25 ideetjes voor het dekken & versieren van de kersttafel

1

Nu kerst steeds dichterbij komt, en je huis waarschijnlijk al (bijna) helemaal versierd is, hoef je qua kerstdecoratie nog maar over één ding echt na te denken: het decoreren van de kersttafel! Of het nu voor een kerstontbijt, kerstlunch of kerstdiner is, een mooi gedekte tafel met kerst geeft zoveel extra kerstsfeer. Daarom vind je in deze blog ruim 25 foto’s van prachtig gedekte tafels. In diverse kleurstijlen. Kijk je mee?

Kersttafel met veel wit en natuurtinten

Als je van een natuurlijke stijl houdt, met veel wit en accenten van kerstgroen en misschien hier en daar nog een beetje zilver, goud of koper erbij, dan vind je de foto’s hieronder vast prachtig. Clean en zuiver gedekte kersttafels, minimalistisch versierd met kaarsen, eenvoudige decoraties en leuk kerstservies.

Pure & White Diningcollage wit tafel dekkenKAHOT_XS15_99_LKAHOT_99_MAINPAHCC_XS15_99_Lcollage tafel dekken voor kerst koper wit

Foto’s: 1. Dunelm | 2. Sainsbury’s | 3 t/m 8. The White Company | 9. & 10. Eigen foto’s |

Black & Gold

Een beetje jaren ’20 glamour; dat zie je terug op de foto’s hieronder. De combinatie van zwart & goud is en blijft prachtig. Heb je je kerstversiering in deze kleuren? Dan mogen ze op de kersttafel natuurlijk ook niet ontbreken. Heel tof bij deze stijl vind ik het gebruik van nepbont over de stoelen, of als tafelloper. En natuurlijk horen ouderwetse champagneglazen (van die ronde cocktailglazen) erbij. Je kunt ook gaan voor een combinatie van warme kleuren met zwart en goud, ook dat resultaat is super.

John Lewis Christmas 2015collage black and gold table settingJohn Lewis Christmas 2015, Christmas trees, lightsFoto’s: 1. John Lewis | 2. & 3. Sainsbury’s | 4. John Lewis |

Purple Christmas

Is paars jouw kerstkleur? Combineer het dan met goud op de kersttafel. Zoals je op de foto’s hieronder ziet is dat resultaat superleuk. Vergeet ook de stoelen niet te decoreren, met wat lint en kerstballen kom je al een heel eind!

collage tafelschikking paars

Foto’s: 1. John Lewis | 2 & 3. Dunelm

Traditionele kersttafel

Traditionele kerstkleuren blijven natuurlijk altijd leuk. Als je voor rood, groen en wit gaat, dan zijn de mogelijkheden echt eindeloos! Hang bijvoorbeeld een slinger van rode lintjes aan de tafel om het tafelkleed te versieren. Of ga voor glitterende rode onderborden (te koop bij Xenos). Traditionele grove servetringen en stoffen servetten met het bekende plaidprintje doen het ook altijd goed.

Christmas Cheer Range Shottafel dekken kerst menukaart servetring zelf makenho-ho-ho-lifestyle-hanging-decorationWeihnachtstisch-StimmungVintage Noel Range Shotcollage lexington christmas tableLEXINGTON_HO15_WEBBIMAGES_800X600_3

Foto’s: 1. Partydeco | 2. Eigen foto | 3. Tesco | 4. Suppan & Suppan | 5. Partydeco | 6 t/m 8. Lexington |

Nog meer tafelinspiratie voor kerst?

Wil je nog meer plaatjes kijken om je te laten inspireren voor een prachtig gedekte kersttafel? Heb jij even mazzel. Op Pinterest heb ik een uitgebreid prikbord vol tafeldecoratie-ideetjes gemaakt. Hieronder vind je alvast een preview. Wil je het hele bord bekijken? Klik dan hier!

Volg het bord Christmas table van Christmaholic.nl – kerst op Pinterest.

In welke kleuren dek jij je tafel? En zet je ook nog iets van kerstdecoratie op tafel of houd je het bij servies, kaarsen en glazen? Helemaal onder dit artikel kun je je reactie achterlaten. Dat vind ik altijd erg leuk om te lezen!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

1 reactie