House Doctor: Scandinavische decoratie + kek kerstpapier

4

De één houdt van landelijk en klassiek. De ander meer van minimalistisch, modern en stoer. Ik ben gek op allebei! Ik kan zowel intens gelukkig worden van de nieuwe landelijke najaarscollecties van Rivièra Maison als deze heerlijke spulletjes van het Scandinavische woonmerk House Doctor voor kerst 2016. Wat wordt een mens hier hebberig van!

House Doctor: Kerst 2016

Met de nieuwe wintercollectie hoopt House Doctor je comfort en plezier te geven. Het is een collectie geïnspireerd op de eenvoud van de natuur, vol kalme kleuren. Denk aan sneeuwwitte ornamenten en versieringen in natuurlijke, aardse tinten.

house doctor kerst winter collectie 2016

Geen warme roodtinten voor House Doctor dus, zoals we dat in de traditionele kersttrends wel zullen zien! Maar wel wit, zwart, grijs en groen. Plus hier en daar een ‘drop of gold’ voor de feestelijke touch.

collage kerstcollectie house doctor 2016

Liefde voor Lichtgroen

Groen, en specifiek lichtgroen, is dit jaar een echte trendkleur. Dat zien we ook terug in de ornamenten van House Doctor voor Kerst 2016. Kijk hieronder maar eens naar de papieren honeycombs (love that color!) en de kerstballen op de foto rechtsonder. In combinatie met grijs, wit en blauw is het groen werkelijk prachtig.

collage house doctor kerst 2016

De kerstballen op de foto hieronder lijken wel knikkers. Of misschien zelfs wel natuurstenen! Heel apart. Dat gevoel van de natuur naar binnen halen lukt absoluut met dit soort bijzondere kerstdecoraties.

collage kerst house doctor 2016

House Doctor: servies voor de kersttafel

Als je wel eens de home-afdeling van een Sissy Boy-winkel in bent gelopen, dan ken je vast het House Doctor servies. Ik vind het ieder seizoen weer zo mooi! Ik heb ook al aardig wat in mijn servieskast staan, kan ik je verklappen (woops). Dit najaar zijn de schaaltjes en kommetjes aards, in kleuren als diepgroen en donkerblauw. Cool is het serviesgoed met twee kleuren. Duotone, of hoe ze dat ook noemen. Ik vind het allemaal prachtig voor een modern gedekte kersttafel.

collage servies winter kerst house doctor 2016

Cadeaupapier voor Scandinavische kerstpakjes

Dit product heb ik helaas nog nooit in een winkel gespot, maar mocht ik het tegenkomen, gaat het hoe dan ook mijn winkelmandje in: het cadeaupapier van House Doctor! Vooral het zwarte papier met de witte sneeuwvlokjes… Alsof je omhoog kijkt in een donkere winternacht terwijl de sneeuw op je neus dwarrelt. Love it! Er zijn ook allerlei labels en andere decoraties waarmee je je nordic kerstpakjes helemaal af kunt maken.

inpakpapier kerst cadeautjes house doctor 2016

Kerstkousen (christmas stockings) en ander leuks

Hoe zoet zijn de vier stoffen adventmandjes hieronder? En hoe zelfs-nog-veel-leuker zijn de moderne monochrome kerstsokken in groot én klein formaat? Het is dat ik geen haard heb, maar anders… De grote gaan rond de €11 kosten en de kleintjes – die het trouwens ook superleuk doen als decoratie aan een wat groter kerstpakje – rond de €3.

collage christmas stockings house doctor 2016

Check deze te gek gave ‘Christmas Calendar’!

Mijn allerfavorietste (is dat een woord?) product uit de nieuwe wintercollectie van House Doctor, is deze Christmas Calendar! Ik vind ‘m zo leuk dat ik ‘m gewoon in z’n uppie op de foto hieronder laat zien. Full size. Kijk nou! De hele maand december, op een verticaal doek (kon niet vinden of het canvas of papier is). Met ringetjes eraan onder elke ‘dag’ zodat je ‘m kan versieren.

HD_AW16_v148_836_CH

Je kunt deze poster als adventkalender gebruiken (elke dag een cadeautje voor je lief of voor je kids) maar ook gewoon zo, om op te hangen en heerlijk te genieten van het verstrijken van de mooiste maand van het jaar. De adviesprijs van deze beauty is €22,-. Mocht ik een adresje vinden waar ze ‘m verkopen, zal ik het laten weten!

Waar koop je de House Doctor kerstcollectie 2016?

Sja, dat is altijd weer zo’n lastige vraag. VTwonen.nl en Wehkamp verkopen er vanalles van. Op de site van House Doctor vind je een overzicht van alle dealers (winkels en webshops) in Nederland. Maar dan weet je helaas nog niet zeker of jouw favoriete producten uit de kerstcollectie ook daar te koop zijn.

Ik zie ook regelmatig spulletjes van House Doctor bij de Bijenkorf liggen, bij Sissy Boy en bij andere woonwinkels. Het is dus een kwestie van goed zoeken. Vind je een shop waar ze veel kerstproducten van House Doctor verkopen? Laat het dan zeker even weten hieronder. Dan kunnen we er allemaal heen om onze slag te slaan!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

4 reacties

  1. Ik hou van de natuurlijke dingen/materialen en natuurlijke (aardse) kleuren, maar het pakpapier en wat daarna komt is niet mijn smaak. Ziet er voor niet kersterig uit, haha. Leuk dat je blogs weer op gang komen!

    • Smaken verschillen hè Maureen :D. Dat maakt het leven zo leuk! Ik vind die kalender zo leuk omdat je ‘m juist heel kerstig kunt afstylen (of niet, maar net wat je wil). En jaaaa, tof he dat de blogs nu weer geplaatst mogen worden. Moet altijd wachten tot bepaalde data, moeilijk joh 😛

  2. Voor mij is het wel fijn omdat het erg makkelijk te combineren is, zodat je wel nieuwe dingen hebt, maar samengaand met de al aanwezige spullen. Heel fijn voor iemand als ik die niets weggooien kan. Greets. Karin