Je slaapkamer versieren voor kerst: 25+ ideetjes

3

Een echte Christmaholic versiert natuurlijk niet alleen haar huiskamer met kerst, ook alle andere ruimtes in huis krijgen een christmas makeover. In deze blog nemen we een kijkje in feestelijk versierde kerstslaapkamers en geef ik je een aantal tips om ook jouw slaapkamer in kerstsferen te brengen!

1. Decoreer je slaapkamer met kerstlampjes

Een van de simpelste manieren om kerstsfeer in je slaapkamer te toveren, is magische kerstlampjes gebruiken. Zeker als het buiten donker is, geeft dat zoveel ambiance! Op de foto’s hieronder zie je al een paar leuke voorbeelden van hoe je dat precies kan toepassen. Meer inspiratie vind je hier.

collage kerstlampjes slaapkamer ideetjes

Foto’s: Onekinddesign

2. Leg een speciale dekbedovertrek voor kerst op je bed

Je tovert je slaapkamer in één keer om in een kerstparadijs als je speciaal winters of kerstbeddegoed op je bed legt. Kijk maar eens rond op Ebay, maar ook H&M Home heeft bijvoorbeeld superleuk winters beddegoed in het assortiment. Meer inspiratie opdoen? Lees dan dit artikel over de mooiste dekbedovertrekken voor kerst.

slaapkamerLEXINGTON_HO15_WEBBIMAGES_800X600_1kerst dekbedovertrek h&M 2015hmdekbedkerstbeddegoed kerst kids hmrudolph-the-red-nosed-reindeer-flannel-sheet-set-oPH129812

Foto’s: Blueberryjam-shop, Lexington, H&M Home, H&M Home, H&M Home, Pottery Barn, IKEA

3. Leg kerstkussens op je bed

Geen zin om compleet nieuw beddegoed te kopen? Met alleen wat kerstkussens en misschien een leuke sprei kom je ook al een heel eind!

kerstkussens 2015 h&m riviera maison kerst kussens kerstkussens header 2015h&m home kerst 2015 header

Foto’s: H&M Home

4. Hang kerstdecoratie aan je lamp

Als je, net als ik, een kroonluchter boven je bed hebt hangen, heb ik een geweldige tip voor je. Hang er linten met kerstballen aan of gebruik kerstgroen en andere decoraties. Het effect is echt superleuk. Ook als je een ander soort hanglamp hebt, kan dit natuurlijk prima!

collage kerstdecoratie aan kroonluchter

4. Zet een stolp neer op je nachtkastje

Een gezellige stolp met een winters landschapje eronder of gewoon wat kerstlampjes. Hartstikke simpel en je hebt direct kerstsfeer in je slaapkamer. Zet ‘m op je nachtkastje of op een andere kast in je kamer.

kerstsfeer stolp kerst ideetjes

Foto’s: Intratuin, CraftberrybushUrban Outfitters

5. Versier de tv

Heb je een tv op de slaapkamer? Geef hem wat christmas jingles met een guirlande of door er wat lichtjes omheen te hangen. Heb je in no time je eigen ambi-light gecreëerd haha! Ik gebruikte een sneeuwbolletjesslinger, vier kerstballen en wat lieve kerstlampjes. Ik vind het resultaat geslaagd. Op de foto komt het helaas niet zo mooi over als het in het echt is.

tv versieren voor kerst

6. Hang kerstversiering boven je bed

Een kerstslinger of guirlande kan natuurlijk ook op andere plekken dienstdoen. Bijvoorbeeld boven je bed. Ook leuk: maak van kerstballen (het liefst onbreekbare) een mooie figuur boven je bed. Het hart op de foto hieronder is een goed voorbeeld.

PH129674

Foto: IKEA

7. Versier je slaapkamerraam

Sla tot slot ook je raam niet over. Versier hem met raamstickers of schrijf er met krijtstift een kerstboodschap op. Ook leuk: een kleine kerstkrans voor je slaapkamerraam. Meer raamdecoratie-inspiratie vind je hier!

Foto via: Homedit.com

Foto: Homedit.com

8. Zet een klein kerstboompje neer

Altijd een succes: een minikerstboom in je slaapkamer! Die kun je natuurlijk ook decoreren met kerstlampjes en zelfs kleine kerstballetjes als je wil. Ook een alternatieve kerstboom op de muur of de deur is natuurlijk erg leuk. Meer inspiratie opdoen? Check dan dit artikel over kerstbomen in kleine ruimtes.

Slaapkamer versieren voor kerst: nog meer ideetjes!

Nog meer slaapkamer-versierideetjes voor kerst? Die heb ik voor je! Op Pinterest heb ik een pinbord aangemaakt met tientallen ideetjes. Zo kom je zeker weten geen inspiratie tekort. Hieronder vind je alvast een preview.

Volg het bord Christmas bedrooms: slaapkamer in kerstsferen van Christmaholic.nl – kerst op Pinterest.

Ga jij je slaapkamer versieren voor kerst of sla je die toch maar even over? Ik ben erg benieuwd!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

3 reacties

  1. Oh fijn dat je nog een blog hierover hebt! Heb zojuist een kerst dekbedovertek-set besteld! Het idee vd stolp en iets boven het bed ga ik zeker doen dit jaar! Boven ons bed hebben we een hele lange plank… Daar kan ik van alles kwijt. Thanx voor je ideeën!