11x de leukste kerstevenementen van Nederland in 2015

5

Heb jij ook zo’n zin om in de kerstspirit te komen? Have we got good news for you! Er zijn in 2015 weer super veel leuke kerstevenementen en kerstuitjes om met je familie, gezin of vrienden te bezoeken. Wij zetten de 11 leukste (in willekeurige volgorde) voor je op een rij!

1. Christmas Show in de Ziggo Dome

Screenshot 2015-10-26 at 21.33.55

Nederland is vanaf december een nieuwe kersttraditie rijker: The Christmas Show. Op zaterdag 26 en zondag 27 december wordt de Amsterdamse Ziggo Dome voor een publiek van alle leeftijden omgetoverd tot een waar ‘Christmas Wonderland’. In een 100 minuten durende show maken de bezoekers een magische reis vol verwondering en spektakel door de wereld van Kerst.

In een adembenemend decor dat zich deels ook middenin de arena bevindt, volgen we een nieuw geschreven Kerstsprookje over Max, een jongetje van 10 dat nog nooit een witte kerst heeft meegemaakt. Zijn grootvader (Ron Brandsteder) probeert hem uit te leggen dat het ware kerstgevoel meer is dan het vallen van sneeuw. Maar het zijn de betoverende Kerstfee (Nicolette van Dam) en haar drie kerstengelen (O’G3NE) die Max leren hoe hij zijn fantasie kan aanwenden om dromen uit te laten komen. Kaartjes kopen kan via ChristmasShow.nl.

2. Allerhande Kerstfestival

Allerhande Kerstfestival

Het Allerhande Kerstfestival wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Het wordt een sfeervol foodfestival dat gaat over proeven. Drie dagen lang een feest van inspiratie over eten & drinken. Het hele kerstmenu komt aan bod; van voor- tot nagerecht, van borrel tot ontbijt. Er zijn kookworkshops en demonstraties.

Maar er is ook live-muziek, een uitnodigend schaatsplein met winterse lekkernijen en er zijn allerlei leuke kinderactiviteiten. Het Allerhande Kerstfestival is een inspirerende menukaart voor een zorgeloze kerst. Een kerst om nooit te vergeten! Het Allerhande Kerstfestival is op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 december 2015. Meer informatie en kaartjes kopen doe je via AllerhandeKerstfestival.nl.

3. Winter Efteling 2015

121212entree-02

Van 12 november 2015 t/m 31 januari 2016 is het Winter Efteling. Ruim elf weken lang hult het park zich in wintersferen met guirlandes vol lichtjes en winterattracties als een schaats- en langlaufbaan. Alle attracties, behalve de waterattracties, zijn geopend. Daarnaast is er het IJspaleis mét een 384 m2 grote buitenschaatsbaan. Naar beneden glijden kun je van een echte sneeuwglijbaan, langlaufen doe je door een oudhollands decor en dicht tegen elkaar aan kruipen kun je bij een gezellig vreugdevuur.

Vanaf het schemeruur krijgen twee attracties waar grimmige geesten huizen een andere gedaante. Bij De Vliegende Hollander zien bezoekers nu aan de buitenkant het eeuwig dolende spookschip en bij Villa Volta komt de gevel krakend tot leven, totdat de vervloeking van haar bewoner erdoorheen naar buiten breekt.

Winter Efteling, Kasteel Doornroosje

De Winter Efteling is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur, in de weekenden tot 19.00 uur en tijdens de kerstvakantie tot 20.00 uur. Kaartjes koop je via www.efteling.com/winterefteling. Wist je trouwens dat je ook Oud & Nieuw kunt vieren in de Winter Efteling? Daarvoor kun je vanaf 12 november speciale kaartjes kopen op de site!

4. Rudolph’s Christmas

Rudolph's Christmas theatertour

Op het mooiste moment van het jaar staat Rudolph met zijn culinaire avonturen in uw theater met een sfeervolle, swingende, romantische en bovenal culinaire kerstshow waarin één ding centraal staat…. Wat eten we met kerst? Het wordt een kerstbeleving voor de hele familie met anekdotes, heerlijke recepten, enthousiasmerende kookdemo’s, praktische tips, filmbeelden en muziek.

