We ♡ kerstrood: traditionele kerstversiering in je huis

9

Nieuwe kersttrends komen en gaan. Maar onze liefde voor traditioneel kerstrood, blijft altijd bestaan! Toch? Er gaat gewoon weinig boven die heerlijke nostalgische kerstsfeer die die typische decemberkleur bij je oproept. In deze blog vind je allerlei inspiratie voor traditionele kerstversiering met lekker veel rood in jouw interieur. Om even heerlijk bij weg te zwijmelen…

Traditioneel kerstrood met goud of zilver

Bij kerstrood hoort natuurlijk kerstgroen. Je kunt deze twee typische kerstkleuren klassiek combineren met goud of zilver. Dan krijg je echt dat traditionele kerstsfeertje uit de Amerikaanse en Britse films! De boom hier linksonder hangt heel erg vol (iets te vol als je het mij vraagt), maar het roept wel echt een gevoel van nostalgie op, toch?

collage-klassieke-kerst

Foto’s: Kaemingk

Op de foto’s van Intratuin hieronder, zie je een wat rustiger versierde traditionele kerstboom. De rood-witte cadeautjes onder de boom maken het wat mij betreft echt helemaal af.

collage-kerstrood

Foto’s: Intratuin

Klassieke kerstsfeer met de Schotse ruit (tartan)

Die Schotse ruit heeft toch iets heerlijks verwarmends. Het doet me denken aan vervlogen tijden, aan winter en aan een nostaltische kerst. Het past dan ook perféct bij een klassiek kerstinterieur.

copy-of-kaemingk_x16_117

Foto: Kaemingk

Je kunt ‘m vooral goed gebruiken in decoraties van textiel. Kussens op de bank bijvoorbeeld. Maar ook servetten, tafelkleden en tafellopers lenen zich er perfect voor. TIP: heb je een prachtig kleed met tartan-print liggen (of misschien een grote sjaal), gebruik ‘m eens om de voet van je kerstboom mee te bedekken. Wat houtblokken ernaast voor het ‘haardvuurtje’. Prachtig!

Foto: Clayre & Eef

Foto’s: Clayre & Eef

Klassieke kleuren in je boom

Rood, wit en groen zijn niet alleen kleuren die me aan Italië doen denken, maar ook aan Kerst. Niets is klassieker en nostalgischer dan deze kleurcombinatie in je boom. De decoraties op de foto’s hieronder zijn allemaal van Rivièra Maison. Meer kerstdecoratie van Rivièra Maison voor dit jaar vind je hier.

collage traditioneel kerst rood riviera maison 2016Treintje onder de boom

Als ik aan kerstrood en nostalgie denk, dan zie ik ook altijd zo’n prachtig kersttreintje onder de kerstboom voor me. Wat vind jij ervan?

Een klassieke kerstslaapkamer

Je kunt natuurlijk ook de andere ruimtes in je huis onder handen nemen en een klassieke kerstsfeer meegeven door er een rood/wit dekbed op te leggen en met kerstballen en kerstlichtjes te werken. Meer inspiratie voor kerstdecoratie in je slaapkamer vind je in deze blog.

PH138122

Foto: IKEA

Foto: Pottery Barn

Foto: Pottery Barn

LEXINGTON_HO15_WEBBIMAGES_800X600_1Traditioneel + fris & modern

Hou je van wat frissere, modernere versiering? Dan kun je traditioneel combineren met de Scandinavische trend door vooral veel wit en licht hout aan je kerstrood toe te voegen! Groen mag natuurlijk ook of wat dacht je van roze! Dit jaar is zelfs oranje geoorloofd (lees hier maar).

collage-kerstrood-modern-kaemingkDiertjes in de boom

Het kan natuurlijk bij alle stijlen kerstdecoraties, maar diertjes zoals herten, rendieren, uiltjes, egels en beestjes uit het bos, passen gewoon perfect bij de wat klassieke kerststijl. Je kunt een rendierkop natuurlijk ook heel gaaf aan de muur hangen. Of je zet twee kleine rendiertjes of hertjes van bast op de grond voor de boom.

traditioneel 2Kerstversiering.nl-uil-in-kerstboomKerstboom-rood-witScandinavian-Morningnostalgische kerstversiering tuincentrum osdorp kerst 2015De tafel versieren voor kerst: traditioneel!

Uiteraard mag de kersttafel ook niet ontbreken. Klassiek kerstrood doet het prachtig op de tafel voor je kerstdiner. En ook de Schotse print past er perfect bij.

menukaart servetring free printables

Klassieke kerststukjes

Een traditionele kersthuiskamer kan eigenlijk niet zonder extra kerstgroen (naast de boom natuurlijk). In de vorm van een klassiek kerststukje bijvoorbeeld of zo’n prachtige ronde adventskrans. Een kerstkrans aan de deur is uiteraard ook een optie!

klassiek kerststuk maken diy uitleg tutorialkerststukje adventskransChristmas stockings (kerstsokken)

Oké het is helemaal niet Nederlands, maar dat is kerstdecoratie eigenlijk sowieso al niet echt :). Christmas stockings zijn vooral erg populair in de VS en Groot-Brittannië, maar ze doen het natuurlijk ook perfect in een traditioneel Nederlands of Belgisch kerstinterieur. Ze zijn er in allerlei soorten en maten! Heb jij er één in huis?

DSC_0027Kerstkransjes & kerstsnoep in de boom

Als ik aan klassieke kerst denk, dan denk ik ook aan kerstkransjes en kerstsnoepjes in de boom. Of van die heerlijke kerstchocolaatjes die mijn moeder er vroeger in hing (en die mijn broertje en ik dan stiekem opaten). Het hoort er voor mij helemaal bij.

img_0044kerstkoekjes kerstkransjes met chocolade makenWat vind jij van deze traditionele versier-ideetjes?

En, hou jij wel van kerstrood en klassieke kerstdecoratie? Welke traditionele kerstspulletjes staan er zoal in jouw huis? Niet alle foto’s in deze blog zijn trouwens van dit jaar, dus niet alle producten op deze foto’s zijn momenteel te koop. Deze blog is vooral bedoeld om je te inspireren, om ideetjes op te doen en lekker bij weg te zwijmelen. Ik hoop dat dat gelukt is en dat je weer even heerlijk in de kerstsferen bent geraakt! Wil je nog meer inspiratie opdoen? Hier vind je foto’s van kersthuiskamers in traditionele sferen

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

9 reacties

 1. Traditioneel kerst-rood-wit-groen geeft voor mij het ultieme kerstgevoel, ook omdat je dat overal om je heen ziet. Zodra ik iets in die kleuren zie, krijg ik gelijk dat kerstgevoel. En toch komt het bij mij het huis niet in haha. Ik ben zelf weg van paars en combineer dat met wit, zwart en veel zilver.

 2. Rood zal altijd wel “in” blijven.
  Staat ook zo warm.
  Ik heb om mn raam en om een grote kast altijd guirlandes die ik met lichtjes en rode ballen versier
  En ik heb 2 rood fluwelen kerstsokken met hert en sneeuwpop erop.
  Van hetzelfde een rok voor de kerstboom.
  Reuze gezellig

 3. Mijn treintje staat al jaren onder de kerstboom en we hebben er ook een circus(woon)wagen onder staan. Mijn man heeft daar verlichting in gemaakt. Staat zó lekker knus!
  Oh ja, mijn kerstboom is nóg voller dan die ene die jij al te vol vindt. Ik hou er van. Je ziet door de lichtjes, de ballen en de slingers gewoon de boom niet meer. Haha

 4. Het blijft mijn favoriet!lekker traditioneel, knus en warm, ik kleed mijn huis graag aan alsof ik in een blokhut in montana zit 🙂 schotse ruit, rood groen goud,hout,riet,kaarsjes!!

 5. Marjolein Beurskens op

  Rood en goud zijn de basiskleuren voor in mijn kerstboom, elk jaar koop ik wat nieuws erbij! De afgelopen jaren zijn er mat rode, groene en mat oranje ballen bij gekomen, kunstkerstrozen ,kerstmannetjes, rendieren, sleetjes, schaatsjes en prachtige witte sneeuwvlokken en paar engeltjes en als piek hebben we een prachtige rode ster en heel veel lampjes.
  En natuurlijk niet te vergeten de zuurstokjes. Iedereen vind onze boom traditioneel maar warm van een kleur en erg mooi, ondanks dat het een kunstkerstboom van bijna dertig jaar oud is!

 6. Traditioneel kerstrood en groen met warme tinten als brons, goud, eigenlijk alles wat warm van kleur is blijven bij ons favoriet. En ja, wij hebben twee kerstsokken in ook heel traditioneel kerstrood met groen en miniprint sneeuwmannetjes met kleine belletjes hangend een rode/groene/witte lintjes eraan vast.

 7. Na twee jaar een moderne witte sneeuw boom komt er dit jaar weer een ouderwetse kerstboom op verzoek van mijn mm. Ja, ik woon hier niet alleen dus hij heeft ook inspraak.
  Wij hebben dan een boom vol deukballen, vogeltjes, kerstmannen en trompetjes. Je kent het wel.
  Sommige zijn nog van mijn schoonouders geweest uit de jaren 50.

 8. De traditionele kerstkleuren blijven toch meestal het mooist, een Kerstman moet rood zijn.
  Het is direct ook gezellig en voelt warm aan.
  Ik heb nochtans ook turquoise boompjes.
  Wit vind ik ook nog altijd mooi, maar dat is al rap wat kouder.