Zo pak je je kerstcadeaus origineel in: 10 tips!

2

Alle kerstcadeautjes binnen? Dan gaat de inpakpret beginnen! In deze blog laat ik je 10 ideetjes zien voor het origineel inpakken van jouw kerstcadeaus. Wedden dat jouw cadeaus de mooiste onder de boom worden?

Tips voor perfect ingepakte kerstcadeaus

We beginnen met een paar basistips voor perfect ingepakte kerstcadeaus. Als je deze stappen volgt, wordt het strakjes een mooi ingepakt geheel!

  • Kies van tevoren een kleurenpalet, het liefst eentje die bij de decoratie in de boom past. Ik heb dit jaar een boom met veel wit en koper en mijn cadeaupapier is wit, kraft (bruin) en zwart. Perfect match!
  • Zorg dat je allerlei cadeaulabels en linten en inpaktouw bij de hand hebt in hetzelfde kleurenpalet, zodat je je cadeautjes straks helemaal af kunt maken. Ook kerstgroen en kleine decoraties zijn handig om op tafel te hebben liggen als je gaat inpakken.
  • Volg deze tips van inpakpro Amanda voor strak ingepakte kerstcadeaus, dan hoef je ze daarna alleen nog maar mooi te decoreren met behulp van de ideetjes hieronder.

1. Gebruik bruin papier én folie

Deze blog plaatste ik alweer een paar jaar geleden, maar het blijft leuk om je kerstcadeautjes dubbel in te pakken met een verrassing tussen beide laagjes. Begin met een laagje gewoon cadeaupapier (ik gebruikte bruin papier) en eindig met een laagje doorzichtige folie. Daartussen kun je allerlei decoraties stoppen. Check deze blog om inspiratie op te doen!

2. Ga voor krijtbordinpakpapier & krijtstift

Ik heb dit jaar bij Xenos een rol krijtbordpapier gekocht, krijtstiften had ik al in huis. Het is erg dik papier dat heel strak is opgerold, dus het inpakken van het cadeautje is nogal een uitdaging. Maar daarna kun je helemaal los met decoreren. Schrijf er een lieve boodschap op, maak een kersttekeningetje. Leuke bezigheidstherapie en het resultaat is nog bijzonder ook. Ook op bruin kraftpapier kun je trouwens prima schrijven en tekenen met je krijtstift.

DSC_4231

3. Decoreer je cadeau met kerstgroen

Dit blijft gewoon forever mooi: een pakje met een takje. Haal wat kerstgroen bij de bloemiste of knip buiten wat van een welwillende boom. Het enige wat je verder nog nodig hebt is touw of lint of gewoon wat dubbelzijdig plakband. Ook leuk: combineer het kerstgroen met wat mini-kerstballetjes om je cadeau af te maken.

DSC_4247

4. Gebruik washi tape

Washi tape is zo veelzijdig! Je koopt het tegenwoordig overal (o.a. bij HEMA) en je kunt er echt geweldige creaties mee maken op je kerstcadeaus. Denk aan een vlaggenslinger, een kerstboom of kerstkaarsjes. De foto’s hieronder bieden alvast wat inspiratie.

Washitape_Goud Washitape_Uitgelicht

5. Versier je kerstcadeautjes met een kerstkoekje

Je kunt natuurlijk zelf aan het bakken slaan, en bijvoorbeeld deze heerlijke chocoladekerstkransjes maken. Maar als je wat minder tijd hebt kun je ook gewoon kant-en-klare kerstkoekjes gebruiken om je kado’s te versieren. Bind ze vast met een touwtje of lint om je cadeautje en je hebt een superleuk pakje!

kerstcadeautjes zwart papier krijtbord

6. Ga stempelen

Als je effen cadeaupapier hebt, bijvoorbeeld weer dat populaire bruine kraftpapier, kun je ook met een stempel en wat inkt hele leuke dingetjes maken. Ik heb een mooie houten hartjesstempel gekocht in Stockholm die een eenvoudig cadeautje meteen opsiert. O.a. bij HEMA koop je leuke stempels, waaronder deze speciale kerststempelset.

7. Maak zelf sterretjestape

Pons wat sterretjes uit een vel wit papier en plak ze op een reep breed tape. Plak de tape vervolgens op je cadeautje en je pakje is feestelijk versierd! Maak het eventueel af met nog een lintje en een label.

8. Versier je cadeau met een kerstster

Ook origineel: vouw van glitterpapier een mooie kerstster en gebruik die om je kerstcadeautjes mee te versieren. In deze blog lees je stap voor stap hoe je zo’n kerstster maakt.

9. Download free printable cadeaulabels

Wist je dat het internet bol staat van gratis te downloaden cadeaulabels? Het enige wat je nodig hebt om deze labels te maken is een printer met inkt en wat dikker papier. De labels op de foto’s hieronder zijn allemaal zwart-wit, dus je hebt geen kleureninkt nodig. Als je rondkijkt op Pinterest vind je nog veel meer free printable gift tags.

Foto via Tomfo.com

Foto via Tomfo.com

10. Gebruik oud krantenpapier of oude boeken

Heb je nog wat oude kranten of boeken liggen? Daar kun je heel leuk kerstcadeautjes mee inpakken, vooral de kleinere exemplaren. Op de foto’s hieronder zie je cadeauzakjes gemaakt van een oud boek. Hier lees je precies hoe je zo’n cadeautasje maakt.

collage boek inpakken

Nog meer cadeauinpakinspiratie? Check ons pinbord!

Er zijn natuurlijk nog veeeeeeeeeeel meer ideetjes te bedenken voor het origineel inpakken van je kerstcadeaus. Op Pinterest vind je mijn pinbord vol inpakinspiratie. Hieronder vind je alvast een kleine preview.

Volg het bord Kerstcadeaus! van Christmaholic.nl – kerst op Pinterest.

Weet jij al hoe je je kerstcadeaus gaat inpakken? Heb je nog een superleuke tip die ontbreekt in deze blog? Laat het dan zeker weten in de reacties helemaal onderaan deze pagina. Share your ideas!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

2 reacties

  1. Of je pakt het in met bruin pakpapier, een rood rondje net onder het midden, twee zwarte stippen als ogen en nog twee geweien maken die je een beetje boven het cadeautje laat uitsteken en voilà: Rudolf het Rendier. Dat heb ik gegeven als surprise voor mijn zusje, een dierenliefhebber: Was ze heel blij mee en wou ze niet uitpakken!