Tuincentrum Coppelmans: wandel mee door een magische kerstwereld

2

De eerste kerstshows hebben hun deuren weer geopend, en daar worden we hier bij Christmaholic natuurlijk reuze gelukkig van. Gisteren heb ik een bezoek gebracht aan één van mijn favoriete kerstshows: die van Tuincentrum Coppelmans in Nuenen. Waarom het ieder jaar weer een van mijn favorieten is, vertel ik je graag in deze blog!

Kamer na kamer vol kerstpracht

De kerstafdeling van Coppelmans Nuenen is lekker groot en lekker dichtbij mijn huis. Maar dat zijn niet de enige redenen dat ik er ieder jaar minstens twee keer naar toe ga. Wat er echt zo speciaal aan is, is dat het een afgesloten route is door meer dan 15 kerstkamers. Je wandelt echt van kamer naar kamer, door de kerstshow heen, in plaats van erlangs zoals in veel andere tuincentra.

kerst coppelmans nuenen 2015kerstboom groene kerstdecoratie

Je wordt daardoor als het ware onderdeel van de kerstsfeer en de kerstspulletjes om je heen, en dat is gewoon super en uniek. Wat het nog extra bijzonder maakt, is dat er in elke kamer een aparte geur hangt. Hoewel ik ze niet allemaal even lekker vind ruiken, voegt dat echt iets toe aan de beleving.

kerst coppelmans 2015 showklassieke kerst coppelmans 2015

Geen daglicht, heel veel sfeer!

Ook is er nergens daglicht in de kerstafdeling, de kerstbomen en kerstversieringen staan allemaal in de spotlights met kunstlicht, daardoor is het sfeertje altijd fantastisch, zoals dat alleen in Nuenen is. Het maakt het wel wat lastiger om goede foto’s te maken, zeker als je geen professionele fotograaf bent, maar dat heb ik er graag voor over.

sneeuwwit kerst 2015nuenen coppelmans kerst 2015coppelmans kerst 2015

Op dit moment werd er nog geen kerstmuziek gedraaid, maar wel prachtige muziek met een magisch sfeertje! Je zag gewoon dat mensen helemaal in de stemming kwamen.

Kerstdecoratie: voor ieder wat wils

En dan de decoraties, die zijn ook zo prachtig! De kerstafdeling is elk jaar weer super divers, er is voor elk wat wils. Van super klassiek en heel erg vrouwelijk met pastels en tierelantijntjes, tot hartstikke modern met een industrieel sfeertje of vrolijk met een kinderlijke stijl. Alles is er!

kerst speels vrolijk 2015vrolijke kerst coppelmans 2015veer kerst coppelmans 2015stoere industriele kerst coppelmans 2015

Alle kerstkleuren van de regenboog

Wat ook leuk is: in sommige kleurstellingen zijn twee kamers gemaakt: eentje prachtig traditioneel, en de andere stoer en industrieel. Heel inspirerend! Verder vind je decoratie in alle kleuren van de regenboog. Er zijn kamers in volledig witte sfeer, en kamers waar bijvoorbeeld groen de boventoon voert. En er is zelfs een slaapkamer nagemaakt, compleet in kerststijl en helemaal passend bij de traditionele trend met roze twist. Zo gaaf!

kerstversiering kerstshow coppelmans nuenenkerstafdeling coppelmans nuenen 2015

Kerstshoppen bij Coppelmans

En, wat vind je ervan? Mooi toch! De foto’s laten natuurlijk maar een héél klein stukje zien van de show, ik wil natuurlijk niet teveel weggeven. Er is kortom van alles te ontdekken op deze kerstafdeling! Mocht je richting Nuenen gaan voor een bezoek aan deze show, dan kan ik je trouwens van harte aanraden om een kopje koffie te drinken of te lunchen/eten in de Watermolen van Opwetten, die vlakbij het tuincentrum ligt (minder dan 5 minuten lopen). Heel gezellig en erg lekker!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

2 reacties