Kerst bij IKEA: inpakspulletjes & kerstpakpapier, hoera!

9

Oh, IKEA! Wat maak je ons ieder jaar toch weer ontzettend gelukkig met je kerstspulletjes. En dit jaar mogen we eerder dan ooit de kerstcollectie van IKEA delen. Vorige week las je al alles over het kerstservies en de kerstbakspulletjes van IKEA. Ook de kerstdecoraties, -lampjes en het textiel kwam aan bod. Deze week laat ik mijn favoriete producten uit de kerstcollectie van IKEA voor 2016 aan jullie zien: de inpakspulletjes!

Kerstcadeautjes inpakken met IKEA

Ja echt, ik word altijd zo blij van de inpakspulletjes van IKEA. Telkens als de kerstcollectie weer in de winkels ligt, snel ik als eerst naar de papier-afdeling. Je vindt er altijd weer diverse prachtige papieren producten om je kerstcadeautjes mee om te toveren tot de allermooiste kerstpakjes. Zo zijn er ook weer schitterende cadeautasjes, die je zelf kunt afmaken met een label en een kersttakje zoals op de foto hieronder. Mooi, toch?

PH138142

Pakpapier in kerstrood

Dit jaar vind je in de diverse IKEA-vestigingen onder andere kerstcadeaupapier met traditionele printjes, met als hoofd- en basiskleur warm kerstrood. Printjes en illustraties zijn er in allerlei kleuren, vormen en maten.

PH138117

Kerstcadeaupapier voor kinderen

Dit cadeaupapier lijkt me perfect voor kerstcadeautjes die je aan de allerkleinsten wil geven. De lieve illustraties van cadeautjes, sneeuwpoppen, kerstboompjes en konijntjes geven dit kerstcadeaupapier van IKEA een hele vrolijke uitstraling.

PH138161

Modern kerstpakpapier in kraft-stijl

Vooral het kraftpapier met zwarte accenten vind ik onwijs mooi dit jaar. Er zijn uiteraard ook weer bijpassende cadeaulabels in kraft-stijl (die je met glitter nog verder naar smaak kunt decoreren).

05_PH138143_a05_PH138144_b

Cadeaulinten, washi-tape en ander leuks voor kerst

Natuurlijk mogen ook de inpaklinten en de washitape niet ontbreken. Ook die belanden vast weer in mijn blauwe IKEA-tas dit najaar. En de kraft-zwarte cadeautassen vind ik eveneens prachtig. Doe jij eigenlijk wel eens een cadeautje in een kadotas in plaats van pakpapier? Dat scheelt een hoop tijd (en stress) met inpakken en het effect is erg leuk!

PH138155 (1) 05_PH138146_d (1)

Home made! Verpakkingen voor je zelfgebakken lekkernijen

Er zijn trouwens ook verpakkingen te koop bij IKEA waar je je zelfgebakken koekjes of andere lekkernijen in kunt doen om cadeau te geven. Papieren tasjes, die je met een sticker dicht kunt plakken. Maar ook doosjes die je in elkaar kunt vouwen. Inclusief een handig doorkijkvenster, zodat de ontvanger precies kan zien wat erin zit!

02_PH138120_c

Kerstcollectie IKEA 2016: vanaf oktober te koop

Niet alleen de kerstcadeautjes en het ‘inpakstation’ op de foto hieronder zijn leuk om naar te kijken, ik spotte ook nog een bijzondere LED-box in de vorm van een ster. Zie je m, daar rechts op de kast? Die wil ik! Kon helaas niet vinden wat hij gaat kosten, dus begin oktober gauw even naar de winkel om te kijken.

03_PH138130_b

En, heb je net als ik zin gekregen om naar de IKEA te rennen en inkopen te gaan doen? Nog even geduld, de kerstcollectie is vanaf 1 oktober 2016 te vinden in de diverse IKEA-vestigingen in Nederland en België. Heb je iets gezien wat je zeker gaat aanschaffen? Laat het even weten in een reactie helemaal onderaan deze pagina, vind ik superleuk om te weten!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

9 reacties

 1. Marissie2511 op

  oh wat een mooie inpak spulletjes dit jaar!!! Dat wordt shoppen :o)
  En die LED ster is inderdaad ook superleuk, hopelijk ook nog een beetje betaalbaar.
  Dat wordt na 1 oktober snel een bezoekje aan de Ikea brengen…

  • Ik weet het…. Heb er ook een aantal ‘ontevreden’ berichten over gestuurd naar IKEA. De communicatie over de kerstcollectie is niet helemaal goed gegaan helaas. In sommige vestigingen ligt de collectie al wel, in de tweede week van november zou het overal moeten liggen…

 2. Gisteren ben ik bij Ikea Utrecht geweest, ze zijn met de laatste voorbereidingen bezig, maar je kunt al rustig shoppen!
  Zo blij met de Strala kandelaarlampen (de kleine heb ik al gekocht, voor de grote versie moet ik nog even sparen), de hart-uitstekers en de verpakkingen om koekjes e.d. in te pakken. En ook nog mooie etiketten. Helemaal gelukkig!