Kerstshoppen in Londen: de ultieme kerstbeleving

3

Afgelopen weekend was ik voor een bliksembezoek in Londen om daar de kerstsfeer te proeven. Een cadeautje van mijn lieve vriend voor mijn dertigste verjaardag. En wat is het een heerlijke stad! Geweldige winkels, prachtige etalages en vriendelijke mensen.

Kerstsfeer proeven in Londen

De Britten trekken trouwens massaal hun foute kersttruien aan, gewoon in het openbaar, om te gaan kerstshoppen. En de hele stad is prachtig versierd. Overal zijn kerstmarkten en kerstactiviteiten, wordt kerstmuziek gedraaid, gezongen en gemaakt. Londen ademt christmas spirit. In dit verslag lees je wat er in de Britse hoofdstad allemaal te zien en te doen is in de periode voor kerst en deel ik graag wat foto’s van mijn trip.

Kerstshoppen in Londen

Londen is echt een walhalla als het op kerstshoppen aankomt. Ons hotel lag vlak bij de populaire winkelstraat ‘Oxford Street’ en die was werkelijk waar prachtig versierd. We hebben onze ogen uitgekeken bij winkels als Marks & Spencer en Selfridges.

selfridges london christmasDSC_0027kerstzakken personaliserenkerstbal bloemetjes selfridges london 2015 christmas

Hoewel ik de kerstafdeling van Selfridges wat vond tegenvallen (klein, duur!) was de sfeer in en om de winkel geweldig. Ook de food hall van Selfridges en Marks & Spencer zijn een bezoekje waard. Al is het alleen maar om gewoon even sfeer te ‘proeven’.

DSC_0495 DSC_0509 DSC_0523

Kerstshoppen bij Harrods

Echt fantastisch is het bekende warenhuis Harrods. Zo groot dat je er voortdurend in verdwaalt (je kunt er serieus een hele dag in doorbrengen en dan heb je nog niet alles gezien). De kerstafdeling is wederom niet groot, maar wel erg speciaal. Er zijn decoraties te vinden in allerlei kleuren en soorten. Op de foto’s hieronder een kleine impressie!

DSC_0351DSC_0191DSC_0196DSC_0195DSC_0222DSC_0230DSC_0258DSC_0211DSC_0188DSC_0190

Geweldig ook zijn de kerstberen die Harrods ieder jaar uitbrengt. Dit is de 30ste annual Christmas bear. En aangezien ik zelf ook 30 ben geworden – en dit reisje een cadeautje was van mijn vriend voor mijn 30ste verjaardag – vond ik deze beer wel extra leuk. Ik heb ‘m niet meegenomen, en heb daar stiekem toch een beetje spijt van (je kunt ze trouwens wel online bestellen, maar dan betaal je enorm veel verzendkosten).

DSC_0277 DSC_0282

Helemaal fantastisch vond ik de food hall van Harrods. Al het personeel heeft hoedjes op en de ‘supermarkt’ ligt boordevol geweldige lekkernijen; ook speciaal voor kerst. Kerstkoekjes, gingerbread-mannetjes, typische Engelse Christmas Cakes en ga zo maar door.

DSC_0317 DSC_0313 DSC_0335DSC_0303

Kerstshoppen rondom Covent Garden

De Covent Garden Apple Market is een geweldige plek om rond te struinen. Er zijn kraampjes, restaurants en diverse winkels en het is er prachtig versierd. Check bijvoorbeeld die gave ‘mistletoe lampen’ aan het plafond. Te gek! Buiten staat een toffe kersttrein, helemaal gemaakt van LEGO (zelfs de wielen en het spoor). Kinderen kunnen er in zitten en er komt zelfs echte rook uit de locomotief.

DSC_0832 DSC_0863 DSC_0881

Ook het gebied rondom de Apple Market is erg leuk. Zo vind je er een Disney Winkel en bijvoorbeeld ook een winkel van kikki.K vol Scandinavische stationary, waar ik mijn slag heb geslagen (papier, notebooks, pennen, kaarten, cadeaulabels, linten.. fantastisch!).

DSC_0898DSC_0902

Kerstmarkten bezoeken in Londen

Natuurlijk wilden we tijdens ons bliksembezoek ook kerstmarkten zien. We hebben door het Winter Wonderland gewandeld in Hyde Park, wat eigenlijk meer een gigantische kermis is dan een kerstmarkt. Het is erg Duits, met veel bratwurst en Duits bier en de Britten zijn er dol op. Je kunt er overigens ook schaatsen en warme choco drinken, dat is natuurlijk erg leuk, zeker als het avond is en de lichtjes sprankelen.

santa land winter wonder land londen 1 the magical ice kingdom roasted chestnuts london

Veel toffer dan Winter Wonderland vonden we de kleine kerstmarkt aan de Southbank – naast de London Eye. Deze kerstmarkt is geheel in Scandinavische stijl opgezet. Eigenlijk zijn er maar heel weinig kraampjes waar je echt spulletjes kon kopen, de meeste kramen verkopen eten en drinken. Niet zo erg, daar houden wij ook wel van.

cider lodge kerstmarkt londen 2015DSC_0819

Qua eten en drinken kun je hier echt alles vinden. Van heerlijk Idiaas tot taco’s, Thais, Hollandse poffertjes en Amerikaanse burgers. Wij aten er de allerlekkerste friet ooit; Franse friet gebakken in eendenvet met truffelmayonaise. Echt goddelijk! Er was ook een superleuke Cider Lodge in IKEA-sferen, waar we een drankje hebben gedaan.

collage cider lodge london 2015

Nog veel meer Londense kerstmarkten

Eigenlijk vind je op alle grote pleinen in Londen wel iets van kraampjes of een winter fair. Voor een compleet overzicht van de Londense kerstmarkten kun je het beste hier kijken. Als ik nog wat meer tijd had gehad, waren we bijvoorbeeld ook nog naar de Eden Royal Christmas Fair geweest.

London was awesome!

Het was een hele toffe en ook romantische trip naar ‘the other side of the pond’. Ik heb prachtige dingen gezien, lekker Brits gegeten in een echte pub, natuurlijk de traditionele foto gemaakt in de bekende rode telefooncel en gewoon heerlijk genoten samen met mijn lieve vriend. Best birthday present ever!

collage kerstshoppen in londen saskia robert en saskerstshoppen in Londen

Nog meer kerst in Londen? Jazeker!

Omdat we effectief maar 28 uur in Londen waren (en daar ook nog een deel van slapend doorbrachten) heb ik helaas lang niet alle winkels en kerstmarkten op mijn lijstje kunnen zien. Ik heb me laten vertellen dat bijvoorbeeld ook de kerstafdeling van John Lewis erg tof is.

Ook winteractiviteiten als Lumiere London (lichtfestival) en het schaatsen op de diverse schaatsbanen (o.a. bij Somerset House) en Winterville bij Victoria Park zijn natuurlijk echte aanraders. Ik hoop volgend jaar nog een keertje terug te gaan, en dan wat langer, zodat ik nóg meer van deze geweldige stad kan zien. I’m in love with (Christmas in) London!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

3 reacties

  1. We hebben elkaar gemist dit weekend. Ik was er vanwege mijn 50e (! ai) verjaardag….. Maar wat was het gaaf. Ook leuk: de kerstetalages van Chanel, Cartier, etc.
    groet!

  2. Ik ga dit jaar! En ik heb er zo ontzettend gruwelijk veel zin in!!
    Bedankt voor alle tips, ik heb m’n to do-lijstje mooi kunnen aanvullen.