Inspiratie voor een zwart-witte kerst

3

De afgelopen jaren is de kleurcombinatie zwart en wit (of zoals sommige mensen het noemen: monochrome) weer helemaal in. En dat geldt ook voor kerst! Zeker in de meer Scandinavische woonstijl is de combinatie van zwart & wit hotter dan hot. Hou jij van rust in je interieur en vind je zwart en wit prachtig? Dan is deze blog voor jou!

Zwart + wit = Scandinavische kerst

We schreven al eerder over de Scandinavische trend voor kerst. Maar er is nog zoveel meer om te laten zien! Ik hoop je te inspireren met de sfeerfoto’s en producten hieronder om een prachtig zwart met witte Scandinavische kerstsfeer neer te zetten in jouw huis.

collage nordic christmas xmas black white 2015

De foto’s hierboven vond ik op draumersinsider, ik vind de combinatie van zwart wit en stoer hout erg tof! En je ziet ook gelijk dat zwart-witte kerstkussens echt niet kunnen ontbreken in je kerstinterieur.

pink sugar photography blog.- .be merry..clipular

Wauw, de foto’s hierboven zijn echt schitterend, nietwaar? Ze komen van Pink Sugar Photography. Wat je op de foto’s hier al goed ziet is dat zwart en wit alleen misschien wat eentonig is. De toevoeging van grijs en beige maken het geheel helemaal af. Erg tof vind ik ook de witte fotolijstjes op de zwarte muur, waarin een wit kerstfiguurtje hangt. Als je een witte muur hebt, kun je dat natuurlijk andersom doen; en zwart kerstfiguurtje op de muur en een zwarte lijst eromheen.

collage zwart wit kerst 2015

Ook de foto’s hierboven van 79ideas.org zijn prachtig. Superleuk idee om van zwart-witte foto’s een kerstboom op de muur te maken. Dat is ook ideaal voor als je weinig ruimte hebt in huis. De schaal met kerstdecoratie is daarnaast super simplistisch, maar heel sfeervol.

collage kerst bloomingville christmas 2015

Simplisme past echt perfect bij de Scandinavische trend. De beelden hierboven zijn van de Bloomingville kerstcollectie 2015. Je ziet dat het ook erg leuk is om nog een kleurtje toe te voegen aan het geheel, zoals goud of mintgroen. Ook rood past er trouwens prachtig bij. Kijk maar eens bij dit artikel van vorig jaar.

collage h&m home kerst 2015

Nog meer moois! De foto’s hierboven zijn van H&M Home, de kerstcollectie van dit jaar is te vinden in de webshop en in de vestigingen met een Home-afdeling. Sfeervol toch?

collage vosgesparis zwart wit kerst

Hierboven een prachtige setup van Amsterdamse woonblogger Vosgesparis. Ik vind vooral de kartonnen kerstboom die witgeverfd is met de stoffen sterretjes eroverheen heel tof.

collage kerst deens huis zwart wit scandinavisch

Ook deze foto’s vind ik schitterend. Hier is, naast zwart en wit, ook weer wat beige gebruikt en een touch of green. Het Scandinavische sfeertje is werkelijk prachtig. Deze foto’s komen trouwens van het Deense magazine Femina.

collage zwart wit riviera maison

Oh en nog een tip: Rivièra Maison heeft dit jaar diverse zwart-witte kerstdecoraties in het assortiment, een deel daarvan zie je op de foto’s hierboven. De decoratie is onder andere te koop bij VTwonen en Wehkamp.

Een zwart-wit gedekte kersttafel

Natuurlijk trek je de zwart-witte kerstsfeer door naar je feestelijk gedekte kersttafel. Op de foto’s hieronder zie je hoe je dat kunt doen! De foto’s hieronder met het zwart-witte servetje en het rendiertje zijn gemaakt door de Italiaanse woonblogster Casa Andersen.

collage zwart wit tafelen

Bron foto's: 1 | 2 | 3

Bron foto’s: 1 | 2 | 3

En daar is Riviera Maison weer! Het woonmerk heeft, naast zwart-witte kerstdeco, ook een hele lijn met zwart-wit kerstservies. Dat koop je o.a. hier bij VTWonen.nl.

collage riviera maison zwart wit kerstservies 2015

Zwart-witte kerst: tips voor een Scandinavisch kerstinterieur

We zijn er nog niet hoor. Ik deel hieronder graag allerlei tips met je die ik tijdens mijn rondgang op Pinterest en andere sites ben tegengekomen. Kerstdecoraties om zelf te maken, kopen of in het bos op te rapen. Met deze tips word je Scandinavische kerstinterieur zeker weten een succes.

Gebruik kale takjes zonder blaadjes

Een vaas met wat donkerbruine (bijna zwarte) kale takjes zonder blaadjes, eventueel met wat witte lampjes erin of een enkel wit sterretje en je hebt instant zwart-witte kerstsfeer! Ook een (witgespoten) dennenappeltje erbij kan heel veel sfeer maken. Overigens werkt dit natuurlijk ook perfect met een groene tak (kerstgroen bijvoorbeeld) als je wat meer kleur wil!

collage black white zwart wit kerst 2015

Hang een wordbanner op

Vorig jaar waren ze al super hot, en ze passen natuurlijk nog steeds in je zwart-witte Scandinavische kersthuis. Kijk maar op de foto’s hieronder. Meer wordbannerinspiratie? Lees dit artikel.

collage letters wordbanners

Schoolbordverf en krijtverfelementen

Een schoolbord met wit krijt erop: je hebt meteen het zwart-witte effect te pakken! Krijtverfkerstballen zijn op veel plekken te koop en ook andere schoolbordornamenten (in kerstsferen) doen het perfect in deze stijl. Meer schoolbordinspiratie? Lees dit artikel!

schoolbord uitgelicht 4

Gebruik krantenpapier

Erg geschikt voor het maken van zwart-witte kerstdecoraties is krantenpapier, dat van nature al prachtig zwart-wit is. Op de foto’s hieronder zie je wat voor decoraties je er allemaal mee kunt maken!

collage newspaper christmas ornaments

Bronnen foto’s: 1 | 2 | 3

Nog meer inspiratie nodig voor je zwart witte Kerst?

Nog niet uitgekeken? Ik heb de tofste zwart-witte kerstinspiratie verzameld in onderstaand Pinterestbord. Veel kijkplezier!

Volg het bord Black & White Christmas | Kerst in Zwart Wit van Christmaholic.nl – kerst op Pinterest.

Ik ben natuurlijk weer super benieuwd wat je van deze stijl kerstversiering vindt. Is zwart-wit voor kerst jouw ding? Heb ik je kunnen inspireren? Laat het zeker even weten in een reactie hieronder. Oh en wil je op de hoogte blijven van alle kerstinspiratie die we delen op Pinterest? Volg ons dan zeker even!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

3 reacties

  1. Pingback: H&M Home: Kerst 2015 in 3 heerlijke stijlen

  2. Pingback: Zwart wit kerst