De mooiste, leukste & ontroerendste kerstreclames

5

Vind jij het ook zo heerlijk om de tv aan te zetten en – tussen dat leuke programma door – de leukste, warmste, sfeervolste commercials van het jaar te zien? Het is natuurlijk pas echt kerst als je de welbekende kersttruck van Coca-Cola voorbij ziet rijden op het scherm! Maar er zijn meer bedrijven en merken die hun best doen om echt mooie, leuke en soms zelfs ontroerende kerstreclames te maken.

Christmas commercials 2015 uit de VS & UK

Vooral Britse en Amerikaanse merken weten elk jaar weer iets prachtigs te creëren. Helaas zijn die commercials meestal niet op de Nederlandse en Vlaamse tv te zien, maar gelukkig wel op Christmaholic! Hieronder heb ik namelijk mijn favoriete kerstreclames van 2015 voor je verzameld.

Mog de kat ‘redt’ Kerstmis (Sainsbury)

Iedereen ligt te slapen op kerstavond, maar Mog de kat heeft een nachtmerrie. Zijn staart raakt verstrikt in een snoer met kerstlampjes. En dan gaat er iets grandioos mis…

Man op de maan (John Lewis)

Een jong meisje kijkt door een telescoop en ziet een huisje met een man op de maan. En hij is alleen, eenzaam op een bankje, terwijl iedereen kerst viert. Maar wat ze ook probeert, hij ziet haar niet. Totdat ze eindelijk de oplossing heeft…

Een kerstwens voor iedereen (Macy’s)

Een jong meisje en haar broertje ontdekken een speciale pen, waarmee ze kerstwensen kunnen opschrijven die écht uitkomen. Maar het werkt alleen als de kerstwens voor een ander is. Ik moest echt even een traantje wegpinken bij deze reclame van Macy’s hoor.

Een kerstkindje? Nee, een tas! (Mulberry)

Ze zitten midden in een verhuizing, en zouden eigenlijk geen kerstcadeaus doen. Maar hij geeft haar toch een cadeau. Het is een prachtige rode tas! En niet zomaar een tas, maar een tas van Mulberry. Niet veel later komen er een hoop gasten langs om het prachtige kerstgeschenk te bewonderen. Een heerlijk flauwe en ironische reclame. Ik kon er wel om lachen!

Katy Perry als kerstfee (H&M)

Deze kerstreclame met Katy Perry als kerstfee is niet zo mooi als voorgaande reclames, maar wel hartstikke vrolijk en gezellig. Je raakt er meteen van in de kerstsferen!

Een prachtige kerstreis (Target)

De winkelketen Target heeft maar liefst drie commercials uitgebracht (en volgens mij komt er ook nog een vierde en misschien zelfs nog een vijfde). Het verhaal gaat over drie kids die in een magische kerstwereld terecht komen waar allemaal speelgoed (zoals Barbies en Minions en LEGO-poppetjes) leven. De gigantische kerstboom gaat niet aan, er is iets mis. De drie kinderen gaan op weg om de kerstboom te repareren en zo begint hun reis…

De nachtbewaker en de loterij (Lotería de Navidad)

Deze prachtige reclame van de Spaanse kerstloterij (El Gordo – de dikke – genoemd) is echt hartverwarmend. Een nachtbewaker in een mannequinfabriek verrast zijn collega’s op allerlei manieren. En wat je geeft, kun je terug verwachten. Prachtig!

Starwars fantasie (Duracell)

“Onderschat nooit de kracht van verbeelding”. Ook weer zo’n mooie reclame waarin een broer en zus samen de wereld redden, Starwars style…

Welke kerstreclame 2015 is jouw favoriet?

Geweldig toch, al deze kerstreclames? Mochten er weer nieuwe uitkomen die echt niet in dit lijstje mogen ontbreken, zal ik deze blog uiteraard aanvullen. De Nederlandse reclames zijn namelijk nog allemaal niet bekend! Welke kerstreclame voor 2015 vind jij het leukste?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

5 reacties

  1. Ik vind die van Mog de kat het leukste! Misschien omdat ik in het verleden zelf zulke katten heb gehad! Gelukkig kwam het niet tot brand hoor, maar wel kerstbomen omver en kerststallen gesloopt.