Kersttrend: Scandinavisch met rood, wit & oranje

9

Het IKEA-gevoel, dat krijg ik van deze trend! De combinatie van de typische kerstkleuren rood en wit met lichte houtsoorten geeft deze kersttrend voor 2016 een Scandinavische twist. Het is lekker licht, vrolijk en feestelijk. En de toevoeging van zacht oranje maakt het ook weer lekker Hollands!

Oranje iets voor Kerst?

Oranje, zeg je? Jazeker! Deze kleur heeft niet de overhand in deze kersttrend, maar zorgt voor een verrassende touch. Vorig jaar werd rood en wit vooral met roze gecombineerd, dit jaar is er een glansrol voor de kleur die ons toch vooral doet denken aan Koningsdag en het Nederlands Elftal. Wat vind jij, krijg je van oranje in deze kleurenmix een kerstgevoel? Of hou je het toch liever bij wit en rood alleen?

Kersttrends 2016

Foto: Kaemingk

kersttrends 2016 scandinavisch 1DSC_0167

Licht hout & papieren lampionnen

Qua materialen zien we in deze kersttrend veel licht en onbehandeld hout terug. Ook opvallend zijn de grote lampionnen van papier. Net als vorig jaar, hoort papier echt weer thuis in de kerstboom. En in zo’n gezellige, huiselijke stijl kan zacht textiel natuurlijk niet ontbreken. Warme stoffen kleden met kerststerren erop en vrolijke rood-witte kussens voor op de bank maken het helemaal af.

kersttrends 2016

Foto: Kaemingk

kersttrends 2016 - lampionnen

Grappige kerstdecoraties

Hou je wel van een grapje in de kerstboom? Funny kerstdecoraties zoals geinige knuffels, vrolijke kerstmannen, gekke rendiertjes of een kerstman die een selfie van zichzelf maakt, passen perfect in deze vrolijke stijl. Kijk nou naar de superlieve gingerbreadman-knuffeltjes hieronder, die zijn toch fantástich?! Te cute voor woorden.

gekke poppetjes kersttrends 2016selfie santa 2 kersttrends 2016 poppetjes

Een gezellig gedekte kersttafel

In deze kersttrend staat het gezinsleven centraal. Samen kerst vieren en gelukkige momenten met elkaar delen. Kerst zoals we dat allemaal voelen, diep in ons hart. En daar hoort natuurlijk een feestelijk gedekte tafel bij, waar je samen aan kunt ontbijten op kerstochtend of gezellig kunt dineren op tweede kerstdag. Inclusief vrolijk tafelkleed, gezellige placemats en bijbehorende servetjes. Smakelijk eten allemaal!

Kersttrends 2016

Foto: Kaemingk

kersttrends 2016 scandinavisch 2kersttrends 2016 keuken

Houten kerstbomen

Alternatieve kerstbomen zien we ook dit jaar weer terug. Ze passen met hun minimalistische uiterlijk natuurlijk perfect in de Scandinavische stijl. Er zijn houten bomen in allerlei soorten, maar ook bomen van textiel. De puntmuts in kerstboom vorm op het bord rechts hieronder, vind ik erg funny.

collage kersttrends 2016 kerstbomen alternatief hout enzo

Bekijk de video bij deze kersttrend

Dit jaar heb ik bij elke trend ook een korte video gemaakt. Van bewegend beeld gaat zo’n trendstijl toch nog net wat meer leven. Nieuwsgierig? Bekijk de video hieronder!

Kersttrends 2016: is dit jouw trend?

En, alle foto’s en de video gezien? Dan is het nu jouw beurt om te praten! Wat vond je ervan? Is het oranje iets voor jou in deze vorm, gecombineerd met rood en wit en lichte houtsoorten? Of laat je het oranje liever weg? Alle reacties zijn welkom hieronder!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

9 reacties

  1. Ik vind het mooier dan het roze van vorig jaar omdat ik het oranje wat warmer vind. Voor mij is de kleur nog te fel voor in mijn huisje maar ik combineer vaker brons bij mijn traditionele rood goud en hout, daar doet dit me een beetje aan denken!

  2. Volgens mij heb ik wel wat van bijna iedere trend in mijn bonte kerstboom hangen, geloof ik. Oranje ballen hangen er ook in. Gezellig dit blog en ook mijn smaak de kleuren rood en oranje.

  3. oranje is een topkleur in de boom…een aantal jaar terug was mijn boom met oranje, paars en roze bijna eng te noemen…. tot je t geheel zag , want dat was betoverend!!!!

    oftewel oranje helemaal geweldig met kerst…gewoon doen! gr Barbara

  4. Ik vind de oranje super, ik had wit met roze maar heb ook nog rode ballen dus denk dat ik dit jaar de roze weglaat en de rode erbij ga hangen. Nog paar oranje ballen erbij en klaar is het dit jaar. Toevallig heb ik terra oranje op dit moment in mijn interieur dus ga die kant beetje op.

  5. Hoi Saskia! Bedankt voor de inspiratie! Dit jaar wil ik zeker deze trend proberen. Waar kan ik mooie oranje ballen en roodborstje ornamenten vinden?