Kerstknutselen met kinderen: 3 superleuke creaties

0

Kerstkaartjes maken, liedjes zingen en de boom optuigen: wat heb ik heerlijk warme herinneringen aan kerst. Ik vind het nu ook erg leuk om te kerstknutselen – vooral met de kinderen. Glitters, goud en sterretjes zijn eigenlijk ook bestemd voor kinderhandjes!

En dat hoeft echt niet zo plakkerig en rommelig te zijn als het misschien klinkt. Sterker nog, een snowglobe maak je binnen een kwartier! En sneeuwpop Olaf van de film frozen kun je maken met dingetjes die je al in huis hebt. De zelfgemaakte kerstkaartjes in deze blog zijn ook binnen een avondje gepiept. Zo leuk kan samen knutselen zijn!

Maak je eigen sneeuwbol (of eh… glitterbol!)

Iets leuks maken voor kerst met de kinderen hoeft echt helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Een eigen snowglobe maken is echt zo gepiept – en de kids vinden het fantastisch! Binnen 15 minuten heb je een simpele sneeuwbol (snowglobe) gemaakt, maar je kunt het natuurlijk zo bont maken als je zelf wilt.

Je hebt nodig:

 • Glazen potje met deksel (oud jampotje is perfect)
 • Leuk poppetje of iets dergelijks om in het potje te zetten
 • Glitter
 • Watervaste lijm

Bekijk de video hieronder om te zien hoe je een sneeuwbol maakt:

Sneeuwpop Frozen’s Olaf maken (van toiletrol)

Disney’s “Frozen” is een gigantische hit in ons huis. Toen ik voorstelde om Olaf te maken, sprong Liam op en neer. “Do you want to build a snowmaaaan?” Ja dus. En het leukste van dit knutselwerkje is: je hebt alles wat je nodig hebt waarschijnlijk wel in huis!

Je hebt nodig:

 • Toiletrol
 • Wit papier
 • Bruine/Zwarte verf
 • 3 knoopjes
 • Fuzzy Stick of iets om neusje van te maken
 • Takjes van buiten
 • Zwarte pen of dunne stift

Bekijk deze video om te zien hoe Liam en ik “Olaf” knutselen:

Kerstkaarten zelf maken (in een avondje gepiept!)

Glitter, goud, sterretjes: kerstkaartjes zijn eigenlijk bestemd voor kinderhandjes! En deze kerstkaartjes zijn echt super simpel om te maken. Zelfs je peuter van 2 kan je helpen. Sterker nog, krassen en vegen van een peuter zijn perfect voor dit soort kaarten. Ik maak al onze kerstkaartjes ’s avonds op de bank, binnen 2 uurtjes heb je zo 30 kaartjes klaar!

Je hebt nodig:

 • Kaartjes
 • Papier
 • Stiften (of krijt, verf)
 • Lijm
 • Versiersels (sterretjes, glitter, lint, etc)

Bekijk de video om te zien hoe Liam en ik onze kerstkaarten zelf maken:

Wat vond je van deze kinderknutsels? Ga je er zelf een maken? Ik hoor het graag! Oh en wil je meer knutselvideo’s van Liam en mij zien? Abonneer je dan op mijn YouTube-kanaal!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Pelpina maakt video's. Heel veel video's! Mama-video's, knutselvideo's, grappige video's. Je kunt ze allemaal vinden op haar YouTube kanaal.

Reageer!