Kerstlolly’s maken: Rudolphjes & Sneeuwpoppen

0

‘Tis the season to be lolly… Ehh, jolly natuurlijk! Maar met deze kerstlolly’s wordt het helemaal een gezellig en smakelijk kerstfeest. Toegegeven, een marshmallow op z´n tijd is natuurlijk best lekker, maar met een laagje chocolade er omheen is het pas écht een ware traktatie. En wie houdt er nou niet van Oreo-koekjes? In deze blog laat ik je zien hoe je deze twee lekkere kerstlolly’s maakt.

Wat heb je nodig om de kerstlolly’s te maken?

Voor de Rudolphjes:

 • Marshmallows
 • Cakepop of lolly stokjes
 • Pure chocolade of smelt chocolade
 • Pretzels in de vorm van krakelingen
 • Rode neuzen van suiker, fondant of parels
 • Witte ogen van parels of fonant bolletjes

Voor de sneeuwpoppen:

 • Oreo koekjes
 • Witte Candymelts of Witte chocolade
 • Cakepop of lolly stokjes
 • Zwarte ogen en mond van fondant
 • Oranje neus van fondant

IMG_3479Hoe maak je de kerstlolly’s?

We beginnen met de Rudolph’jes. Daarna laat ik je stap voor stap zien hoe je de sneeuwpoplolly’s maakt.

Zo maak je de Rudolph-lolly’s

Allereerst moet je de chocolade smelten. Dit kan au bain marie op een pannetje water boven het vuur, maar ook gewoon in de magnetron. Doe dit wel voorzichtig om te voorkomen dat de chocolade verbrandt. Nu doop je het lollystokje een klein stukje in de gesmolten chocolade en steek je het voorzichtig in de platte kant van de marshmallow. Laat dit even goed uitharden, anders valt je marshmallow er straks af.

IMG_3483Wanneer het stokje goed vastzit, kun je de hele marshmallow dopen in de gesmolten chocolade. Een paar keer op een randje aftikken zorgt ervoor dat er niet teveel chocolade op de marshmallow blijft zitten. Zet de chocolade marshmallow rechtop in een standaard of een (piep)schuimblok om te drogen.

Na zo’n 30 seconden plak je er de rode neus en de witte ogen op. Wacht niet langer, anders is de chocolade al opgedroogd en blijft het niet meer plakken.

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is het gewei maken. Snijd de pretzels voorzichtig doormidden. Deze doorgesneden pretzels doop je iets in de chocolade en ´plak´ je op de marshmallow. Wel even vasthouden, anders vallen ze om.

IMG_3480IMG_3485

Tadaa… een super leuke én lekkere Rudolph-traktatie. Deze kun je zo’n 3 dagen goed houden.

IMG_3489

Zo maak je de Sneeuwpop-lolly’s

Maak de twee Oreo-helften los en vorm alvast van de fondant oranje neusjes en zwarte oogjes en bolletjes voor de mondjes. Smelt de candymelts of witte chocolade. Doop het lollystokje in de witte chocolade en plaats deze vervolgens voorzichtig tussen de twee koekjes van de Oreo. Wanneer de chocolade goed uitgehard is, doop je de hele Oreo in de candymelts of chocolade. Leg ze vervolgens op een stuk bakpapier om ze te laten drogen.

IMG_3465IMG_3472

Na 30 seconden plaats je de zwarte ogen, oranje neus en zwarte bolletjesmond op de lolly’s zoals in het voorbeeld hieronder. Laat de lolly’s nu liggend opdrogen totdat de chocolade niet meer plakt.

IMG_3488

Hoi lekkere Sneeuwpop! Is dat geen leuke traktatie voor kinderen of voor jezelf?

Welke kerstlolly lijkt jou het lekkerste?

Ik ben benieuwd welke van deze twee lolly’s jou het lekkerste lijkt en welke je gaat maken! Laat het zeker even weten in een reactie hieronder. En als je vragen hebt, kun je die natuurlijk ook hieronder aan me stellen.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Sandra, een creatieve marketing- en communicatiespecialist, die in haar vrije tijd dol is op bakken! Taarten, cupcakes, cakepops; ze draait er haar hand niet voor om. Ze geeft haar eigen draai aan de persoonlijke baksels, zo ook voor het thema Kerst!

Reageer!