Voordelig kerstshoppen in Groot-Brittannië met DFDS

2

Ben jij wel eens wezen kerstshoppen en kerstmarkten bezoeken in Groot-Brittannië? Ik was vorig jaar in Londen, toen zijn we met het vliegtuig gegaan, maar je kunt natuurlijk ook met de boot een veel voordeligere overtocht maken naar het Verenigd Koninkrijk. Dat kan met een mini-kerstcruise van DFDS! In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Kerstcruises naar Groot-Brittannië met DFDS

Klinkt dat niet ontzettend chique: een mini-cruise? Met de luxe ferry’s van DFDS maak je in stijl de overtocht naar Engeland en Schotland, om daar een weekendje (of langer) heerlijk te gaan kerstshoppen. Met DFDS kun je naar Newcastle, Edinburgh en Londen.

kerstmarkt3De kerstsfeer begint al aan boord. Rond de feestdagen zijn de ferry’s van DFDS volledig in kerstsferen gehuld. En vaar je met kerst zelf, dan kun je aan boord genieten van een heerlijk kerstdiner! En natuurlijk kun je in alle drie de Britse steden waar DFDS naartoe vaart een bezoek brengen aan kerstmarkten en speciale evenementen en activiteten, zoals het Winter Festival in Newcastle of de Star Flyer in Edinburgh.

minicruise-newcastle-dfdsMet DFDS naar Newcastle

Misschien wel de leukste overtocht, is die naar het bruisende Newcastle. Dat kan al vanaf €88 per persoon. De kerstcruise gaat van start in Ijmuiden. Rond half 6 ’s avonds vertrek je richting Newcastle. Aan boord kun je genieten van een heerlijk diner in één van de restaurants, vervolgens kun je een drankje en/of een dansje doen in één van de clubs of een gokje wagen in het casino. Je kunt zelfs naar de bioscoop als je wil!

Slapen in een comfortabele hut

In je eigen comfortabele hut ga je vervolgens overnachten. Er zijn verschillende soorten hutten beschikbaar, van comfortabel tot lekker luxe en zelfs een handige familiehut voor 2 volwassenen en 3 kinderen. De volgende morgen komt de Engelse kustlijn alweer in zicht! Je ontbijt nog even lekker ontspannen aan boord en wordt vervolgens met de bus naar het centrum van Newcastle gebracht. Daar kun je heerlijk rondstruinen, shoppen en genieten van de geweldige kerstsfeer in de stad.

kerstmarkt4Heb je een 3-daagse cruise geboekt? Dan ga je diezelfde avond weer terug aan boord, geniet je van een heerlijk diner en kun je je weer laten vermaken aan boord. En als je wakker wordt, ben je alweer bijna thuis!

Een langer verblijf? Dat kan!

Wil je nog wat langer blijven? Kies dan voor de vierdaagse of zelfs vijfdaagse cruise! Dan blijf je nog een nachtje (of twee) in het centrum van Newcastle slapen, in een fijn hotel! DFDS heeft mij trouwens uitgenodigd om in november – als de kerstmarkt in Newcastle net van start is – een bezoekje te brengen aan deze prachtige Engelse stad. Inclusief zo’n overnachting in het centrum. Ik heb er zoveel zin in! En het verslag van die reis lees je natuurlijk later terug hier op de blog. So stay tuned!

Foto’s met dank aan DFDS. Dit artikel is in samenwerking met DFDS geschreven. 

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

2 reacties

  1. ragma carnovale op

    Ah zo leuk, dit staat op onze wish lijst wat we nog willen doen. Wacht jou verslag ongeduldig af 😉 Wanneer mag je gaan ? Aangezien het al november is. Spannend! Groetjes Ragma Carnovale