Dit worden de kersttrends voor 2016!

15

Hoewel de meesten van ons nu nog genieten van de lente en de zomer, geven we hier op Christmaholic – zoals ieder jaar – alvast een kleine preview van de trends voor het komende kerstseizoen. Kijk je mee? Dit worden dé kersttrends van 2016. Ik ben reuze benieuwd of er iets voor jou bij zit!

Kersttrends 2016: een sneak preview!

Eind januari ben ik op de jaarlijkse kerstbeurs in Frankfurt geweest, een beurs speciaal voor bedrijven, waar je honderden vierkante meters aan kerstinspiratie vindt! Ook bracht ik weer een bezoek aan de showroom van Kaemingk, de grootste kerstdecoratieleverancier van Nederland.

Op beide plekken heb ik veel inspiratie opgedaan voor het komende kerstseizoen. En er is natuurlijk weer voor ieder wat wils te vinden in de winkels. De opvallendste trends heb ik er voor je uitgepikt!

IMG_20160408_115741

Kerstkleuren 2016: Eucalyptus & Marsala

Wat meteen opvalt, is de grote hoeveelheid warme kleuren die we dit jaar in de kerstbomen terug zullen vinden. Er is eigenlijk maar een koelere trend, alle andere stijlen zijn behoorlijk warm en comfy. Twee opvallende kerstkleuren waar ik dit jaar veel van verwacht, zijn Eucalyptus en Marsala. Eucalyptus is een lichte groentint en Marsala een dieprode wijnkleur. Beide erg mooi. Ook bijzonder: we zien licht oranje terug in de kerstboom van 2016!

Kersttrends 2016

Trend #1. Robuust, puur & warm

Warme kleuren, zoals marsala, beige, koper en licht goud voeren de boventoon in deze eerste trend. De toevoeging van fris wit geeft wat extra puurheid aan de stijl. In deze kersttrend voor 2016 worden elementen uit allerlei culturen gemixt, van kleden in Aztek-stijl tot hippie-achtige veren en dream catchers die het Ibiza-gevoel oproepen.

Kersttrends 2016

Trend #2. Winters groen & blauw

Stel je voor dat je rondloopt in de winterse natuur, aan de rand van een mistig meer. Dat is het gevoel dat deze kersttrend probeert op te roepen. Het is de enige ‘koele’ trend van dit jaar, en door de combinatie van wit, zilver, verschillende kleuren blauw én eucalyptus-groen, is deze stijl verfrissend anders dan het bekende hout-met-wit van de afgelopen jaren!

Kersttrends 2016

Trend #3. Scandinavisch met rood, wit en oranje

Licht hout, veel wit en prachtig kerstrood. Deze kleurcombinatie – die me altijd een beetje aan de IKEA doet denken – is voor kerst 2016 erg hot! Waar vorig jaar roze tinten voor wat variatie zorgden, zijn het dit jaar verrassende accenten van licht oranje. Hoewel de combinatie erg leuk is, associeer ik oranje nog teveel met Koningsdag en voetbal. Krijg jij er een kerstgevoel van?

Kersttrends 2016Kerst trends 2016

Trend #4. In het bos: hout, kerstgroen en truffelbruin

Hou je van rustiek, warm en stoer? Dan kun je met deze kersttrend gerust je hart ophalen. Je waant je in een winters chalet bovenop een besneeuwde berg. Het buitengevoel, maar dan binnen! De kernkleuren zijn kerstgroen, truffelbruin, weer dat zachte oranje en okergeel. Accenten van wolwit maken het af. Ik krijg er zin van om achter de open haard te kruipen!

Kersttrends 2016

Trend #5. Parelglans & poederroze

De vijfde en laatste kersttrend voor 2016 is chiquer dan chique. Glitter, glans én glamour! Stel je een Italiaans landhuis voor, met veel marmeren vloeren en glanzende stoffen. De decoratie is gemaakt van parelkleurige materialen als schelpen en glinsterende edelstenen. De trendkleur Marsala komt hier ook weer terug. Wat deze kerststijl net even wat stoerder maakt, is het gebruik van zwarte accenten. Matzwarte ballen bijvoorbeeld, zwarte draadmanden en glazen figuren met een zwart randje.