Elke voorstelling ontvang Rudolph verschillende gasten. Zo zal Rudolph tijdens de live-kookmomenten regelmatig worden geholpen door 24Kitchen-chefkok Bianca Janssen. En zangeres Barbara Straathof, bekend van The Voice of Holland, zorgt voor live muzikaal entertainment. Een aantal bezoekers mag op het toneel komen assisteren of proeven. Meer informatie en kaartjes kopen doe je op RudolphsChristmas.nl.

5. Country & Christmas Fair

Christmasfair-4988

25 t/m 29 november 2015 zal de welbekende Country & Christmas Fair weer plaatsvinden bij Kasteel de Haar nabij Utrecht. Zodra je onder de entreepoort doorloopt (met je stevige wandelschoenen, want je parkeert in een veld haha) waan je je in een sprookjesachtige omgeving vol lichtjes, kerstbomen en prachtige decoraties.

In de ruim 200 verwarmde stands vind je exclusieve kerstcadeaus, decoraties, lekkernijen, beauty en kleding. Daarnaast is het genieten van de muziek, ontspannen op het lounge terras, snoepen van de heerlijke hapjes en drankjes. Gewoon een tof dagje uit! Info & tickets kopen kan op www.countrychristmasfair.nl.

6. Spirit of Winter bij Paleis ’t Loo

Spirit of Winter 2014

Spirit of Winter luidt traditiegetrouw ‘the most wonderful time of the year’ in. Meer dan honderdvijftig deelnemers presenteren de mooiste, lekkerste en warmste seizoenproducten in Apeldoorn, in de voortuin van Paleis Het Loo. Het is, naar eigen zeggen, de mooiste winterfair van Nederland.

Ik was er vorig jaar en vond het super sfeervol! En het leuke is; je kunt ook het kasteel bezoeken (daar geldt je kaartje namelijk ook voor). Nog een voordeel: dit event is al lekker vroeg: van 18 t/m 22 november. Meer informatie en kaartjes kopen doe je via SpiritofWinter.nl.

7. Kerst op Landgoed Keukenhof

kerstlandgoedkeukenhof

Na het succes van de afgelopen acht jaren kunnen bezoekers deze winter maar liefst twee weekenden lang genieten van een winters dagje uit op Landgoed Keukenhof. Het weekend van 4 tot en met 6 december staat helemaal in het teken van ‘Lichtjesfeest’ en het daaropvolgende weekend, 11 tot en met 13 december, staat in het teken van ‘Dickens’. Het leuke is dat dit evenement helemaal gratis is! Ook tof om te bezoeken als je geen groot budget hebt dus, lekker sfeer proeven. Meer informatie vind je op kerstoplandgoedkeukenhof.nl.

8. Kerststad Valkenburg

Impressie-Kerststad-Valkenburg7

Dit is niet één event, maar een complete stad vol events! Kerststad Valkenburg is écht een uitje waard. Van 13 november 2015 tot 3 januari 2016 staat de Limburgse stad Valkenburg weer volop in het teken van kerst. Valkenburg is sowieso al een superleuk stadje, met haar historische centrum echt on-Nederlands bijzonder. Maar rond Kerst is het er helemaal speciaal.

De kerstmarkten van Valkenburg zijn van 13 november 2015 tot 23 december 2015 te vinden in de Gemeentegrot en de Fluweelengrot. Maar er is meer! Zoals de zandsculpturen van Magic Sand en de tweewekelijkse christmas parade door de stad. Meer informatie vind je op de website van Kerststad Valkenburg.

9. Kerstbeleving Den Bosch

kerstbeleving-persenmedia-1

Kerstbeleving in de Brabanthallen in Den Bosch is ieder jaar weer een bijzonder uitje! Het is traditioneel de eerste kerstbeurs van het seizoen, begin november al (van 5 t/m 8 november om precies te zijn) kun je heerlijk inspiratie opdoen, shoppen en proeven. Er zijn allerlei leuke en originele winkeltjes, waar je kunt struinen naar dat ene hebbedingetje, accessoire, kledingstuk, sinterklaascadeautje of kerstartikel.

