Free Printables: menukaarten, servetringen en naamkaartjes voor de kersttafel

19

Vandaag is het Thanksgiving. In Nederland vieren we dat eigenlijk niet, maar toch wilde ik iets doen om mijn dankbaarheid te uiten! Mijn dankbaarheid voor jullie, om precies te zijn. Want ik ben echt zo blij met alle leuke reacties die ik krijg op mijn blog. Op Facebook, op Instagram, als reactie op de nieuwsbrieven die ik elke week verstuur.

Daarom geef ik jullie vandaag allemaal een cadeautje, in de vorm van gratis zelf te printen menukaarten, servetringen en naamkaartjes om de kersttafel mee te versieren. Ze zijn speciaal voor Christmaholic, voor jullie dus, ontworpen.

menukaart servetringen naamkaartjes free printablesmenukaart servetring free printable downloads

Free printables: gratis zelf te printen tafeldecoratie voor het kerstdiner

De servetringen, naamkaartjes én menukaartjes zijn ontworpen door Babet van Oktoberdots. Je kunt ze helemaal onderaan deze pagina gratis downloaden en zelf printen. Het mooiste effect krijg je als je wat dikker papier gebruikt. Heb je geen printer of kleureninkt? Ik heb ze zelf laten printen bij de copyshop om de hoek op wat dikker papier met een beetje glans, en dat kostte me €2 in totaal!

tafel dekken kerst menukaart servetring zelf maken

De rode glitterende onderborden en candy canes heb ik trouwens gekocht bij Xenos. Niet duur en gelijk een super feestelijk effect op je tafel, nietwaar?

De naamkaartjes & servetringen vouwen en lijmen

Als je de kaartjes en servetringen hebt uitgeprint, moet je er nog wel even iets mee doen. De menukaartjes hoef je alleen maar even uit te knippen en natuurlijk moet je het menu er nog even opschrijven.

servetring naamkaartjes lijmen

De naamkaartjes kun je voor gebruik vouwen en lijmen. Vouw ze in het midden van de print dubbel en vouw ook de andere twee lijnen. Schrijf de namen of initialen nu op de kaartjes. Dat kan aan één kant, maar mag natuurlijk ook aan twee zijden. Doe nu wat lijm (ik gebruikte boekbindlijm, die droogt mooi doorzichtig op) op het randje onder de stippellijn en plak het geheel aan elkaar. Ik heb er nog even een paar minuten wat knijpers opgezet, zodat de lijm goed kan hechten.

servetring lijmen

De servetringen knip je uit, je doet wat lijm op het witte randje en je vouwt ze rond en drukt de twee kanten even stevig tegen elkaar aan. Ook hier heb ik een paar minuten wat mini-knijpers gebruikt om de lijm te laten hechten.

Menukaarthouder maken van candy canes

Op de foto’s hierboven zie je de menukaart op het bord liggen, maar je kunt natuurlijk ook een mooie houder maken voor het menu! Door drie candy cane sticks aan elkaar te bevestigen, maak je een supermooie houder. Dat kan bijvoorbeeld met eetbare lijm, die kun je kant-en-klaar kopen of zelf maken. Maar het makkelijkste vond ik toch wel een elastiekje om de drie candy canes binden.

menukaart servetring free printableschristmas menu candy cane holder

Gratis menukaart, naamkaartjes & servetringen downloaden

Klik op de afbeelding hieronder om de naamkaartjes, servetringen en menukaarten te downloaden. Onder de afbeelding kun je de items ook ieder los downloaden.

christmaholic-printable-kerstmenu-naamkaartje-servetring

Download – Servetringen
Download – Menukaarten
Download – Naamkaartjes
Download – Alle free printables

Wat vind jij van deze papieren decoraties voor op je kersttafel?

Dit is de eerste keer dat ik zo’n free printable heb laten maken en aanbied op de site. Ik ben dan ook reuze benieuwd wat je ervan vindt en of je overweegt om hem ook daadwerkelijk te gaan downloaden en afdrukken! Mocht je hem gebruiken voor jouw kersttafel, dan ontvang ik natuurlijk heel graag de fotootjes. Die kun je altijd even delen via onze Facebook-pagina of op Instagram met de hashtag #christmaholic. Vind ik leuk!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

19 reacties

 1. Hoe kan ik dat via een copy-shop laten doen? Of denk ik te moeilijk: gewoon jullie site opnoemen en dan naar dit blog gaan, uitprinten op wat dikker glans papier en klaar 🙂

 2. Ik vergeet helemaal te zeggen dat ik dit een super leuke actie vindt, bedankt voor deze mogelijkheid.En ik geniet dagelijks van jullie kerstblogs 🙂

 3. Pingback: Christmaholic x Oktoberdots: 5 jaar! | Oktoberdots Blog

 4. Beste Saskia,

  Ik vind de menukaarten heel erg leuk! Ik wil ze graag zelf uitprinten met mijn eigen tekst erin. Ik heb geprobeerd om ze te kopiëren naar Word maar krijg dat niet voor elkaar. Heb jij daar een oplossing voor?

  Groetjes, Rita de Kreek

 5. Leuk ik ga deze gebruiken met de kerst. Onze beide ouders ook die van me man komen 1e kerstdag bij ons eten. En wil de tafel is leuk gedekt hebben met het courmetten.

 6. Leuk ik ga deze gebruiken met de kerst. Mijn ouders en me schoonouders komen 1e kerstdag bij ons eten. En wil de tafel is leuk gedekt hebben met het courmetten.

 7. Super leuk om deze te gebruiken! Zeker in een jaar waarin we nu met zijn allen zitten. Dank weer voor alle leuke blogs, vlogs en tips! Ik word altijd blij van jouw enthousiasme.