Kerst trends 2016

Trends Kerst 2016: bekijk de video!

Hieronder vind je tot slot nog een hele korte video-impressie van de kersttrends voor 2016. Niet met je ogen knipperen, want het is zo voorbij ;-).

Welke kersttrend is jouw favoriet?

Dit waren de vijf trends die het komende kerstseizoen in elk geval in de tuincentra en woonwinkels te koop zullen zijn. Ik ben reuze benieuwd welke jouw favoriet is. Laat je het weten in een reactie?

Er komen trouwens nog meer trends! Vanaf september vind je hier op Christmaholic weer regelmatig trendblogjes met zo nu en dan een leuke video erbij. Hou de Facebook-pagina in de gaten, of volg me op Instagram. Dan ben je als eerste op de hoogte!

Foto’s met dank aan Kaemingk.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

15 reacties

 1. Wat een mooie blog weer, met dit weer buiten lijkt het albijna kerst whahaha.
  maar welke kerst trend ik mooi vind is eigenlijk allee nummer 2. De koele trend vind ik het leukste de zilver en wit en dan wat blauwen eucalyptus groen ja oijkt je heel mooi.. en van de rest tsja ik houd niet van koper en oranje is voor mij ook te Kningsdag achtig..
  De laatste sfeer is ook mooi het blokhut/bos achtige alleen dan zonder oranje en met zilver om het kerstachtig te maken.
  kijk weer uit naar je septemberblogs en facebook berichten.
  fijne zomer gewenst doeggg. Groetjes Bianca

 2. Ik ben enthousiast!!! Vooral de Marsala kleur MOET ik hebben haha! Trend 1 en Trend 5 spreken me het meest aan

  Leuk leuk!! Dank je voor de sneak peeks!

 3. Ik neig erg naar trend 2 winters groen & blauw maar trend 3 scandinavisch met rood, wit zonder! oranje trekt me toch ook altijd aan.Misschien voor binnen passend trend 2 en buiten trend 3 hihihi.Ik heb aan de buitenkant zowel voor als achter een soort zaans huisje gevoel (rood aan de voorkant en die speciale groenkleur in de achtertuin), echter binnen is het dan modern hoogglans wit met zeetinten.

 4. Harry Brinkman op

  Zucht…..was het maar vast weer november. Heerlijk versieren, elk weekend naar een kerstshow, #weslaandezomergewoonover⛄️

 5. April, en ik kijk naar kerstbomen…
  Trend 2 vind ik erg leuk. Ik heb zelf vorig jaar wit/roze/zilver gehad en vind dat toch ook nog wel erg leuk…
  Nog even en dan mag ik het kerstmenu weer plannen….

 6. Alexander Pas op

  Ik heb al jaren geregeld oranje erbij als extra kleur. Soms groen-oranje-rood, soms wit-rood-oranje. Beide te combineren met glas en/of wit. Leuk om te lezen hoe mensen dingen associëren. Ik durf te wedden dat rond november niemand de link met Koningsdag legt als er oranje ballen in de boom komen haha. Heb je dat ook met oranje herfst decoratie? Nee, inderdaad. Het oranje van Koningsdag is ook veel harder, van de deco vaak veel warmer. Ik ben fan! Maar sowieso zien de sferen er allemaal goed uit, vind ik. Ik wil de zomer niet overslaan, maar als het eind straks onafwendbaar is, maakt het vooruitzicht op sfeervolle kerstdagen een hoop goed.

 7. Dag Saskia,

  Ik kon niet helemaal goed verstaan waar jij bent geweest om de nieuwe kerst trends van 2016 te filmen.
  Kunnen particulieren of ondernemers zonder een tuincentrum of woonwinkel ook daar hun inkopen doen?

  Groetjes Terry