4x kerstversieringen maken met washitape

1

Voor de DIY-fan mag een collectie washitape anno 2014 niet meer tussen het decoratiemateriaal ontbreken. De mogelijkheden met de makkelijk verwijderbare tape zijn namelijk eindeloos. Zeker nu er overal tape in feestelijke kleuren en met mooie kerstprints te krijgen is! In deze blog delen we graag 4x inspiratie voor het decoreren met washitape.

Muurtekeningen

Op elk stukje muur kun je wel een mooie kerstversiering maken. Een kerstboom op een muur met schoolbordverf bijvoorbeeld, de versiering kun je dan gezellig samen met de kids erop tekenen. Maar ook zonder schoolbordverf als achtergrond staat zo’n boom hartstikke leuk. Hoe groter het oppervlak van de boom, hoe makkelijker je echte kerstversiering kunt gebruiken om de tweedimensionale boom van tape ‘op te tuigen’. Mijn absolute favoriet dit jaar is het rendier van washitape. Je hebt hem vast al op Pinterest of Instagram voorbij zien komen, want hij is erg populair. Zeker in combinatie met een wordbanner in de woorden ‘Oh Deer’. Ik hield het bij ‘Merry X-mas’. Ook leuk toch?

Washitape_Muren

Raamdecoratie

Net als op de muur is washitape perfect geschikt om ramen mee te versieren. Zoek op internet een paar afbeeldingen van sneeuwvlokken op en plakken maar! Let wel op wat voor kleur tape je gebruikt. Doordat het licht van buiten er doorheen valt zie je de overlappingen en als je niet overal even secuur bent met plakken ziet dat er niet altijd even mooi uit. Hoe donkerder de tape, hoe minder last je daarvan hebt. Ook zie je de figuren overdag beter als je een donkere kleur op het raam plakt.

Washitape_RaamsterrenWashitape_Kerstster
Washitape_Kerstboom

Kerstkaarten ophangen

Tape is ook hartstikke handig om kerstkaarten mee aan de muur te hangen die je hebt gekregen. Gewoon lukraak naast elkaar, of maak van alle kaarten een kerstfiguur, zoals een kerstboom.

Washitape_Kerstkaarten

Kerstcadeautjes inpakken

Cadeautjes worden een stuk leuker als je het inpakpapier met washitape beplakt. Gewoon simpel, in de vorm van verticale en horizontale lijnen op neutraal papier, maar je kunt de tape ook gebruiken om vlaggetjes of kerstballen van te maken. Die bevestig je aan een touwtje dat je vervolgens om het pakje heen wikkelt. Of je stanst kerstfiguurtjes uit de rolletjes tape die je op het cadeautje plakt.

Washitape_Goud Washitape_Uitgelicht Washitape_VlaggetjesWashitape_Kerstfiguren

Als je je creativiteit de vrije loop laat, kom je vast zelf ook op leuke ideeën om met washitape kerstversiering te maken. En kijk anders eens op Pinterest. Daar staat het vol met toffe inpakideeën en kun je nog veel meer inspiratie opdoen als het om decoraties van washitape gaat. Je koopt washitape overigens o.a. bij Pipoos en HEMA.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Voor Anouk geen kerst zonder Bing Crosby, zelfgebakken wafels, Limburgs 'knien in 't zoer' en een pasteitje met ragout. Jarenlang kreeg haar kerstboom elk seizoen nieuwe ballen, maar langzaamaan begint goud de basiskleur te worden. Voor Christmaholic deelt ze haar beste familierecepten, recenseert kerstmuziek en schrijft DIY's van zelfgemaakte kerstdecoraties. Lees meer over Anouk op haar website of volg haar op instagram.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

1 reactie