10 makkelijke hapjes voor de perfecte kerstborrel

0
Het organiseren van een kerstborrel is op zich al veel werk. Je moet uitnodigingen maken voor je vrienden en/of collega’s, de ruimte leuk in kerstsfeer aankleden en natuurlijk nadenken over lekkere hapjes en drankjes die je je gasten voor gaat schotelen. Het moeten hapjes zijn die veel mensen lusten én ze moeten makkelijk te bereiden zijn, want je hebt geen tijd om heel lang in de keuken te staan. Hieronder staan 10 tips voor hapjes voor de kerstborrel die gemakkelijk, snel en een vast en zeker een hit zullen zijn op jouw kerstborrel!

Gevulde eieren

Benodigdheden: Eieren, boter, mayonaise, ui, mosterd, peper en zout en paprikapoeder.
Kook de eieren hard, als ze borrelen nog ongeveer 7 of 8 minuten laten koken. Halveer de eieren als ze zijn afgekoeld. Doe het eigeel in een kom en meng het met 1 eetlepel boter, 2 eetlepels mayonaise, 1/2 ui fijn gesneden, 1 eetlepel mosterd, peper en zout. Mix alles goed door elkaar en doe het terug in het ei met een kleine eetlepel of spuitzak. Snij een dun plakje van de onderkant zodat het ei op een schaal of bord blijft liggen. Garneer je eitje met een beetje paprika poeder.

Gehaktballetjes

Benodigdheden: 500 gr gehakt, 1 ei, 2 eetlepels water, 1 ui, paneermeel, gehaktkruiden of Italiaanse kruiden
Kneed door het gehakt het ei en mix met 2 eetlepels water. Snijd de ui in kleine blokjes en meng met het gehakt. Maak het gehakt wat steviger door paneermeel toe te voegen en maak je balletjes naar smaak af met gehaktkruiden of Italiaanse kruiden. Je kunt ook pikante balletjes maken. Dan voeg je in plaats van kruiden een beetje sambal oelek en een teentje knoflook toe.
Bakken in de koekenpan en smullen maar! Maak af met een lekkere pindasaus of tomatensaus!

Lekkers met rookvlees

Benodigdheden: monchou (200 gr)/kruidenkaas of eieren, kerriepoeder, ui, rookvlees of parmaham
Prak de monchou tot het lekker zacht is. Snij een ui in kleine blokjes en doe de uitjes door de monchou. Flink wat kerriepoeder toevoegen en dan kun je aan de slag. Smeer wat van dit mengsel op een plakje rookvlees en maak er een rolletje van. Genieten.. Tip: je kunt ook een half eitje in een plakje rookvlees rollen, super lekker..
Je kunt het rookvlees overigens ook vervangen voor parmaham en de monchou voor kruidenkaas. Allemaal overheerlijke combinaties.
DSC_0165

Bron foto: I-onamsterdam

Tortilla hapjes met zalm (of kipfilet)

Benodigdheden: wraps, kruidenroomkaas, sla, gerookte zalm, citroensap, aluminiumfolie
Besmeer de wraps met roomkaas, leg de zalm er op (tot de helft) en besprenkel met citroensap. Verdeel een beetje sla er over en rol de wraps stevig op. Wikkel in aluminium folie en laat minimaal een uur opstijven in de koelkast. Snij daarna in plakken en rijg aan een prikker
Als variatie kun je ook kipfilet of ham nemen in plaats van zalm. Voor iedereen zit er wel iets lekkers tussen..

Meloen in serranoham

Benodigdheden: Galiameloen en serranoham
Erg lekker en heel makkelijk klaar te maken. Snij kleine langwerpige stukjes van de meloen en rol deze in een plakje serrano ham. Wie vindt dit nu niet lekker?

Abrikozen borrelhapje met spek

Benodigdheden: pot abrikozen op sap of gewelde abrikozen, 125 gr. geitenkaas, ontbijtspek
Verwarm de oven alvast voor op 175 graden. Laat de abrikozen uit de pot even uitlekken en snij ze dan half open. Doe de geitenkaas er tussen en wikkel daarna het spek er om heen. Leg ze op bakpapier 10 minuten in de oven. Prik ze op een stokje om ze gemakkelijk te kunnen pakken en lekker genieten van dit warme hapje.

Komkommer-toastjes met brie en zalm

Benodigdheden: komkommer, romige brie, zalm plakken en dille

Gebruik je komkommer een keer als een toastje. Snij een stevige plak als onderlaag. Leg hier op een plakje brie een stukje van de zalm plakjes. Maak je hapje af door een beetje dille er over heen te strooien.

gezonde-snack-zalm-komkomer-brie-1024x680

Bron foto: Voedzaamensnel

Fruitig kerstmannetje

Benodigdheden: satéprikkers, banaan, druiven en aardbeien

Maak je fruit nu leuk en aantrekkelijk als je hem aankleed als een kerstman. Schuif een druif op een satéprikker, dit wordt het gezichtje van de kerstman. Snij een dun plakje banaan en voeg deze toe boven de druif. Snij de bovenkant van de aardbei af en zet hem dan met de afgesneden kant op de banaan. De punt van je aardbei is nu de bovenkant van zijn muts.

4423e8b6bb9abfb20fa1983bb2e45d73

Bron foto: Pinterest

Sweet marshmallow

Benodigdheden: marshmallows, reep pure of melk chocolade, zuurstokjes

Deze zoete traktatie past zeker bij de kerst! Mooi rood wit en om je lippen bij af te likken. Maak een paar zuurstokjes in een zakje plat met een deegroller. Smelt de chocolade in een pannetje. Dip de marshmallow in de gesmolten chocola en haal hem voorzicht door de kleine stukjes zuurstok heen. Prik een hele zuurstok in het midden van je creatie en laat hem even afkoelen voor het lekkerste resultaat.

Marshmallow-candycanes-maken-Leuk-voor-bij-het-desert-of-in-plaats.1418989795-van-JenniefromtheBlog

Bron foto: Welke.nl

Kaasstengels

Benodigdheden: een pakje bladerdeeg, 1 ei, peper/zout of oregano en geraspte (belegen) kaas

Super simpel maar altijd een succes. Bovendien ook heel leuk om samen met kinderen te maken. Verwarm de oven voor op 225 graden. Stapel 2 bladerdeegvelletjes op elkaar en snij hier 4 dunne reepjes van. Lekkerst is om deze eerst in te smeren met eigeel. Hierna kun je er oregano en geraspte kaas overheen doen, wel een beetje veel voor een lekkere smaak. Leg ze op bakpapier en bak ze in 14 minuten goudbruin.

Koken-met-kids

Bron foto: Boyslabel.com

Uiteraard zijn er nog zo veel meer heerlijke hapjes-ideeën te verzinnen. Je hebt vast na het lezen van al deze lekkere hapjes ook trek gekregen. Laat vooral hieronder ook jouw lekkerste kersthapje achter!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Jessica is van kinds af aan al gek op kerst door de lichtjes, sfeer en family time. Je huis aankleden met leuke items, kerstfilms, lekkere hapjes, met zijn allen dineren en cadeautjes kopen.. It's the most wonderful time of the year! Jessica hoopt je te enthousiasmeren met haar blogs over alles wat het kerstgevoel bevordert.

Reageer!