De kersttafel dekken & versieren: kerstsfeer in wit met koper

8

De kerstboom staat, de lichtjes hangen, de feestmaand december is in volle gang. Waarschijnlijk heb je al ideetjes over wat je gaat koken op 25 en 26 december. Maar heb je ook al nagedacht over hoe je de tafel gaat dekken voor kerst? Een goede voorbereiding is het halve werk! Ik vind het heerlijk om Pinterest af te struinen naar inspiratie voor prachtig gedekte kersttafels. En het leek me leuk zelf ook eens zo’n tafel te versieren en er foto’s van te maken.

De kersttafel stylen met koper, wit & kerstgroen

Viel dat even tegen haha! Wat een werk zeg. Ik heb geen idee hóe die prachtige Pinterest-plaatjes tot stand komen, daar moeten wel professionele stylisten en fotografen bij komen kijken en een hele grote collectie aan servies. Toch ben ik denk ik een heel eind gekomen! In deze blog heb ik gekozen om de tafel te dekken met veel koper, groen en wit. Gewoon omdat het hele mooie kleuren zijn, die ook nog eens hartstikke in zijn dit jaar.

collage tafel dekken voor kerst

Combinatie van romantisch landelijk & Scandinavisch stoer

Toen ik laatst geïnterviewd werd voor het blad Vriendin over mijn kerstsmaak, kwam ik tot de conclusie dat die ergens tussen romantisch landelijk en stoer Scandinavisch in valt. En dat zie je denk ik wel terug op de foto’s. De stoeldecoratie en de servetversiering is meer traditioneel en landelijk, maar de koperen draadmand op tafel is dan juist weer heel modern. En ook de zwarte ster in de kast met lampjes erin past binnen de Scandinavische trend. Ik val er dus een beetje tussenin!

collage tafel dekken voor kerst koper witDSC_2409collage tafel dekken scandinavisch ster zwart

De kersttafel dekken: laagjes met kleur zorgen voor sfeer!

Wat me opviel tijdens het dekken van de tafel en het maken van de foto’s, is dat je het meeste effect bereikt met het gebruik van laagjes en het stapelen van borden. Helaas heb ik geen kast vol servies met gekleurde borden, maar je kunt op de foto’s hieronder goed zien hoeveel sfeer een paar gekleurde borden geven aan je tafel! Het blauwe bord geeft weer een heel ander effect dan het grijze en zwart-witte. Ik denk dat ik nog op zoek ga naar koperkleurige bordjes, dat zou helemaal perfect zijn.

collage tafel dekken voor kerst zwart wit kopercollage blauw bord kersttafel dekken kopercollage grijs bord kersttafel dekken

Ideëen voor de kersttafel opgedaan?

En, heb je inspiratie opgedaan? Ik ben ook heel benieuwd welke van de drie kleuren onderborden je het leukst vindt passen bij het geheel. Veel van de spulletjes op de foto’s had ik al langer, maar sommige dingetjes heb ik speciaal voor deze shoot gekocht. Zoals de koperkleurige eikeltjes (H&M), de craft-labels (IKEA) en de linten voor om de stoel (Intratuin). Het prachtige linnen tafellaken werd speciaal voor mij op maat gemaakt door Cottona, een hele fijne webshop waar je prachtig tafeltextiel kunt vinden.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

8 reacties

  1. Het ziet er inderdaad prachtig en sfeervol uit (zou haast gelijk willen aanschuiven). Ik maak regelmatig gebruik van kunststof onderborden. Ik heb deze in de kleuren goud en rood (kerst) en in het grijs/zwart (Halloween). Staat altijd stijlvol. Dit jaar ga ik de tafel stylen met mooi gevouwen servetten (Pinterest) en kleine Zweedse accessoires. Nog maar 2 dagen en dan ga ik helemaal los.

  2. Erg mooi! Ik ben gek op die kleuren. Mijn boom is al 20 jaar brons met goud tinten. Dus dit is een kerst tafel naar mijn hart. Vooral dat lint met ornament om de stoel is fantastisch. Goeie tip! Bedankt. Ik vond de wit met zwarte borden er echt het mooist bij staan! Top gedaan!