Deze 5 soorten kerstbomen zijn perfect voor als je klein woont

1

Heerlijk is het hè, lekker ideetjes opdoen voor kerst om straks je huis helemaal in kerstsferen te kunnen brengen. Maar wat als je veel te klein woont en te weinig ruimte hebt voor een echte kerstboom of een kunstkerstboom van normaal formaat? Klein wonen hoeft helemaal geen probleem te zijn!

5x inspiratie voor kerstbomen bij weinig ruimte

Er zijn namelijk genoeg sfeervolle ‘kerstbomen’ die je zelf kunt maken of kopen en die meteen voor kerstsfeer zorgen. Juist als je klein woont, in een studiootje of een studentenkamer bijvoorbeeld, heb je helemaal niet veel nodig voor een heerlijke december-ambiance. De 5 ideetjes hieronder helpen je vast op weg!

1. Kerstgroen met kerstballen in een vaas op tafel

Zoek een mooie vaas, ga naar je bloemiste of tuincentrum en haal wat kerstgroen voor erin. Hang er wat kleine, maar prachtige kerstdecoraties in. Zelfs lichtjes hoeven niet te ontbreken! Zet de vaas op je eettafel in de hoek of op de vensterbank. Ook op je bureau straalt een zelfgemaakte kerstboom-in-een-vaas. En decoraties erin hoeft natuurlijk niet, gewoon wat takjes in een mini-vaasje zorgt ook al voor instant kerstsfeer. Op de foto’s hieronder – allemaal afkomstig van EnjoyYourHome (afgezien van de onderste – die heb ik zelf gemaakt) – zie je hoe tof een kersttak in een vaas eruit kan zien.

collage tak kerstboom in vaas veriserenIMG_8841IMG_88822. Zet een echt mini-kerstboompje neer

Nu denk je misschien direct aan van die standaard namaakkerstboompjes met juten zak eronder. Die zijn ook leuk natuurlijk, maar ik heb het over een échte! Er zijn namelijk minikerstboompjes te koop die superleuk staan als je ze in een pot zet. Ook een kleine Conifeer in pot kan overigens prima dienstdoen als kerstboom, kijk maar naar de foto hieronder! Om het af te maken hang je er natuurlijk wat miniballetjes en kleine lampjes in en je mini-kerstboom straalt.

collage kleine kerstbomen echte

3. Wat dacht je van een metalen kerstboomvorm voor ornamenten?

Ook tof: deze metalen kerstboomvormen, je vindt ze dit jaar overal. Deze foto is gemaakt bij Tuincentrum Osdorp, maar ik heb ook vergelijkbare metalen bomen met haakjes voor je ballen gezien bij o.a. Xenos en de Intratuin.

collage metalen kerstboom

4. Creëer een kerstlandschapje onder een stolp

Heb je zo’n mooie glazen stolp? Je koopt ze al voor een paar euro bij bijvoorbeeld HEMA of bij Xenos. Eronder zet je bijvoorbeeld een vaasje met een kersttak of zo’n minikerstboompje. Een leuk huisje of beestje erbij, wat lichtjes en nepsneeuw en je bent klaar. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze stolp met een wit huisje en een pinguïn erin, gestyled door Intratuin. Op het Pinterestbord hieronder vind je tientallen ideetjes.

Volg het bord Kerstsfeer onder de stolp van Christmaholic.nl – kerst op Pinterest.

5. Maak een kerstboom op de muur (of deur)

Heb je nog een vrije muur over of misschien een deur die je kunt gebruiken? Dan zijn de mogelijkheden eindeloos! Je kunt een kerstboom maken door lichtjes in de vorm van een kerstboom op de muur of deur te plakken en daar wat kleine decoraties aan te hangen. Maar ook een kerstboom van foto’s of kerstkaarten kan. Erg tof: een kerstboom maken door allemaal kleine decoraties op te hangen in de vorm van een boom. Eventueel wat lichtjes op batterijen erbij en je boom is af! De foto’s hieronder brengen je ongetwijfeld op ideetjes! Op dit Pinterest-bord met alternatieve kerstbomen hebben we tientallen ideetjes verzameld.

Hoe breng jij kerstsfeer in je kleine huis, appartement of studentenkamer?

En, geïnspireerd? Ik hoop het! Er zijn trouwens ook nog halve kunstkerstbomen die je tegen een muur kunt zetten. Die nemen een stuk minder ruimte in. Ideaal! Woon jij klein? Dan ben ik erg benieuwd naar hoe jij het oplost. Zet je een kerstboompje neer? Of creëer je kerstsfeer op een andere manier? Deel je ervaringen met andere kleinwonende kerstliefhebbers in een reactie hieronder. Vinden we leuk!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

1 reactie

  1. Hey Saskia,dit is een erg gaaf stukje.Keuzes heb ik niet kunnen maken,maar wel zoveel te meer inspiratie opgedaan.Greets,Karin.