Kerst bij Intratuin! Ontdek de 5 trends voor 2016

28

Oh wat hebben we dit jaar lang geduld moeten hebben. Maar hier zijn ze dan: de kersttrends van Intratuin voor 2016! Net als ieder jaar heeft Intratuin een traditioneel kerstthema plus vier toffe modernere thema’s kerstversiering. Er is weer een romantische trend, een landelijke stijl, een vrolijk thema plus een hele gave stoere collectie kerstdecoratie. En vandaag krijg je een sneak peak van al deze trends!

Trend #1. Op de ijzige gletsjer (romantisch)

We beginnen met de romantische stijl. Deze kersttrend heet ‘Op de ijzige gletsjer’. Deze trend is geïnspireerd op uitgestrekte sneeuwvlaktes en ijskoude gletsjers. Wittinten en pastels staan in deze stijl centraal. De belangrijkste kleuren in zijn vanille, parelmoer, koel grijs, roze, lila, lichtblauw en sneeuwwit.

romantisch-1Je vindt in deze stijl natuurlijk veel ijs en sneeuw terug. Denk aan ballen met ijskristallen erop en gevulde kerstballen met sneeuw erin. Maar ook veren en papieren gevouwen ballen in diamantvorm. Zachte en ‘harige’ producten worden gecombineerd met natuurlijke materialen zoals licht hout. En natuurlijk speelt de gletsjer zelf – bijvoorbeeld in prints op textiel – ook een rol!

kersttrends-intratuin-2016-romantischTrend #2. Door het mystieke bos (landelijk)

Ruige en mystieke Scandinavische bossen en landschappen. Mistige bossen met een tapijt van mos. Deze trend sluit aan bij het verlangen om nieuwe dingen te ontdekken. De wanderlust. Natuurlijke materialen uit Scandinavië domineren deze trend. Dat resulteert in een spannende mix van wol, steen, hout, glas en (namaak)vachten. Natuurlijk horen ook de Noorse patroontjes erbij, maar dan wel met een folklore knipoog.

it-periode-12-2016-mh-4506De kleuren zijn verrassend, vind ik. Je verwacht niet zo snel kleuren als ‘amethistpaars’ en ‘spar’ bij een landelijke trend. Maar het staat heel mooi samen! Erg leuk is trouwens dat je deze trend perfect kunt combineren met mos en met zacht wuivende varens.

collage-landelijk-intratuin-kerst-2016Trend #3. In de oude fabriek (stoer)

Lekker industrieel, dat is deze derde kersttrend van Intratuin. Denk aan stenen muren, betonnen vloeren en koperen leidingen. Perfect bij deze trend past lekker veel (oud) metaal en andere stoere materialen zoals doorleefd leer, staal, canvas en aardewerk. Deze trend in huis creëer je door niet bang te zijn voor imperfectie. De ‘skull’ op de foto hieronder doet me een beetje aan die zomerse Ibiza-stijl denken. Ook leuk met Kerst dus!

stoer-2Deze industriële sfeer werkt overigens het beste in een open ruimte, zonder al te veel poespas. Hou het daarom zeker clean en rustig als je voor deze stijl kiest. De kernkleuren zijn heel natuurlijk: verwacht wolkenwit, steengrijs, bruin metallic, zwart en koper. Qua materialen mag in je kerstboom hout echt niet ontbreken. Bijvoorbeeld in de vorm van sterren, maar ook bosjes gedroogde takken met de bast er nog aan.

stoer-kerst-2016-intratuin-trendsTrend #4. Naar de Afrikaanse markt (vrolijk)

Speciaal voor de liefhebber van kleurrijke, happy-the-peppie kerstdecoratie, is er ook een super vrolijke kersttrend bij Intratuin in 2016! Deze trend is een viering van Afrika met al haar diversiteit. Combineer producten en stijlen die nog nooit eerder gecombineerd zijn. Alles wat door de mens gemaakt is, mag. Natuurlijk, organisch, authentiek en helemaal jouw smaak.

vrolijk-en-kleurrijk-kerst-trends-intratuin-2016Felle kleuren voeren de boventoon, in alle soorten. Mat oranje en mat rood zijn enorme eyecatchers. Maar echt alles mag! Gebruik gerust ook afgezwakte, zachtere kleuren voor grotere oppervlakken, want alle items in je boom zijn immers blikvangers. Heb je echt lef? Combineer dan versieringen vol Afrikaanse prints met geometrische vormen en grafische lijnen. Van cactus tot meloen, van diamantvorm tot ster. Alles kan bij elkaar, zodat het echt jóuw stijl wordt.

