Kersttrend: warme luxe (met dierenprints!)

3

Het is weer tijd voor een van de kerst trends van 2015! De meeste kerstshows zijn inmiddels al wel open, en als je al een kijkje bent gaan nemen in een tuincentrum bij jou in de buurt, dan ben je vast wel kerstspulletjes in deze warme, luxe trend tegengekomen. Ik laat je in deze blog graag zien hoe je je huis met warme kleuren én dierenprints compleet in een warm, winters en luxe lodgesfeertje kunt hullen.

Warme kleuren voor een extravagante kerststijl

Het begint allemaal bij de kleurencombinatie. Erg belangrijk in deze trend zijn de kleuren wolwit, donkerbruin, lichtgoud en donkergrijs. De meest opvallende kleur, en dat is ook echt de kleur die deze stijl zo bijzonder maakt, is okergeel of geelgoud! Deze kleur is heel apart, maar samen met de andere warme kleuren zorgt het voor een heel luxueuze kerststijl. Overigens passen koper, camel en zwart ook heel goed in de kleurenmix.

showroom_X15_097showroom_X15_004

Chique & decadente kerst

De kernwoorden die kersttrend het beste omschrijven zijn warm, chique, extravagant en decadent. Het gaat er dus echt om dat je een warme, winterse sfeer neerzet met een prachtig luxe effect als resultaat. Natuurlijk kunnen glimmende en glinsterende elementen in deze stijl niet ontbreken. Een shiny gouden kussen met lovertjes bijvoorbeeld of goud glitterend gespoten takken of bladeren. Ook grote windlichten met warm gekleurde kaarsen en stoere grote vazen horen erbij. Een fles champagne op tafel in een mooie wijnkoeler en lekkere hapjes erbij. Krijg je het al een beetje warm?

warme luxe kersttrend 2015showroom_X15_026

Nepbont & dierenprints

Wat ik echt heel funny vindt aan deze kersttrend, is dat je all out kunt gaan met nepbont. Dat past er gewoon perfect bij! Je kunt je niet alleen uitleven met faux fur kleden in bruin of wit, maar ook met dierenprintjes zoals tijgers, panters en zebra’s! Dat klinkt misschien een beetje trashy, maar als je het goed combineert is het resultaat echt superleuk!

showroom_X15_024kersttrends 2015 warme luxedierenprints trends kerst 2015

Wintersportelementen voor een luxe lodgegevoel

Maak het geheel af door wat wintersportelementen in je huis te brengen. Toffe oude houten ski’s, uggs of winterlaarzen van nepbont, maar ook rijlaarzen met een bontlaagje bovenaan kunnen écht iets toevoegen om dat luxe lodgegevoel te creëren. Leg wat blokken openhaardhout naast de boom of in een vuurkorf en stop er wat flikkerende oranje lampjes tussen om het effect van open vuur na te bootsen. Gooi er eventueel wat nepsneeuw omheen voor een winterse touch.

showroom_X15_023

Wat vind jij van deze kersttrend voor 2015?

En, is het wat voor jou deze trend? Ga jij de komende kerst voor warme kerstkleuren en speelse dierenprints? Ook interessant: hoe denk je over de kleur okergoud? Deel jouw gedachten over deze kersttrend met ons in de reacties hieronder, ik ben reuze nieuwsgierig!

Foto’s met dank aan Kaemingk en Tuincentrum Coppelmans Nuenen

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

3 reacties

  1. Okergoud en wat er nog meer bij te zetten is vind ik echt mooi. Alles war er vandaag staat is goed te combineren,het enige wat ik echt vreselijk vind zijn de dierenprints.Dat gaat dus bij mij niet in de kamers verschijnen,maar ja,ieder zijn keus hè. Bedankt voor de info,

  2. Nee dit is het niet voor mij voor kerst, wel voor de winter vind ik dat leuk, de houten chalet stijl nep bond plates en kussens. Een houten slee en een windlicht erop… wel zonder geel en goud daar houd ik niet van.
    Met kerst blijft het bij mij toch wit en zilver.. Wel vind ik het juist leuk dat er zoveel stijlen zijn, dan heeft niet iedereen dezelfde kerstsfeer in huis.

  3. ik vind nepbont en dierenprints niet echt iets voor kerstmis. het goud vind ik wel heel mooi, daar versier ik mijn kerstboom mee. en verder zet ik gewoon neer wat ik al jaren heb verzameld, af en toe koop ik iets nieuws als het heel leuk en apart is.