Is dit boek ook in de papieren versie te koop/online te bestellen? Ik zou hem zo graag op me kerstkast willen hebben staan!
    Groetjes stephanie