Het event biedt alle inspiratie die je nodig hebt voor de gezellige decembermaand! En tijdens deze jubileumeditie pakt de beurs flink uit, je kunt er genieten van inspirerende workshops, originele demonstraties en sfeervol entertainment. Meer info vind je op kerstbeleving.nl. Daar kun je ook de kaartjes kopen!

10. Nederlands Ijsbeelden Festival Zwolle (+20% korting)

_MG_3771

Winter- en kerstevenementen, wat zijn ze toch leuk! Dat geldt absoluut ook voor Het Nederlands IJsbeelden Festival, dat met meer dan 100.000 bezoekers is uitgegroeid tot het grootste winterevenement van Nederland. De beste ijskunstenaars ter wereld creëren er ook dit jaar weer een spectaculaire expositie.

Het thema van het Nederlands IJsbeelden Festival 2015-2016 is ‘a journey through a frozen world’. Een unieke reis naar een betoverende wereld van kraakhelder ijs en glinsterende sneeuw. Met meer dan 250.000 kilo ijs, 250.000 kilo sneeuw en een temperatuur van -10°C wordt een wereld van ijs en sneeuw gerealiseerd. Met de code CHR20 kun je met 20% korting kaartjes kopen voor het Nederlands Ijsbeelden Festival. Voer de code in tijdens je bestelling op de site www.ijsbeelden.nl.

11. Margriet Winterfair

margriet-winter-fair-8

Oké de Margriet Winterfair is, zoals de naam het zegt, meer een winterfair dan een kerstfair, maar er is absoluut genoeg kerstinspiratie op te doen! De fair wordt dit jaar voor de vijftiende keer gehouden en vindt plaats van 13 t/m 19 november in de Jaarbeurs te Utrecht. Je kunt er lekker shoppen, genieten van optredens, modeshows en diverse workshops volgen. Op de site vind je meer informatie en kun je alvast je tickets kopen!

Welk kerstuitstapje ga jij doen in 2015?

Dat waren ze alle 11! En, zit er een leuk kerstevenement voor je tussen? Laat het zeker even weten in een reactie hieronder. En je kunt natuurlijk ook altijd een kerstshow van een tuincentrum bezoeken. Kijk zeker eens bij alle kerstuitstapjes hier op de site, daar vind je ook onze verslagen van een paar grotere kerstshows. Absoluut de moeite van het bezoeken waard!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

5 reacties

 1. Wij willen dit jaar voor het eerst naar de Country & Christmas fair en Spirit of Winter lijkt ons ook heel erg leuk.
  Het ijsbeelden sculptuurfestival is ook lekker dichtbij voor ons. Maar in onze stad (Deventer) wordt elk jaar het Dickens festijn gevierd in de historische Walstraat, ook een aanrader om eens naartoe te gaan!
  En tot slot willen we heel graag naar een Duitse kerstmarkt, ik denk dat we maar eens in Essen gaan kijken, daar hoor ik goede verhalen over. Kortom: genoeg op ons wensenlijstje 😉

 2. Ik ga met mijn moeder naar de Margriet Winterfair, daar is idd genkeg kerstsfeer op te snuiven…. ook ga ik met man, schoonzus en schoonmoeder weer naar Centro in Oberhausen erg gezellig en super mooi versierd, de kerstmarkt is buiten en niet mega groot maar wel gezellig, en binnen hangt de meest mooie kerstversiering. Ook is er dit jaar voor het eerst een 3 daagse Kerstmarkt/festival in Dickensstijl hier vlak bij.. dus daar ga ik zeker heen. En dan nog de kleine kerstmarktjes hier in de buurt… heb er nu al zin in..

 3. Ik ga naar het Allerhande Kerstfestival, naar Rudolph’s Christmas en naar Kerststad Valkenburg!
  En natuurlijk een rondje tuincentra: in ieder geval naar Eurofleur en de Intratuin kerstshows van IJsselstein, Zevenhuizen en dit jaar voor het eerst Halsteren.
  ‘k Heb er zo’n zin in, kan eigenlijk niet wachten!!

 4. Pingback: Hoe krijg je een kerstgevoel? Met deze 10 tips!