Kerst bij IKEA: traditionele Zweedse Folklore

12

Hoewel het op het moment van schrijven tropisch warm is buiten, kijkt IKEA al vooruit naar de sfeervolle Decembermaand. En laten we hier bij Christmaholic nou niks liever doen dan dat! In deze blog vind je alle informatie over de nieuwe winter- en kerstcollectie die vanaf 1 oktober 2016 in de diverse IKEA-vestigingen te koop is. Lees je mee?

Kersttrends bij IKEA (2016)

De kerstcollectie van dit jaar is geïnspireerd op Zweedse folklore uit het eind van de 19e eeuw. De collectie omarmt eenvoud, en gebruikt authentieke en warme materialen. Denk daarbij aan touw, wol, linnen, leer, vilt, natuurlijke houtsoorten en metaal. En heel veel papier (onder andere in de vorm van sterren)!

ikea kerst 2016 #1Kersttrends IKEA 2016

De kerstcollectie is rijk aan traditionele patronen en printjes. Qua kleuren zien we dit jaar zowel natuurlijke kleuren gemixt met zwart en grijs als de typische seizoenskleuren goud en rood.

kerst ikea 2016kerst ikea 2016

Je vindt in de wintercollectie van IKEA voor 2016 diverse kerstdecoraties, allerlei soorten lichtjes en lampjes, textiel voor op je bed en je bank, servies om de kersttafel mee te dekken en natuurlijk ook typisch Zweedse spulletjes om mee te koken en bakken. Eigenlijk alles om jouw huis om te toveren in een waar kerstparadijs!

De kersttafel dekken

Ook dit jaar weer heeft IKEA diverse soorten disposable kerstservies. Handig voor het kerstontbijt op school, maar ook voor als je geen zin hebt om al het servies dat je gebruikt voor de kerstborrel of het kerstdiner thuis af te wassen. Scheelt weer wat kerststress! Ook leuk: de doorzichtige kerstballetjes die dienstdoen als naamkaarthoudertjes.

PH138139 PH138138 PH138135 PH138137

Samen kerstkoekjes bakken

Zoals ieder jaar heeft IKEA een collectie spulletjes om kerstkoekjes mee te bakken. Handige vormpjes en hartstikke leuke verpakkingen om je zelfgebakken kerstkoekjes in cadeau te geven (als je ze niet allemaal al hebt opgesnoept). Ook leuk: de blikken met schoolbordmateriaal, waar je met een krijtje of krijtstift een kerstwens of boodschap op kunt schrijven of tekenen!

PH13813602_PH138116_a02_PH138120_cPH138299

Alternatieve kerstbomen

Ook vind je vanaf oktober 2016 een aantal alternatieve kerstbomen in de IKEA-winkels. Zoals deze LED-lamp in de vorm van een kerstboom. Dankzij de haakjes aan de ‘takken’ van de boom, kun je hem versieren met kerstdecoraties.

03_PH138151_a 03_PH138151_c

Bijzondere kerstverlichting

Heel erg leuk vind ik het typisch Scandinavische snoer met grote lampjes. Voorgaande jaren vond je dit soort snoeren bij de duurdere Scandinavische merken (echt onbetaalbaar!). Dit jaar heeft IKEA een veel fijner geprijsde variant in het assortiment voor €14,95. Deze snoeren zijn trouwens niet alleen mooi voor kerst, maar ook hartstikke tof om in je huis te hangen als dagelijkse lichtbron.

04_PH138149_a

Een slaapkamer in kerstsferen

De leukste foto’s van de IKEA’s nieuwe kerstcollectie vind ik de plaatjes met sfeervol ingerichte slaapkamers. Ik krijg alweer zo’n zin om onze slaapkamer om te toveren in een winters droomland. En hóe bijzonder is de ‘kandelaarlamp’ op de foto’s hieronder?

PH138122 PH138126 (1)

Wat vind jij van de kerstcollectie van IKEA voor 2016?

Ik ben nu uiteraard heel benieuwd wat jij van de nieuwe kerstcollectie van IKEA voor 2016 vindt. Zitten er spulletjes bij die je gaat inslaan? Ik vind vooral het lichtstnoer heel leuk en de cadeauverpakkingen voor zelfgebakken koekjes.

Maar wat ik het allerleukste vind, heb ik nog niet laten zien. Dat zijn de inpakspulletjes! Volgende week plaats ik daar een blog over, dus nog heel even geduld… Wil je op de hoogte blijven van de laatste blogs en foto’s? Volg Christmaholic dan op Facebook en/of Instagram! De kerstcollectie van IKEA is vanaf 1 oktober 2016 te koop in de winkels.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

12 reacties

  1. Zitten leuke dingen tussen, vooral de blikjes en verpakkingen voor de koekjes!
    Ben erg benieuwd naar de inpak artikelen!

  2. Mia Huberts op

    Heel veel leuke dingen.De koekjes spullen en de blikjes,de sterren van papier,het snoer met lampjes.Ga zeker naar Ikea toe !!

  3. Nu al zin in kerst! ( eigenlijk 2 maanden geleden al) fijn dat jij ook zo lekker vroeg bent! Ik ga zeker spulletjes halen bij de ikea. Die kandelaar de ster en doe koektrommel. Ik ben ook erg benieuwd wat de ibtratuin dit jaar heeft. Weet jij wanneer die bekent word?

    Xxx