De 10 leukste kerstfilms allertijden

4

Ik kijk met kerst graag films als Sissy of The Sound of Music, maar een échte kerstfilm is natuurlijk ook geweldig. Daarom, voor een regenachtige kerstvakantiedag, een lijstje met de leukste kerstfilms allertijden (volgens onze bescheiden mening). In willekeurige volgorde. En omdat je maar net het geluk moet hebben dat deze films op tv zijn met kerst dit jaar, hebben we er ook een linkje bijgezet naar waar je de films op dvd kunt kopen. Heel veel kijkplezier!

1. Love Actually

Zo romantisch, zo ultiem kerstig, zo leuk! Love Actually heeft alles wat een kerstfilm hoort te hebben. Het is zoet, het heeft happy endings (ja, meerdere) en brengt je door de prachtige beelden direct in de kerststemming. Bekijk de trailer hierboven maar eens, ben je meteen in the mood, ik weet het zeker!

Bekijk op bol.com

2. The Holiday

Twee vrouwen (eentje uit Amerika, eentje uit Engeland) switchen van huis voor de kerstperiode en, hoe kan het ook anders, ontmoeten allebei zeer interessante mannen (met zeer interessante verhalen). Gewoon een heerlijke feelgoodmovie voor in de kerstvakantie.

Bekijk op bol.com

3. Home Alone

Wie heeft er als kind niet naar gekeken? De geweldige, uitmuntende, hilarische en hartverwarmende Home Alone-reeks. Vooral de eerste is natuurlijk geweldig. Maar vooruit, de andere 2 (of waren het er nou 3) mogen ook.

Bekijk op bol.com

4. Bridget Jones’s Diary

Alleen al die foute kersttrui van Colin Firth, dat is al genoeg om deze film in de toplijst van leukste kerstfilms allertijden te zetten. Verder is het natuurlijk ook gewoon een heerlijk romantisch verhaal over foute en goede mannen en welke je moet kiezen. En zo kerstig!

Bekijk op bol.com

5. (National Lampoon’s) Christmas Vacation

Houd je van flauwe humor? Dan is dit ongetwijfeld jouw favoriete kerstfilm. Zelf ben ik helemaal niet zo’n slapstick-fan, maar ik heb me door de andere Christmaholics laten vertellen dat deze toch echt in het rijtje thuishoort. Kijk de trailer en oordeel zelf ;-).

Bekijk op bol.com

6.  How The Grinch Stole Christmas

Hij is groen…hij is gemeen… en hij haat Kerstmis! Vanaf Mount Crumpit ziet de Grinch hoe de Whos van Whoville druk in de weer zijn met de voorbereidingen voor Kerstmis. Dus besluit hij er voor eens en voor altijd een stokje voor te steken door op Kerstavond alle cadeautjes en versieringen te stelen… Uiteindelijk komt het allemaal goed natuurlijk, perfect voor de kerstspirit in huis!

Bekijk op bol.com

7. It’s a Wonderful Life

Deze heerlijke zwart-wit-film uit 1946 is de ultieme ‘feel-good’-film. Met de onvergetelijke James Stewart als George Bailey, de man die het mooiste kerstcadeau ooit krijgt. Een grootse bezetting met onder andere Donna Reed en Lionel Barrymore. Dit warme kerstverhaal werd geregisseerd door de onsterfelijke Frank Capra en zowel fans als critici noemen deze prent één van de mooiste films allertijden.

Bekijk op bol.com

8. A dog named Christmas

Oh, zo zoet deze film. En janken, echt janken zul je. Een hond die Christmas heet, maar mag hij wel blijven na de kerstdagen?

Bekijk op bol.com

9. Mickey’s Mooiste Kerst

In deze compleet nieuwe verzameling kerstverhalen vind je uit wie stout is geweest en wie zoet. De kerstman, Mickey Mouse en al zijn Disney-vriendjes schitteren in een originele film over hoe belangrijk het is om je hart open te stellen voor de echte kerstgedachte. Leuk om met de kids te kijken!

Bekijk op bol.com

10. The Polar Express

Tom Hanks vertolkt de hoofdrol in deze door Robert Zemeckis geregisseerde familiefilm. Een moderne kerstklassieker die met verbluffende nieuwe animatietechnieken een lekker ouwerwetse en magische kerstsfeer weet op te roepen. Ga je mee naar de kerstman op de Noordpool?

Bekijk op bol.com

Dat was onze top tien! Staat jouw favoriete film ertussen? Of mist ie in het rijtje. Dan willen we het zeker weten!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

4 reacties

  1. Ik ben het helemaal eens met nummer 1! Ik kijk hem alleen niet elk jaar, om hem zo toch nog een beetje interessant te houden 😉

  2. O zo heerlijke, kerst en film zijn zo’n mooie combi. Home Alone hoort bij kerst. Natuurlijk niet elk jaar de zelfde maar er zijn er 5 dus wat dat betreft….

  3. Iedereen heeft natuurlijk zijn of haar eigen voorkeur, maar ik denk dat je minimaal 2 films vergeten bent, die sowieso op deze lijst horen…… Ten eerste A Christmas Carol. Deze film is vele malen uitgegeven, mijn favoriet is die met Patrick Stewart. Maar er zijn oudere, nieuwere, geanimeerde en zelfs parodie-versies van… Pick your choice!
    En mijn all-time-favorite Christmas movie is toch wel ‘White Christmas’…. super Amerikaans, maar ach, als het, aan het eind van de film, toch ineens gaat sneeuwen……*zucht*……

    Ik begin persoonlijk al in oktober met kerstfilmpjes kijken….. dan moet het nog alleen want man en kind(eren) zijn er dan ‘nog niet klaar voor”….. 🙂