Kersttrend: Misty Lake met blauw & groen

20

In één woord WAUW. Dat gevoel had ik toen ik deze kersttrend voor het eerst zag. Ik ben verliefd! Naast alle warme kleuren die we in de kersttrends voor 2016 terugvinden, biedt deze stijl kerstversiering juist wat broodnodige verkoeling.

Een mysterieus, in mist gehuld winters meer

De énige koele kersttrend dit jaar is geïnspireerd op een mysterieus, winters meer. Verborgen onder de mist. Aan de rand staan dennenbomen met besneeuwde toppen. De kernkleuren in deze stijl zijn zilver, winters wit, ijsblauw en jeansblauw. Plus een nieuwe trendkleur – wat mij betreft met stip op nummer één voor 2016 – het prachtige Eucalyptus.

kersttrends 2016 winters met eucalyptus en blauw2_thema_ml_1Copy of Kaemingk_X16_108

Nieuwe kerstkleur: Eucalyptus

Eucalyptus lijkt qua kleur een beetje op mintgroen, maar het is net wat koeler, groener en grijziger. En daarmee net wat stoerder ook. Ik ben er zo gek op dat ik zelfs overweeg om deze kleur een glansrol te geven in het kleurenschema van mijn bruiloft komend voorjaar!

collage eucalyptus kerstkleur 2016

Vernieuwende winterse kersttrend

De combinatie van de frisse blauwtinten en het mooie nieuwe groene Eucalyptus geeft deze trend iets vernieuwends ten opzichte van de koele kerststijlen die we de afgelopen jaren hebben gezien. Voorheen was het toch vooral heel veel wit, met hier en daar wat blauw. Met dit winterse kleurschema wordt je interieur met kerst echt een plek om lekker bij weg te dromen.

collage kersttrends 2016 winters

Bevroren ‘frosty’ gevoel

Perfect in deze stijl passen decoraties die spelen met het ‘bevroren’ thema. Ijskristallen, sneeuwvlokken, takken en ornamenten voor in de boom die haast bevroren lijken. Maar ook kunstkerstbomen met witte sneeuwdecoratie erop of licht bevroren naalden. En blauwe kerstlampjes, die mogen eigenlijk ook niet ontbreken (al vind ik het persoonlijk niet zo mooi).

collage kerst trends 2016

Bekijk de video bij deze kersttrend

Ook voor deze trend heb ik weer een trendvideo gemaakt in de showroom van Kaemingk, de grootste leverancier van kerstdecoratie in Nederland. Hieronder kun je de video bekijken. En wil je op de hoogte blijven van mijn video’s? Abonneer je dan op mijn YouTube-kanaal! Dan ben je de eerste die de video’s ziet.

Wat vind jij van deze koele, winterse kersttrend?

Dat het één van mijn favoriete kerststijlen is voor 2016, had je vast al wel gemerkt. Maar ik ben natuurlijk ook erg benieuwd wat jij van deze koele, winterse trend vindt. Is het iets voor jou? Of ga je toch voor de warme kleuren? Laat het weten in een reactie hieronder!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

20 reacties

 1. Ik vind dat blauw wel mooi….
  Ik geniet ervan als ik de kerstshows bekijk.
  Want om allemaal nieuwe ballen te kopen….dure grap
  Zelf hou ik het bij mijn roze, lila boom met de clusterlampjes
  Die zet ik al vroeg neer….kerst gaat al zo vlug voorbij….
  Dus zolang mogelijk genieten ervan.
  Kijk uit naar je volgende post.

  • Dat ís ook een dure grap. Ik koop ieder jaar wel wat, en dan maak ik een combinatie met wat ik al heb :D. Dan is het niet ontzettend prijzig en heb ik toch wat nieuws. En ik versier de rest van mijn huis met de spulletjes van eerdere jaren, dus bijna alles wordt gebruikt!

   • hahahaha dat ken ik…. roep ieder jaar ik koop niks.
    Maar ik weet zeker er komt toch weer bij.
    Maar ik zoek dan toch wat bij de roze en lila past (donkerpaars en goud)
    Met kerst of eigenlijk voor de kerst wil ik wel een potje met geld wat nooit opgaat.
    Ik word zo hebberig als ik de kerstshows zie.

