Last-minute DIY: kerstkrans van kerstballen maken

5

Zo simpel om te maken en tegelijkertijd zo’n mooi eindresultaat! Deze kerstkrans van plastic kerstballen knutsel je makkelijk een paar dagen voor kerst nog in elkaar. Zonder dat je hele keukentafel bezaaid is met oase, takken groen, hulst en ander decoratiemateriaal. Fijn idee, toch?

Benodigdheden

Wat heb je nodig voor deze ballenkrans? Niet veel! Sla in:

 • Een krans van piepschuim (deze heb ik voor €0,89 bij Action gekocht)
 • Plastic kerstballen, ongeveer 80 stuks, in verschillende maten (van €0,50 tot €1,49 bij Zeeman en Hema in maten van 2 tot 5,5 cm)
 • Lint om de kerstkrans op te hangen
 • Lijmpistool (verkrijgbaar bij o.a. Xenos en Pipoos)

En je kunt aan de slag!

Kerstkrans_Materiaal

Aan de slag

Het maken van deze kerstkrans is echt heel erg makkelijk. Voordat je begint met lijmen, verwijder je eerst de dopjes (kroontjes) van de kerstballen. Die zitten alleen maar in de weg als je de ballen zo dicht mogelijk op elkaar wil plakken. Begin vervolgens met de ballen van het grootste formaat en verdeel die evenwichtig over de krans.

Kerstkrans_BallenKerstkrans_Lijmtang

Neem dan de ballen van medium formaat en lijm die tussen de grote ballen. Sluit af met de kleinere kerstballen. De kleinste ballen zijn perfect om bovenop de andere ballen te lijmen voor een ‘vol’ 3D-effect. Zorg dat je ook de zijkanten goed vol kerstballen plakt, zodat je krans er van de zijkant ook mooi uitziet.

Kerstkrans_Tussenstand

Zitten je kleine balletjes er ook op? Dan is je ballenkrans helemaal klaar! Hartstikke leuk toch?

Kerstkrans_Eindresultaat

Het enige wat je nu nog moet doen is even een lintje aan de achterkant van de krans bevestigen (met lijm, of een nietje) waarmee je hem aan de voordeur kunt hangen. En je huis ziet er meteen een stuk gezelliger uit voor kerst!

Kerstkrans_Voordeur2Kerstkrans_Voordeur2

Heb jij ook een mooie kerstkrans aan je voordeur? Deel hem met ons op Instagram en gebruik de hashtag #christmaholic.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Voor Anouk geen kerst zonder Bing Crosby, zelfgebakken wafels, Limburgs 'knien in 't zoer' en een pasteitje met ragout. Jarenlang kreeg haar kerstboom elk seizoen nieuwe ballen, maar langzaamaan begint goud de basiskleur te worden. Voor Christmaholic deelt ze haar beste familierecepten, recenseert kerstmuziek en schrijft DIY's van zelfgemaakte kerstdecoraties. Lees meer over Anouk op haar website of volg haar op instagram.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

5 reacties

 1. Helaas vallen mijn ballen er gewoon weer af. Het lijkt wel of de ballen te glad zijn voor het lijmpistool. Zodra de lijm koud is laagt het los!

 2. anita goetstouwers op

  kan je mij zeggen hoeveel ballen van welke soort ongeveer nodig voor de ballenkrans?
  grotere maat 1 een 7-tal ?
  iets kleinere maat 2 een 18-tal ?
  dan nog maat 3 en 4 en misschien piepkleine maat 5 – maar hoeveel ??
  plastiek ballen met hobbylijm ?
  echte glazen ballen met lijmpistool ?
  thx Anita

 3. Hi Anita

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik het aantal ballen per formaat niet heb geteld, beetje op gevoel gedaan terwijl ik aan het plakken was. Van het middenformaat heb ik de meeste ballen gebruikt. Allemaal plastic, glazen ballen zou ik niet doen, dat is een stuk minder gebruiksvriendelijk, zowel tijdens het maken als wanneer de krans aan de deur hangt. Alles heb ik met een lijmpistool geplakt. Succes met je krans!

  Anouk

 4. Ik heb een paar kransen gemaakt en daarvoor plastic en glazen ballen door elkaar gebruikt. Dat gaat prima. Ik heb echter de kransen binnen gehangen.

 5. Pingback: Hoe maak je je huis klaar voor de feestdagen? » [ZEELANDBOUWT.NL]