Kerstversiering buiten: 8 ideeën voor kerstsfeer in je tuin of balkon

0

Je huis is van binnen prachtig versierd. De kerstboom staat, de lampjes hangen erin en je hebt misschien zelfs een mooi kerststuk op tafel staan. Maar besteed je eigenlijk ook wel aandacht aan de buitenkant van je huis? Ook buiten kun je van alles doen om je huis in kerstsferen te krijgen!

Kerstversiering buiten: kerstsfeer in je tuin en op je balkon

Versier je voor- en achtertuin bijvoorbeeld. Of je balkon. Ook de gevel van je huis kun je prachtig decoreren met kerstversiering! In deze blog vind je 8 creatieve ideeën voor het versieren van je tuin of balkon. Plus een hele hoop fotootjes ter inspiratie. Check vooral ook het Pinterest-bord met tientallen plaatjes helemaal onderaan deze pagina.

1. Zet potten met kerstgroen neer

Dit ideetje is zo simpel, maar onwijs effectief. Zet wat potten met kerstgroen neer in het zicht in de tuin of op je balkon. Het is zo simpel en geeft direct heel veel sfeer!

2. Versier je balkon met kerstlampjes en lichtgevende kerstfiguren

De makkelijkste manier om kerstsfeer te creëren in je buitenruimtes, is door kerstlampjes te gebruiken. Hang aan de reling van je balkon wat sfeervolle kerstlampjes of zet wat gezellige lichtgevende diertjes in het gras. Sfeer gegarandeerd! Met een timer (tijdklok) voor kerstlampjes kun je ervoor zorgen dat ze automatisch aan en weer uitgaan elke dag. Dat scheelt een hoop stroom.

6267806034_5b90c677ca_b

Bron: Flickr

3. Versier ook je poort of hek met kerstlichtjes

Heb je een poort of hek? Perfect! Hang er een mooie natuurlijke kerstkrans aan van groen en besjes. Of hang er wat mooie kerstlampjes in. Ook hier komt zo’n handige timer voor de lampjes weer van pas.

4. Versier de voordeur en entree

De voordeur van je huis is echt geweldig leuk om te versieren. Zet wat mooie potten neer met kerstgroen of gebruik lantaarns. Hang een mooie kerstkrans op je voordeur en versier ook eventueel de deurpost met wat kerstgroen. Ook deze laarzen met kerstgroen erin zijn hartstikke leuk voor naast de voordeur (of achterdeur). Hier lees je precies hoe je ze maakt.

Bron foto links: Flickr

Bron foto links: Flickr

RozemarijnEntree

Het is natuurlijk hartstikke leuk om ook wat lichtjes te gebruiken om het sfeertje compleet te maken. Geen stroompunt? Geen nood! Lampjes op batterijen kun je tegenwoordig overal vinden. Kijk voor nog meer inspiratie om je voordeur onder handen te nemen helemaal onderaan in deze blog naar het Pinterest-bord!

5. Maak een kersttafereeltje op je balkon

Heb je een muur vrij op je balkon om te decoreren? Maak er een gezellig kersttafereeltje! Erg leuk is bijvoorbeeld een oude houten slee versieren met wat kerststof en kerstgroen. Ook mooi zijn gewoon wat potten met kerstgroen en lampjes op een tafeltje.

6. Zet kerstdecoratie op de tafel in de tuin

Heb je een mooie tafel in de tuin staan? Versier die dan uitbundig met kerstgroen, lantaarns met kaarsen erin of kerstlampjes en wat mooie appeltjes of ander moois. Echt instant kerstsfeer! En het is natuurlijk geweldig als je dit vanuit je huiskamer of keuken kunt zien.

7. Versier een bloembak met kerstgroen

Zo simpel ook weer dit. Hang een bloembak aan de railing van je balkon (of je raam, als dat mogelijk is) en vul deze met kerstgroen. Ook hier kunnen weer lampjes tussen voor een prachtige kerstsfeer van buitenaf! Op het Pinterest-bord hieronder vind je een paar mooie voorbeelden!

8. Zet buiten ook een kerstboom neer

Waarom zou je buiten niet ook een kerstboom neerzetten? Gezellig in de tuin of op je balkon. Versier hem met lichtjes die tegen vorst kunnen en hang er eventueel hier en daar wat decoraties in die ook wel tegen een stootje kunnen. Ik zette vorig jaar mijn oude kunstkerstboom op het balkon, ik kon er zo vanuit mijn werkkamer van genieten. Heerlijk!

Foto's: Flickr & WikMedia CC

Foto’s: Flickr & WikiMedia CC

Nog meer kerstinspiratie voor buiten? Bekijk het Pinterest-bord!

De beste manier om inspiratie op te doen is natuurlijk lekker plaatjes kijken. Op Pinterest heb ik tientallen prachtige foto’s verzameld van voordeuren, voortuinen, achtertuinen en balkons, allemaal in kerstsferen versierd. Hieronder zie je er al een paar staan! Wil je alle foto’s zien? Kijk dan hier!

       Volg het bord Christmas garden and balcony van Christmaholic.nl – kerst op Pinterest.

Wat doe jij om je tuin of balkon in kerstsferen te brengen? Laat het zeker even weten in de reacties hieronder! Ik ben heel erg benieuwd naar jouw tips en inspiratie.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!