 2. WoW wat mooi zeg, dit gaat mijn sfeertje worden onder de veranda.Vorig jaar hadden we geen boom (binnen geen plaats) dus ik weet wat te doen.Enige wat ik ‘minder’ vindt zijn de blauwe lampjes en slingers, maar als dat alles is, voor de rest gewoon WoW.

 3. Zelf heb ik een zwarte boom en al jaren heel veel zilver en bvk zilverglas inde boom met onwijs veel lampjes.
  Denk dat ik dit jaar de eucalyptus kleur toevoeg dan wel alleen gebruik…maar dan moet ik wel heel veel versieringen kopen…eventjes uitproberen straks…

  • Ik weet niet hoe groot je boom is, maar met een stuk of 10-15 ballen kun je al heel wat bereiken! Ik doe zelf altijd iets van 4 a 5 statementballen/versieringen met wat decoraties als ik een nieuwe kleur introduceer. En dan nog zo’n goedkopere doos met effen ballen in dezelfde kleur. Die gedecoreerde kerstballen of ornamenten hang ik dan vol in het zicht en de rest wat ‘dieper’ in de boom. Hoe ga jij het aanpakken?

 4. Oh ja, ge-wel-dig! I love it! Hopelijk wonen mijn vriend en ik rond de kersttijd in een nieuw huis en daar horen nieuwe kerstspullen bij vind ik ☺️ Dit is echt helemaal mijn stijltje, alleen die gekke blauwe lampjes mogen ze lekker houden haha!

 5. Ik vind de kleuren wel echt mooi en de combinatie ook, bovendien zou het prachtig passen in mijn huis. Toch geeft het me een soort van zomers winter/kerst gevoel en mis ik de gezelligheid van de feestdagen…..

 6. Heel erg mooi, toevallig hebben wij 2 jaar geleden een mooie kerstboom met witte sneeuw gekocht en allerlei kleuren blauw, wit, met hout gecombineerd, een paar van die eucalyptus kleurige ballen erbij en ik ben up to date:)

 7. Mooi, vooral dat eucalyptus met hout gecombineerd zou ik mooi vinden! Ik hou me aan mijn traditionele smaak maar ik koop ook ieder jaar een paar dingetjes erbij waardoor ik mijn smaak gewoon een beetje uitbreid maar ik doe nooit iets weg, gelukkig heeft een kerstboom ook een achterkant hahaha!

 8. Chantal Cloesen op

  Heel mooie blauwtinten en euclyptus groen worden de kleuren van mijn kerstboom deze jaar. Ik zal wel witte verlichingen behouden en eucalyptus bladjes zo korte mogelijke bij de lampjes insteken.

 9. Van die blauwe (of andere kleuren) verlichting houd ik niet van. Enkel van (warm) witte. Gekleurde slingers zijn ook niet mijn ding, al heb ik zelf wel bronskleurige in mijn bonte met warme kleuren versierde boom. De kleuren combinatie van dit blog vind ik heel mooi. Ondanks koel toch ook wel warm. Wie weet zal ik in de toekomst ook van boomversiering veranderen, hoewel ik toch altijd blijf trekken naar de aardse kleuren. Aangezien mijn muren inmiddels ook weer terug naar een lichtere kleur zijn geverfd (kleur Grind) na jaren van allerlei kleuren te hebben gehad. Mooi en vooral gezellig blog weer, thanks!

 10. de eucalyptus vind het mooist. op zich snap ik de blauwe verlichting wel in combinatie van het witte en wat meer natuur en warmere tinten. in mijn ogen zie het meer als water met met ijs en land. heel apart, niet echt mijn ding maar toch leuk bedacht.

 11. Ik vind het erg mooi! Maarrr… Ik ben me vorig jaar helemaal te buiten gegaan aan gouden kerstballen en versieringen. En dat past dus echt niet bij elkaar. Al zal ik in de winkel eens zo’n eucalyptuskleurige bal naast een gouden bal houden… Je weet nooit dat het prachtig bij elkaar past! 🙂
  Twee kerstbomen is natuurlijk ook een optie, hahaha.

  Leuk dat er alweer nieuwe artikelen verschijnen!

 12. Geweldig mooi die koele winterse kleuren dat eucaliptes ertussen. Denk dat ik in die styl ga en het mooi is er groeien hier eucaliptes dus can ik zelf de geur van de jonge bladeren in huis halen.