10 ideetjes om je ramen te versieren voor kerst

3

Je ramen zijn geweldig leuk om te versieren met kerst. Je kunt er allerlei toffe dingen mee doen. En ook de vensterbank doet natuurlijk gezellig mee. Met deze blog hoop ik je te inspireren om je ramen dit jaar niet over te slaan. Ik deel een hoop tips en onderaan vind je een Pinterest-bord met enorm veel fotootjes van versierde kerstramen. Als dat je niet op ideetjes brengt!

1. Gebruik raamstickers

Er zijn superveel leuke raamstickers te koop voor kerst. Bijvoorbeeld in de vorm van sneeuwvlokjes of sterren. Maar ook met Disney-figuurtjes of andere winterse tafereeltjes. Kijk maar eens bij Bol.com of DecoDog.

2. Bespuit je ramen met nepsneeuw

Van een witte kerst kunnen we waarschijnlijk alleen maar dromen, maar met wat spuitsneeuw kun je je ramen in ieder geval in witte kerstsferen brengen. Spray alleen wat onderaan voor een ‘sneeuwlaagje’-effect. Of gebruik stencils om er speciale vormen op te spuiten. Et voilá, direct kerstsfeer!

3. Hang kerstballen voor het raam

Heel simpel, maar erg leuk! Maak wat kerstballen vast aan linten, en hang deze aan de gordijnrails naar beneden. Je kunt natuurlijk ook dennenappels of andere kerstdecoraties gebruiken in plaats van kerstballen. Variatiemogelijkheden te over.

4. Zet verlichte huisjes voor het raam

Maak een straatje met verlichte huisjes voor het raam. Dit soort huisjes koop je bij tuincentra, ook de Xenos heeft van alles in het assortiment. Als je zorgt dat de huisjes wat hoger staan, dan zie je ze ook van buiten. Erg sfeervol!

5. Hang een kerstkrans voor ieder raam

Kleine kerstkransjes voor ieder raam. Het effect is zo leuk! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om maar één grote krans voor het raam te hangen. Minstens zo mooi. Op de foto’s in het Pinterest-bord helemaal onderaan deze blog zie je allerlei voorbeelden.

6. Schrijf een kerstboodschap op je ramen

Met raamstiften kun je tekeningetjes maken en boodschappen schrijven op je raam. Gebruik handlettering en schrijf een mooie zin uit een kerstliedje of een bijzondere kerstboodschap op het raam. Ook heel leuk in combinatie met raa,=mstickers.

7. Hang een versierde tak voor het raam

Versierde takken zijn al een aantal jaar helemaal in. Je kunt ze boven de eettafel hangen, maar ze doen het ook geweldig boven het raam. En als je een gordijnrails hebt, kun je zo’n tak heel eenvoudig ophangen. Vergeet er vooral geen lampjes in te doen, want dat maakt het sfeertje natuurlijk helemaal af.

Foto via: Homedit.com

Foto via: Homedit.com

8. Gebruik kerstslingers of guirlandes om je raam te decoreren

Waarom kerstslingers alleen in de boom hangen? Ze doen het ook hartstikke leuk voor je raam. Je kunt ook zelf een slinger maken door een lint vast te maken aan de gordijnroede en daar kerstdecoraties aan te hangen.

9. Hang lampjes voor het raam

Kerstlampjes ophangen voor je raam! Het lijkt zo simpel, en dat is het ook, maar het effect is hartstikke tof. Ik zou persoonlijk kiezen voor waterval-kerstlampjes die als het ware ‘naar beneden vallen’ over je raam. En het leuke is: als je gordijn niet zo dik is, en je doet het dicht, dan ziet het er sprookjesachtig uit als je binnen bent!

10. Versier de vensterbank met kerstgroen en lampjes

Als je zorgt dat de versiering wat hoger is en voor een deel boven het raam uitsteekt, dan kun je het ook van buitenaf zien. En dat geeft natuurlijk een extra bijzonder sfeertje aan de uitstraling van je huis.

Nog meer raamdecoratie voor kerst in dit Pinterest-bord

Het aller-inspirerendst is natuurlijk gewoon plaatjes kijken. Daarom vind je in het Pinterest-bord hieronder tientallen foto’s van in kerstsfeer gedecoreerde ramen.

Volg het bord Window Decoration for Christmas van Christmaholic.nl – kerst op Pinterest.

Wil je alle foto’s in het Pinterest-bord bekijken? Klik dan hier! Hoe ga jij je ramen versieren dit jaar? Doe je iets met stickers of spuitsneeuw? Of laat je je ramen juist helemaal ‘naakt’. Vertel je het me in een reactie hieronder? Ook als ik nog een tof ideetje mis in deze blog! Leuk :).

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

3 reacties

 1. Ik heb (verwijderbaar) plakplastic waar ik grachtenpanden uitgesneden heb, compleet met raampjes, deurtjes etc. Aan de onderzijde heb ik plastic ophanghaakjes bevestigd waar ik kerstlampjes aan heb bevestigd (ik heb hier geen vensterbank onder).
  Het keukenraam er van buiten sprookjesachtig uit!

  Misschien dat ik nog wat sterretjes of sneeuw opplak om het kerstplaatje compleet te maken.

 2. Ik was leuke ideetjes aan het verzamelen voor de feestdagen toen ik jouw artikel tegenkwam. Leuk idee van die raamstickers, ga ik ook proberen! Tenminste geen bergen schoonmaakwerk achteraf. Bedankt voor het delen!
  Groetjes,
  Gerjanne de Kock Derksen

 3. Hallo Saskia,
  Ik volg jou het hele jaar door en geniet! Dank je!
  Nu kwam ik gisteren iets tegen op de country and christmasfair in Utrecht. Een raamsticker van een kerstafbeelding ( kaars of een Kerstmans) waar een klein led-lampje in de vlam van de kaars zit. Helaas heb ik het niet gekocht maar ik had dit nog niet eerder ergens gezien. Jij wel?