De leukste kerstmarkten van Duitsland (2015)

6

Duitsland staat bekend om de gezelligste kerstmarkten van Europa. En dat is niet voor niets zo; ze zijn ook echt gezellig! De weihnachtsmarkten zijn steevast groot, goed georganiseerd en er zijn geweldige kraampjes met kadootjes en eten en drinken. De leukste kerstmarkten van Duitsland voor 2015? Dat zijn wat mij betreft deze 5!

Kerstmarkt Düsseldorf 2015

kerstmarkt dusseldorf 2015 2

Ik ben er al een aantal keer geweest, in Düsseldorf, en het is ieder jaar weer een supergezellige dag uit. De kerstmarkt van Dusseldorf is verdeeld over diverse pleinen. Van de Marktplatz tot Schadowplatz en nog veel meer locaties. Ondertussen wandel je langs de winkels in de gezellige stad, waar je natuurlijk ook allemaal kerstcadeautjes kunt inslaan. Meer lezen over de kerstmarkt in Dusseldorf? Bekijk dan deze brochure. Op de website van Dusseldorf Tourismus vind je nog meer informatie.

kerstmarkt dusseldorf

Openingstijden kerstmarkt Düsseldorf 2015

De kerstmarkt Düsseldorf is t/m 23 december 2015 dagelijks toegankelijk tussen 11.00 en 20.00. Op vrijdag en zaterdag is de kerstmarkt Düsseldorf een uurtje langer open tot 21.00.

Kerstmarkt Oberhausen 2015

Kerstmarkt Oberhausen 2012

De kerstmarkt van Oberhausen is wellicht niet zo mooi aangelegd als die van Düsseldorf, maar wel heel erg handig! De kerstmarkt loopt namelijk om het winkelcentrum van Oberhausen heen. En dat winkelcentrum, daar kun je onwijs goed kerstinkopen doen! Er zit zelfs een Starbucks in om lekker van een kerstkoffie te genieten. Bovendien is de kerstmarkt in Oberhausen wel degelijk erg gezellig. Hier vind je een mooie plattegrond (wel in het Duits) van de kerstmarkt. Meer informatie? Die vind je op deze website.

Kerstmarkt Oberhausen 2012 029

Openingstijden kerstmarkt Oberhausen 2015

De kerstmarkt van Oberhausen is t/m 23 december 2015 dagelijks geopend. Van maandag t/m vrijdag tussen 11:00 en 22:00 en op zaterdagen van 10:00 tot 22:00. Op zondagen is de kerstmarkt van 11:00 tot 21:00 open en op de laatste dag (woensdag 23 december) is de kerstmarkt slechts tot 20:00 uur open.

Kerstmarkt Aken 2015

Der Aachener Weihnachtsmarkt mit seinen hell erleuchteten Buden auf dem Katschof. Im Hintergrund ist die Rückseite des Aachener Rathauses zu sehen.

Aken ligt lekker dichtbij, zeker voor de mensen die in het Zuiden van Nederland of in Belgie wonen. Aken ligt net over de grens bij Heerlen en is een gezellige winkelstad. En de kerstmarkt is er elk jaar gezellig groot, verdeeld over meerdere pleinen en gebieden in de stad! Meer informatie over deze kerstmarkt vind je op deze website, daar vind je ook een handig plattegrondje. De kerstmarkt van Aken is t/m 23 december 2015 dagelijks geopend van 11:00 – 21:00 uur.

Kerstmarkt Munster 2015

kerstmarkt munster duitsland 2015

De kerstmarkt van Munster is hartstikke gezellig. Elk jaar trekt deze markt – die maar liefst 300 kraampjes telt verdeeld over diverse pleinen – zo’n 1 miljoen bezoekers. Zo is er een markt op het stadhuisplein, maar ook een speciale markt op het plein Lamberti met blauwe huisjes. Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar deze kerstmarkt staat wel erg hoog op mijn verlanglijstje!

collage kerstmarkt duitsland munster 2015

Openingstijden kerstmarkt Münster 2015

De kerstmarkt in Münster is t/m 23 december 2015 elke dag geopend. Van zondag t/m donderdag tussen 11:00 en 20:00 uur en op vrijdag en zaterdag tussen 11:00 en 21:00 uur.

Kerstmarkt Osnabrück 2015

366_Weih018

Ook deze kerstmarkt staat nog op mijn verlanglijstje om te bezoeken. De historische kerstmarkt in Osnabrück is namelijk wereldberoemd. Vanwege het traditionele karakter is deze kerstmarkt heerlijk romantisch, zo hoor ik mensen regelmatig zeggen. De Osnabrück Kerstmarkt vindt plaats tegen de historische achtergrond van het stadhuis, de kathedraal en een aantal kerken. Een supermooie sfeer dus! Hier lees je meer over de kerstmarkt in Osnabrück

Openingstijden kerstmarkt Osnabrück 2015

Tot en met 22 december is de kerstmarkt van Osnabruck dagelijks geopend van 12 tot 21 uur. Let wel op: de winkels in de stad zijn op zondag niet geopend.

Wat is jouw favoriete kerstmarkt in Duitsland?

Ga jij dit jaar naar een kerstmarkt in Duitsland? Dan ben ik erg benieuwd naar welke je precies gaat! En mis je jouw favoriet in het lijstje hierboven? Laat het dan zeker even weten in een reactie hieronder. Lijkt me erg leuk om te weten welke kerstmarkten in Duitsland jullie graag bezoeken!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

6 reacties

  1. Keulen is erg gezellig, verschillende kerstmarken door de stad heen ! Duisburg is klein maar fijn, Dusseldorf is elk jaar vaste prik maar o zo druk …..

  2. Wij zijn vorig jaar in Oberhausen geweest, inderdaad erg leuk!
    Dit jaar (zondag 6 december) gaan we naar Bad Bentheim… ik kwam daar eigenlijk per toeval achter, aangezien er iemand met een kraam staat met gave sieraden (ik heb haar op FB) en ik wil dit zo graag in het echt bewonderen… het schijnt een hele gezellige Kerstmarkt te zijn bij een Burcht! Ik heb er nu al onwijs veel zin in!

    Groetjes, Helma

  3. Rüdesheim mag wat mij betreft niet ontbreken. Het is maar een dorp, maar het hele dorp is zowat Kerstmarkt. Als je hier niet in Kerststemming komt lukt je dat nergens. Het beste te combineren met een overnachting. Is zeker de moeite waard!

  4. Berlijn, is echt prachtig.ga al jaren daarheen.verschillende pleinen mat sfeervolle markten. Zelf de kerstman komt overvliegen met z’n arrenslee! Echt een aanrader