Trend gespot! Papieren kerstdecoratie (om te maken en kopen)

1

Naast de kersttrends op het gebied van kleurcombinaties, spotten we hier bij Christmaholic ook regelmatig andere decoratietrends die populair zijn in de kerstboom. Zo is dit jaar kerstversiering in de vorm van vogeltjes & veren erg hot, maar er is meer! Papieren kerstdecoratie (zelfgekocht én zelfgemaakt) is voor kerst 2015 ook helemaal in.

Papier hier: in de kerstboom!

Papieren kerstdecoraties zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt ze kant en klaar kopen, bij de HEMA bijvoorbeeld en bij de Sissy Boy, maar ook zelf maken als je een beetje handig bent met vouwen! Ik hoop je te inspireren met de foto’s en versierideetjes in deze blog. Kijk je mee?

Honeycombs als kerstdecoratie

Je kent ze vast nog van vroeger; de grote kerstklokken die je kon uitvouwen, gemaakt van papier. Dat principe is deze kerst hartstikke populair. In de vorm van kerststerren, kerstbomen, kerstklokken, maar ook gewoon papieren bollen. In traditionele kerstkleuren, maar ook in alle andere kleuren van de regenboog. Voor ieder wat wils dus! De honeycomb-decoraties op de foto helemaal boven deze blog zijn van IKEA, de twee honeycomb-kerstfiguren hieronder van HEMA.

collage honeycombs

Papieren ‘kristallen’ en kerstdecoraties om zelf te vouwen

Diverse bloggers hebben zich er de afgelopen jaren al aan gewaagd (en ik ga het niet doen, veel te precies werk haha): de papieren kristallen. Leuk om zelf te vouwen (als je een beetje geduld hebt) en heel tof als ornamenten in je kerstboom of als centerpiece boven je tafel, zoals op de foto’s van Zilverblauw hieronder. Haar DIY voor het maken van de paper cristals vind je hier.

kerstDIY1

En volgens mij heeft IKEA vorig jaar de blog van Zilverblauw gelezen, want dit jaar verkopen ze de papieren kerstdecoratie op de foto’s hieronder! Lijkt er toch wel een beetje op hè?

kerst ikea 2015

Ook de geometrische papieren kerstdecoraties van de Britse site Minieco hieronder zijn er een voorbeeld van. Op de site vind je de diverse templates om deze papieren decoraties zelf te maken.

collage papieren kerstdecoratie zelf maken

De kleurrijke kerstdecoraties op de foto’s hieronder koop je bij Snug Studio, je moet ze dan nog wel even zelf in elkaar vouwen. Een beetje tussen DIY en kant-en-klaar kopen in dus.

collage geometrische kerstversiering

Papieren kerstdecoratie kopen

De papieren kerstversieringen op de foto hieronder zijn te koop bij de meeste vestigingen van Intratuin. Maar ook andere tuincentra verkopen kerstdecoraties van papier in speelse vormen en met uiteenlopende patroontjes.

kerst zwart wit intratuin 2015

Nog meer papieren kerstinspiratie

Natuurlijk kun je nog veel meer leuks doen met papier voor in de kerstboom. Bekijk de foto’s hieronder maar eens! De eerste komt van Designoform en de tweede is van de Italiaanse blog Gusto Menta.

julkulor2collage origami balls paper christmas

Ga jij iets van papieren kerstdecoratie in je kerstboom hangen?

Nou ben ik natuurlijk benieuwd: ga jij papieren kerstdecoratie in je kerstboom hangen? En zoja: wat voor iets dan precies? Deel je het met ons in een reactie hieronder? Vinden we leuk!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

1 reactie