Originele teksten & quotes voor op je kerstkaarten

0

Zeker nu we elkaar steeds vaker een e-mail of appje sturen, is post iets heel speciaals geworden. Hoe vaak valt er nog een handgeschreven envelop op de mat? Schrijf jij zelf eigenlijk nog wel eens een kaartje?

Wat schrijf je in de kerstkaart?

Dat we minder post versturen en ontvangen, is duidelijk. De hoogste tijd om daar eens verandering in te brengen! En wat is dan leuker dan een persoonlijke kerstkaart? Een kerstkaart met een lieve boodschap en een originele tekst? Check onze tips als je dit jaar geen genoegen wilt nemen met “Gelukkige Kerstdagen en een Voorspoedig Nieuwjaar”. Of nog erger, alleen je naam in een hoekje krabbelen. Dat kan écht niet!

Een persoonlijk advies

Denk eens na over wat de ontvanger van de kerstkaart echt kan gebruiken. Wat is je advies of tip voor het nieuwe jaar? Een vriendin die jou inspireert kun je bijvoorbeeld deze tekst sturen: “Leave a little sparkle wherever you go.” En je broer die het veel te druk heeft met zijn carrière stuur je “Kerstress? Hé, de kerstman zegt niet voor niets HO, HO, HO. (Loesje)

Verlanglijstje

Wat wens jij de ontvanger allemaal toe? Maak een verlanglijstje voor de ander. Maak het heel concreet, dus niet “ik wens je veel geluk” maar “ik wens je de korte rij bij de supermarkt“.

kerstwens

Liedtekst

Denk hierbij aan een piepklein kaartje met “Have yourself a merry little christmas” of een nostalgische kaart met “Although it’s been said, many times, many ways: Merry Christmas… to you.” Aan kerstliedjes ter inspiratie in ieder geval geen gebrek!

Bladmuziek

De overtreffende trap van de liedtekst: knip of scheur een fragment uit de bladmuziek van een kerstlied en plak dat in je kerstkaart. Als dat niet origineel is!

bladmuziek kerst

Bron: Flickr

Flirten

Heb je een oogje op iemand? Stuur hem dan deze tekst: “Meet me by the mistletoe“. Als je nog twijfelt of de belangstelling wederzijds is, dan onderteken je de kaart lekker niet. Doen we net alsof het Valentijn is.

Veel liefs

Ben je dol op de ontvanger? Wat denk je dan van deze tekst: “Ik ben voor jou gesmolten“. Maak er wel zelf een tekening van een gesmolten sneeuwpop bij, om de grap compleet te maken.

mistletoe

Bron: Flickr

Een algemeen advies

Soms is het lastig om een persoonlijke tekst te schrijven. Je kent de ontvanger nog niet zo lang of niet zo goed. Kies dan voor een algemene quote waar jij achter staat. Bijvoorbeeld “We are like a snowflake: all different in our own beautiful way.

Trefwoorden

Zet eens voor jezelf op een rijtje welke woorden voor jou het afgelopen jaar kenmerken. En maak een lijstje van woorden die je vaker hoopt te lezen en uit te spreken in het nieuwe jaar. Maak een cluster van deze woorden als kerstwens. Je kunt de woorden ook uit kranten en tijdschriften knippen en dan op je kerstkaart plakken, als een collage. Of je maakt er een kerstgedicht van.

kerstboodschap

Knipoogje

Heb je geen zin in serieuze kerstwensen? Gooi het dan op de luchtige tour. Wat denk je van “I’m dreaming of a white Christmas… but if the white runs out, I’ll drink the red.” Perfect om naar je vriendinnen te sturen.

kerstwijn

Bron: Flickr

Woordspeling

Gebruik een kerstwoord in een bestaande uitdrukking. “Oh dear” wordt bijvoorbeeld “Oh deer“. Dit is ook leuk in combinatie met een grappige kerstfoto trouwens!

Volg het bord Christmas quotes van Christmaholic.nl – kerst op Pinterest.

Je kunt deze ideeën natuurlijk ook toepassen op kerstborden. Of op een hele mooie manier op je kerstkaart schrijven. In deze blog lees je hoe je dat op prachtig doet met handlettering. Zoek je nog meer inspiratie? Check dan alle kerstquotes in het Pinterest-bord hierboven. Als daar geen mooie tekst bij staat, dan weten wij het ook niet meer!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Karen is dol op lezen, het liefst in het gezelschap van haar hond en een beker warme chocolademelk. Ze geeft cursussen en workshops creatief schrijven. Ook heeft ze een schrijfcafé in Tilburg. Zie voor meer info haar blog Kaatje Chocolaatje. Karen viert Kerstmis graag met een Engels tintje en haar kerstboom is gevuld met souvenirs uit alle landen die ze bezocht heeft.

Reageer!