Een feestelijke kerstcorsage maken

0

Ga je trouwen rond kerst? Dan is een kerstcorsage natuurlijk geweldig! Maar ook als je een chique kerstdiner organiseert kan zo’n corsage echt een geweldige finishing touch zijn. In deze blog laat ik je samen met Marieke van bloemenwinkel Bloemmarie zien hoe je een kerstige corsage maakt.

Wat heb je nodig om de kerstcorsage te maken?

De producten die je nodig hebt, kun je allemaal bij je bloemist vinden. Zorg dat je in huis haalt:

  • caoutchouc (speciale bloemistentape)
  • verschillende soorten kerstgroen
  • kleine roosjes of bloemetjes (wij gebruikten lysianthus)
  • klein kerstballetje op ijzerdraad
  • ijzerdraadjes
  • magneetjes
  • bouillondraad of lint

DSC_3350

Hoe maak je de kerstcorsage?

Het zal je verbazen hoe makkelijk het eigenlijk is om een corsage te maken. Maak de onderkanten van de kleine takjes kerstgroen vrij van naalden, zodat je alleen het steeltje ziet. Bind eventuele andere takjes die je gebruikt op een dun ijzerdraadje, zoals op de foto hieronder. Als je kerstballetje niet op een ijzerdraadje zit, kun je dat nu nog doen.

DSC_3361Vervolgens ga je je corsage samenstellen. Begin met de dikste en grootste takjes en leg daar de andere fijnere takjes op. Voeg nu de bloemtjes en het kerstballetje toe. Je hebt alle steeltjes bij elkaar vast tussen je duim en wijsvinger.

DSC_3373DSC_3394Nu gebruik je de caoutchouc (de groene tape) en wikkel je deze strak van boven naar beneden over de steeltjes heen. Na een paar slagen doe je er een magneetje tussen. Zo kun je de corsage strakjes met het andere magneetje eenvoudig aan je kleding bevestigen, zonder dat er gaatjes in komen.

DSC_3400DSC_3405Als je beneden bent met wikkelen ‘plak’ je de caoutchouc aan zichzelf vast, dit doe je door een keertje flink aan de caoutchouc te trekken tijdens het wikkelen of door er een klein vlammetje bij te houden waardoor hij vastsmelt. Om de corsage af te maken kun je er nog wat bouillondraad omheen wikkelen. Maar een lintje kan natuurlijk ook. Zorg wel dat je magneetjes sterk genoeg zijn om door het lint heen te werken. En je corsage is klaar!

DSC_3414DSC_3418Wat vind jij van het idee om een kerstcorsage te maken en te dragen tijdens een winterse bruiloft of een chique kerstdiner?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo