5 kerstspelletjes voor het hele gezin

4

Kerst en de kerstvakantie is bij uitstek geschikt om samen gezelschapsspelletjes te spelen. Wist je dat er ook speciale kerstspellen op de markt zijn? Ik heb Bol.com en Amazon afgestruind en de kerstspelletjes die mij het leukste lijken hieronder voor je op een rij gezet. Welke lijkt jou leuk om te spelen?

1. Kerst met Ballen

Kerst met Ballen is een kerstcadeauspel! Het bestaat uit 30 kerstspelletjes voor de hele familie en 36 stickers. De spellen staan op kartonnen kerstballen die je in de boom hangt. Op ieder cadeautje gaat een sticker. Als iemand een pakje krijgt, zoekt deze eerst in de boom naar een bal die bij de sticker hoort. Met z’n allen speel je het spel wat hierop beschreven staat. Pas daarna mag het cadeautje uitgepakt worden.

spel-kerst-met-ballen-kerstmis
Het maakt niet uit hoe je Kerst viert – deze activiteiten weef je moeiteloos door de kerstdagen heen. Voor, tijdens of na het kerstdiner – met of zonder cadeautjes onder de boom of helemaal niet tijdens Kerst maar op oudejaarsavond? Het kan allemaal! De meeste spelletjes duren 5 minuten en kunnen eindeloos herhaald worden. De overige kerstspelletjes vergen wat meer tijd en bij sommige heb je extra spullen nodig zoals bijvoorbeeld pennen of vuilniszakken. Het lijkt me hartstikke leuk! Dit spel koop je voor €17,50 bij Bol.com.

2. Kerst-monopoly

Ja ja, het bestaat echt. Een speciale versie van Monopoly voor Kerst! Christmasopoly heet het, en je koopt het spelletje o.a. via Amazon. Het is wel Engelstalig, dus het is wel handig als je een beetje Engels kunt lezen (vooral in verband met de kanskaarten enzo). Maar verder is het gewoon monopoly zoals je het gewend bent, dus absoluut te spelen voor iedereen die het gewone spel kent!

8187jtqsq8l-_sl1375_

3. Quizmas Dinner

Quizmas Dinner is eigenlijk geen spel, maar een kookboekje. In dit boekje staat een 6-gangenmenu en bij iedere gang heb je de keuze uit drie verschillende gerechten, zodat je geheel naar eigen smaak het diner kunt samenstellen. Tussen de gangen door vind je een aantal quizvragen. De komen uit diverse categorieën, zoals: film, muziek, sport, culinair, algemeen, etc. Een soort kersttriviant voor tijdens het kerstdiner dus! Natuurlijk kun je zo’n quiz ook zelf maken – je hebt er niet persé een boekje voor nodig.

Speelgoed algemeen

4. Het Pakjesspel

Het bekende pakjesspel dat je met Sinterklaas óf met Kerst kunt spelen. Wie kent het niet? Iedereen koopt voor een vast bedrag een aantal cadeautjes en tijdens het spel wordt bepaald wie welke cadeautjes krijgt. Natuurlijk kun je zelf de regels opschrijven en kaartjes maken, maar met het handige Pakjesspel hoeft dat niet meer en kun je gelijk aan de slag! Je koopt het spel voor €16,95 op Bol.com. Hier vind je trouwens nog een artikel met cadeau-ideetjes onder de €5 voor een dobbelspel.

pakjesspel_inhoud

5. We Wish You a Merry Christmas voor de Wii

Hebben jullie een Nintendo Wii in huis? Dan is dit spel misschien wel erg leuk om samen te spelen! De kerstman is met zijn rendieren en elfen naar de Nintendo Wii gevolgen om mee te doen aan de allereerste mini-game collectie met een kerstthema. Kom in de kerststemming met We Wish You Merry Christmas! Vooral leuk om samen met kleinere kinderen te spelen (3+).

We Wish You Merry Christmas bevat een verzameling mini-games die bedoeld zijn om je in de kerstsfeer te brengen. Het is trouwens meer dan alleen een spel. Zo kun je ook Sing-A-Longs aanzetten om lekker mee te zingen met kerstmuziek of de dagen aftellen met behulp van een interactieve adventskalender.

Welke (kerst)spelletjes spelen jullie met Kerst?

Natuurlijk kun je ook samen gezellig een gewoon spel of bordspel spelen. Vorig jaar schreef Nicole dit artikel met 5 toffe bordspelletjes voor eindeloos spelplezier. Nog meer leuke tips dus! Spelen jullie eigenlijk speciale (kerst)spelletjes met Kerst of in de kerstvakantie? En hoe gaan die dan precies? Benieuwd naar jullie tips!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

4 reacties

  1. Wij doen dat eigenlijk niet, maar het eerste wat me te binnen schiet en wat wij met thema’s doen is scrabble.
    Kerstscrabblewoorden, dat maakt het tevens weer wat moeilijker 🙂 en van hierboven lijkt de kerstbingo
    me wel wat.