3 fijne cadeautjes voor je schoonmoeder

0

Je weet hoe het gaat. Eerste Kerstdag bij jouw familie, Tweede Kerstdag bij zijn of haar familie. Of andersom. Samen eten, samen kletsen, samen films kijken en… samen cadeautjes uitpakken! Maar wat geef je je schoonmoeder met Kerst?

Ladies, wat geef jij jouw schoonmoeder met kerst?

Ook al zullen ze het nooit toegeven, moeders strijden stiekem om aandacht. Als je een cadeau voor je schoonmoeder uitkiest, vraag jezelf dan af: zou ik dit ook kopen als ze mijn moeder was? Zeker als je schoonmoeder een mannengezin heeft (lees: een zoon of zonen) dan zal ze een “vrouwen onder elkaar” cadeautje erg waarderen. We hebben drie tips voor je zodat jij je schoonmoeder dit jaar in het zonnetje kunt zetten met Kerst!

1. Quality Time

Geef je schoonmoeder een cadeau waarmee jullie elkaar beter leren kennen. Neem haar mee naar een voorstelling van een artiest die je aanspreekt, ga naar een ladies night in de bioscoop, organiseer een beautydagje voor twee of ga high tea’en in een stad die belangrijk voor je is. Zo raken jullie vanzelf in gesprek!

theater kerst

Bron: Flickr

2. Collectors Item

Maak zelf een cadeau voor je schoonmoeder. Bijvoorbeeld een legpuzzel met een foto van een bijzonder moment dat jullie gedeeld hebben. En wat dacht je van een gepersonaliseerd kwartetspel met allerlei familievragen en familiefoto’s? Dan hebben jullie meteen iets leuks te doen tijdens Kerstmis! De puzzel op de foto links is van Your Surprise. Het kwartet kun je bestellen via Kwartetcadeau.

Fotopuzzel fotokwartet

3. Drie boeken speciaal voor moeders

Misschien is dit je eerste Kerst met schoonfamilie. Dan heb je nog geen foto’s waarmee je een cadeau kunt maken en ken je je schoonmoeder nog niet goed genoeg om in te schatten wat voor uitstapje jullie samen kunnen maken. Geef haar dan een boek, bijvoorbeeld:

Ook tussen deze toffe cadeauboeken zit vast nog wel iets wat jouw schoonmoeder kan waarderen. Een kleurboek voor volwassenen bijvoorbeeld.

lezen moeder

Bron: Flickr

Kun je nog meer inspiratie gebruiken? Bekijk dan deze 8 kerstcadeaus voor moeders. Ook daar zou zomaar iets tussen kunnen zitten!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Karen is dol op lezen, het liefst in het gezelschap van haar hond en een beker warme chocolademelk. Ze geeft cursussen en workshops creatief schrijven. Ook heeft ze een schrijfcafé in Tilburg. Zie voor meer info haar blog Kaatje Chocolaatje. Karen viert Kerstmis graag met een Engels tintje en haar kerstboom is gevuld met souvenirs uit alle landen die ze bezocht heeft.

Reageer!