Trend #5. Bij oma op de thee (traditioneel)

Kerstrood, sneeuwwit, goud en schorsbruin. Die combinatie is natuurlijk heerlijk traditioneel! Voor het echte, authentieke, nostalgische kerstgevoel kun je uiteraard dit najaar ook bij Intratuin terecht. Doe je ogen even dicht, en stel je een ouderwetse Engelse ‘tearoom’ voor. Je kunt er heerlijk bijkomen met een kopje thee en een lekker gebakje of chocolaatje.

kersttrends-intratuin-2016-traditioneelDe open haard knispert en en de rijkelijk versierde kerstboom fonkelt je tegemoet. Het ruikt er naar versgebakken scones, naar gebak en naar warme chocolademelk. In deze trend zie je natuurlijk heel veel traditionele kerstdecoraties. De belangrijkste materialen zijn glas, vilt, oud goud, warm hout en zachte materialen zoals fluweel en wol. En vergeet de hertenkop niet, want die hoort er zeker bij!

traditioneel-4Wat is jouw favoriete kersttrend van Intratuin?

Zo, dat waren weer een hoop prachtige plaatjes, vind je ook niet? Ik ben natuurlijk reuze benieuwd naar welke van deze vijf trends jou het meest aanspreekt. Ga je voor de landelijke trend? Ben je meer een stoer type? Of gaat er voor jou toch echt niets boven de traditionele, klassieke kerstversiering. Laat het weten in een reactie, ik hoor het graag!

Copyright afbeeldingen: Intratuin/Rob van der Vet/Marlies Hofstede

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

28 reacties

 1. Ooh ik woon maar 3km van intratuin Duiven af hahaha, zodra de herfst vakantie begint is daar de kerstshow ook klaar, maar meestal ben ik dan al een keer wezen kijken hahaha, helaas is het de laatste jaren veel hetzelfde maar dat is ook wel logisch je kan jezelf niet blijven overtreffen als je het mooiste hoogtepunt betrjkt hebt.
  Qua sfeer vind ik traditioneel toch het lekkerste, maar met een vleugjd romantiek erbij.

 2. oh ik ben normaal helemaal niet van de landelijke sfeer, maar als kersttrend vind ik hem helemaal geweldig 🙂
  En anders de traditionele, ook altijd goed… snel maar eens een bezoekje aan de intratuin brengen!

 3. Ik zwijmel helemaal weg bij de traditionele (onderste foto!) boom met rood, zucht…Ja, blijf toch echt wel voor de traditionele kerstkleuren enzo hoor. Mooi en gezellig blog weer!

 4. Merel (m.it.is) op

  Ik zit altijd wel in de romantische kerstversiering, die bomen zijn bij intratuin zo mooi
  Maar ik denk dat ik nu ga zitten tussen romantisch en landelijk, de kleuren spreken mij aan, veel accessoires in mijn huis zijn die kleuren en style.
  Ooooh ik kan niet wachten tot dat we weer lekker kunnen rond banjeren door intratuin!

 5. Ik ga bij Oma op de thee, maar dan in een moderne versie 🙂
  Toch weer erg leuk om al die trends te zien, kan niet wachten tot de kerstshow’s opengaan, maar eerst Halloween: dat vind ik ook met het jaar leuker worden.

 6. Die Scandinavische boom is mooi, ik denk dat ik hier voor ‘moet’ gaan dit jaar. Heel veel spulletjes heb ik hiervoor al wel in huis, vooral die paarse ballen moeten er dan bij gaan komen. 🙂

 7. Ik ga voor landelijk, sfeervol, warm. Kan niet wachten.
  Eerst nog in halloween sfeer, want dat wordt ook steeds leuker.
  Yep, het het is weer begonnen!!
  Ik droom nog even weg op je site

 8. Hmm, ik vind deze geen van allen echt supermooi. Landelijk vind ik het mooist. Maar die Mystic Lake uit een vorige blog vond ik prachtig!

 9. ik zou samen met de traditionele kerts en een beetje en met de ijzige gletsjer (romantisch), want het maakt je ook happy en vrolijk.