Cadeautips voor echte mannen

3

Het lijkt misschien wat vroeg om al naar kerstcadeaus te zoeken, maar geef toe, was je vorig jaar op 23 december niet aan het vloeken, omdat je weer niet op tijd met het kerstshoppen begonnen was?

Misschien (waarschijnlijk) ligt het aan mezelf en ben ik gewoon niet georganiseerd genoeg, maar het lukt me nooit om tijdig alle cadeaus te kopen. Ik doe zelf bijna al mijn aankopen online en daarbij gebeurt het al wel eens dat ik te laat bestel en de helft van mijn cadeaus NA kerst arriveren. Niet zo een topper voor de kerstsfeer, dus dit jaar beginnen we er op tijd aan! Vandaag richten we ons op cadeautjes voor mannen.

Een mooie, maar mannelijke accessoire

Voor betaalbare, maar toch leuke cadeaus ga ik vaak voor een tof accessoire. Deze zijn steeds populairder bij mannen. Het zijn niet enkel de dames meer die tijd besteden aan hoe ze voor de dag komen.

Denk hierbij aan een leuke leren of kralen armband, een stijlvol horloge, een hippe stropdas, enzovoorts. Het is uiteraard wel belangrijk dat je een beetje gericht koopt. Een stropdas is namelijk geen leuk cadeau voor een man die het dragen van dassen verafschuwt.

rode-living-armband

Een leuke activiteit

Vergeet de handdoeken, onderbroeken en andere nuttige, maar saaie geschenken. Activiteiten (die je eventueel samen kan doen) zijn vaak de leukste en meeste memorabele cadeaus. Kies voor een activiteit waarvan je weet dat hij het leuk vindt, of waarover hij al langer praat, maar waar hij nooit de tijd voor vindt.

We denken hierbij aan dagje kayakken, een concertticket, een bungeesprong of skydive (als hij geen hoogtevrees heeft), een surfles, een saunabezoek, ga zo maar door. Nog 1 voordeel van een activiteit cadeau doen is dat, mocht je toch te laat zijn met de aankoop, je altijd nog zelf een coupon kan maken en printen die later kan geruild worden. Ja, ik geef toe dat ik hier ervaring mee heb.

Iets praktisch dat toch stiekem ook leuk is

Ik weet het, we hebben praktische geschenken in de vorige paragraaf al als saai bestempeld, maar dit geldt niet voor alle praktische cadeaus!

Een voorbeeld hiervan is een scheermes. Klinkt heel saai, maar dat hoeft het niet te zijn. Het klassiek scheren is weer helemaal hip. Veel mannen willen nu weer leren scheren hoe hun overgrootvader dat deed en zo kan een ouderwets open scheermes zoals deze of een traditionele scheerset (met scheerkwast, scheerzeep, aluin, enz.) een praktisch én leuk geschenk zijn.

ebbenhouten-silvertip-scheerset

Pro tip: stuur ook even een youtube filmpje van hoe hij dat scheermes veilig gebruikt of geef hem een bon voor een scheercursus. Safety first!

Nog een mooi voorbeeld is een espressomaker. Mannen (en vrouwen) appreciëren steeds meer de smaak van een echt goed kopje koffie en nemen geen genoegen meer met een zakje Nescafé instant koffie. Mag het wat kosten, dan kun je voor een volautomatische espressomachine gaan. Zit je met een beperkt budget, kijk dan even naar de aeropress. Dit handmatig espressoapparaat maakt ontzettend lekkere koffie en kan zelfs makkelijk mee op reis genomen worden zodat hij nooit meer slappe, smakeloze koffie hoeft te drinken.

Heb je zelf nog wat goede tips, deel ze dan zeker in de comments!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een van onze partners. Heb je ook interesse om samen te werken met Christmaholic? Kijk dan hier voor een overzicht van de mogelijkheden.

Reageer!

wp-puzzle.com logo