5 bijzondere stropdasknopen voor de feestdagen

0

Vrouwen besteden met de feestdagen doorgaans veel aandacht aan hun voorkomen. Een bijzondere jurk, mooie make-up. Mannen doen dat meestal wat minder. Zonde! Want met een kleine aanpassing is jouw kleding al net wat specialer.

Speciale stropdasknopen

Draag je een stropdas voor de feestdagen? Waarom doe je daar dan niet iets speciaals mee? In deze blog delen we 5 bijzondere stropdasknopen voor een feestelijk resultaat. Met handige stap-voor-stap-video’s, zodat je ze zelf ook kunt maken.

1. De Boutonièrre

De Boutonnière is een prachtige symmetrische knoop die vol in de kraag zit. Afhankelijk van de manier waarop je deze wilt dragen, heb je aan beide zijden 4 slagen of aan een kant 3 en de andere 4. Anders dan traditionele knopen, knoop je deze met de dunne zijde van de das.

Moeilijkheidsgraad: Gevorderd. Het symmetrisch krijgen vergt enige oefening en het verbergen van de dunne zijde is in het begin lastig.
Stofverbruik: Zeer hoog wanneer je de knoop wilt dragen zonder een trui.
Symmetrie: Zeer symmetrisch.
Gelegenheid: Niet te formeel, maar wel dagelijks draagbaar.
Stijl: Abstract patroon. Iedere dassoort en kleur kan met de knoop gebruikt worden. Een gestreepte das werkt dan weer niet, omdat de strepen dan alle kanten uit gaan wijzen.

2. Linwood Taurus

De Taurus is een prachtige drie-dimensionale knoop die zeker de aandacht gaat trekken, al was het maar vanwege de zeer afwijkende vorm. De eerste keer dat je deze knoop draagt zal het zeer ‘vreemd’ aanvoelen, maar dit is er één die je zeker vaker gaat gebruiken.

Moeilijkheidsgraad: Expert. Het symmetrisch en in de juiste vorm krijgen vergt oefening.
Stofverbruik: Zeer hoog. Neem de tijd voor deze knoop.
Symmetrie: Zeer symmetrisch.
Gelegenheid: Geen zeer formele gelegenheid. In mijn opinie wel dagelijks te dragen.
Stijl: Abstract patroon. Iedere dassoort en kleur kan met de knoop gebruikt worden. Een gestreepte das werkt levert niet de gewenste uitstraling op.

3. Zelda Triforce

Deze knoop is een ode aan Link en Zelda (van de Nintendo spellen). Een expert knoop vanwege de hoeveelheid stof die de knoop verbruikt.

Moeilijkheidsgraad: Expert.
Stofverbruik: Zeer hoog. Zelfs met een stropdas die 10cm langer is dan normaal, kwam ik nog met moeite rond.
Symmetrie: Zeer symmetrisch.
Gelegenheid: Feest, geen formele evenementen.
Stijl: Abstract patroon of effen gekleurde dassen.

4. Clover

Dit is een pareltje onder de knopen. Het uiterlijk doet je aan een bloem denken (vaak een roos). De kracht zit hem in de open uitstraling. Het vergt enige oefening die knoop zo te krijgen. Let op dat je bij het dragen een harde kraag neemt.

Moeilijkheidsgraad: Gevorderd. Vanaf het moment dat je de dunne zijde dubbelvouwt kun je het lastig krijgen.
Stofverbruik: Gemiddeld.
Symmetrie: Niet symmetrisch.
Gelegenheid: Niet te formeel. Feestelijke aangelegenheiden. Dagelijks draagbaar.
Stijl: Abstract patroon. Iedere dassoort en kleur kan met de knoop gebruikt worden. Zoals je in de video ziet is een gestreepte das zeker mogelijk, maar let op dat het dan opvallende kleuren zijn.

5. Glennie Braided

Deze Braided is een verre neef van de Eldredge-knoop, die onder stropdasfans zeer bekend is. Mocht je eens iets anders willen dan je traditionele Windsor of Four in the Hand, dan is deze knoop wellicht een van de betere om mee te beginnen. Het is een eenvoudige knoop en je trekt niet meteen alle aandacht naar je toe.

Moeilijkheidsgraad: Beginner. Een zeer eenvoudige knoop, maar wel eentje die anders is
Stofverbruik: Laag
Symmetrie: Zeer symmetrisch.
Gelegenheid: Formeel, dagelijks draagbaar.
Stijl: Abstract patroon. Iedere dassoort en kleur kan met de knoop gebruikt worden. Gestreepte patronen werken niet met deze braided knoop. De strepen gaan teveel allerlei kanten opwijzen, dat brengt de knoop de verkeerde aandacht.

Wat vond je van deze 5 knopen? Ga je er een proberen? We zijn benieuwd! Wil je elke week nieuwe stropdasinspiratie? Volg mij dan op YouTube

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Senol Tapirdamaz is assistent-accountant en Evernote specialist. Via Eenvoudig Evernote leert hij één ieder efficiënt en effectief het gebruik van Evernote. Daarnaast is hij initiatiefnemer van Stropdassenman. Daar deelt hij iedere week een bijzondere stropdasknoop voor de professional die op zoek is naar een persoonlijke touch.

Reageer!