Kerstmarkten Zeemanskerken: proef de Scandinavische kerstsfeer in Nederland

5

Na een succesvolle samenwerking in de voorgaande jaren organiseren ook dit jaar weer de Noorse, Finse en Deense Zeemanskerk met elkaar al weer de vierde Scandinavische kerstmarkt in Amsterdam! Afzonderlijk houden de Scandinavische Zeemanskerken ook hun kerstmarkten in Rotterdam en Amstelveen. Zoals ieder jaar vertellen we je graag alles over.

Scandinavische kerstmarkten 2016 in Nederland

De Scandinavische kerstmarkten geven een goede indruk van hoe de Kerst in het hoge Noorden wordt gevierd. Het gebak, de koekjes, de kadootjes en versiering voor de ‘Jul’: het wiel van de tijd dat het jaar draait naar lichtere dagen. Met hun geur en warmte ademen ze de Scandinavisch Kerstsfeer. In deze blog vind je een overzicht van de openingstijden van alle Scandinavische kerstmarkten.

shutterstock_1970158Scandinavische kerstmarkt in Amsterdam

Noorwegen, Finland en Denemarken presenteren op deze derde gezamenlijk kerstmarkt de mooiste kerstversieringen, design, handwerkjes, adventskaarsen, sieraden en ingrediënten voor de traditionele kerstlunch, lekkernijen, smørrebrød en koffie met gebak uit eigen keuken. Alle inkomsten van de Scandinavische Kerstmarkt gaan naar het werk van de Scandinavische kerken in Rotterdam.

Openingstijden & locatie 2016

Vrijdag 9 december 12.00 -19.00
Zaterdag 10 december 10.00 – 17.00

Muiderkerk, Amsterdam Oost | Linneausstraat 37 1093 EG Amsterdam | 10 minuten lopen vanaf NS-station Amsterdam Muiderpoort

Kerstmarkt in de Finse Zeemanskerk in Rotterdam

De jaarlijkse Finse Kerstmarkt van de Finse Zeemanskerk in Rotterdam komt er weer aan! Ook dit jaar biedt de Finse Kerstmarkt weer veel leuks en moois voor het hele gezin. Op deze Kerstmarkt vind je, naast de uitgebreide supermarkt met Finse etenwaren en lekkernijen, ook Finse textiel, design, glaswerk en servies, artikelen voor in en om het huis, houten producten, boeken, CD’s, kKerstartikelen, sauna-accesoires en handgemaakte producten.

In de Finse supermarkt vind je zowel traditionele delicatessen als de laatste Finse trends en innovaties voor de keuken. Je kunt ook deelnemen aan de bazaarloterij waar jekans maakt op vele mooie prijzen, waaronder reizen naar Finland! In het cafetaria vind je zelfgemaakte banket, gebak en snacks… En natuurlijk een heerlijk glas hete Finse Glühwijn, genaamd Glögi. En natuurlijk kun je tijdens de Finse kerstmarkt ook de echte Finse Kerstman tegenkomen (hij woont immers in Fins Lapland). Betalen op de markt kan dit jaar met contant, pin en creditcard. Toegang is gratis!

Openingstijden & locatie 2016

Vrijdag 18 november van 12:00 tot 20:00
Zaterdag 19 november van 10:00 tot 18:00
Zondag 20 november van 10:00 tot 18:00
Vrijdag 25 november van 12:00 tot 20:00
Zaterdag 26 november van 10:00 tot 18:00
Zondag 27 november van 10:00 tot 18:00

Het Finse Huis | ‘s-Gravendijkwal 64, 3014 EG Rotterdam

Kerstmarkt in de Noorse Zeemanskerk in Rotterdam

De Noorse Kerk, die twee jaar geleden haar eeuwfeest vierde, nodigt je uit voor de Kerstmarkt in Rotterdam! Het assortiment bestaat uit allerlei bijzondere Noorse producten, zoals Noorse truien, sieraden, handwerk, kerstartikelen en culinaire specialiteiten. Een prachtige gelegenheid voor je sinterklaas- of kerstinkopen! Veel artikelen zijn alleen op deze markt verkrijgbaar. Alles is van topkwaliteit en 100 % Made in Norway.

noorse kerstmarkt zeemanskerk 2014In het café kun je genieten van koffie met taart of “smørbrød”. Breng je familie, vrienden en kennissen mee en snuif de sfeer van Noorwegen op. Met je aankopen steunt je niet alleen het onderhoud van het prachtige houten kerkgebouw met bijzonder brandschilderwerk en het orgel (een rijksmonument), maar ook de sociale functie van de Noorse Kerk.

Openingstijden & locatie 2016

Donderdag 10 nov 10.00 – 18.00
Vrijdag 11 nov 10.00 – 18.00
Zaterdag 12 nov 10.00 – 17.00
Zondag 13 nov 11.00 – 17.00

Noorse Kerk | Westzeedijk 300, in Het Park, Rotterdam

Kerstmarkt in de Deense Zeemanskerk in Rotterdam

Vier kerst met de Denen – het gelukkigste volk ter wereld (zo blijkt uit onderzoek). De traditionele kerstmarkt is legendarisch in Rotterdam. Al meer dan 60 jaar viert de Kerk in november de komst van Kerst met iedereen die van Denemarken houdt.

Geniet van de Deense lekkernijen, zoete gebakjes, Wienerbrød en Deense poffertjes in het kerstcafé. Of kies uit een van de mooie versierde boterhammen ‘Smørrebrød’ met garnalen uit de Groenlandse ijszee of heerlijke gehaktballetjes met ingemaakte groenten. Kinderen zullen de Deense Hotdog lekker vinden. Zij kunnen verder meedoen aan de Deense kersttradities zoals ‘zingend dansen om de kerstboom’ of een fraaie kersthangertjes maken van papier.

Noorse Zeemanskerk 2015 4In de kerstbutik, het supermarktje, vind je alle ingrediënten voor de Deense kersttafel, zoals verschillende soorten haring, roggebrood, ‘flæskesteg’ en Deense zoetigheden. Mooie Deense designkado’s, fraaie handwerkjes, Deense boeken, kerstkaarten en nog veel meer zijn daarnaast te koop bij de stalletjes.

Openingstijden & locatie 2016

Vrijdag 18 november 10.00 – 17.00
Zaterdag 19 november 10.00 – 17.00
Zondag 20 november 10.00 – 17.00

Deense Zeemanskerk | Coolhaven 1, Rotterdam

Kerstmarkt in de Zweedse Zeemanskerk in Rotterdam en Amstelveen

Dit is de jaarlijkse gelegenheid om Zweedse kwaliteit, stijl en traditie te leren kennen. Je vindt hier echte Zweedse producten van hout, glas en textiel, huisvlijt, bijzondere kerstversieringen, kerstkaarten en Zweedse traditionele etenswaren. In het Karkcafé kunt u genieten van koffie, Zweedse broodjes en gebak. Welkom op het meest Zweedse plekje in Nederland!

collage noorse kerstmarkt 2014 zeemanskerkOpeningstijden & locatie 2016

Rotterdam
Vrijdag 18 november 11.00 – 19.00
Zaterdag 19 november 11.00 – 17.00
Zondag 20 november 11.00 – 17.00

Zweedse Kerk | Parklaan 5, Rotterdam | Tram: Lijn 7 halte Westplein, Lijn 8 halte Vasteland

Amstelveen
Zaterdag 26 november 10.00 – 17.00

De Meent | Orion 3, Amstelveen | Bus: Lijn 170, 174, bushalte Grote Beer | Sneltram Lijn 51, tramhalte Meent

Ben jij wel eens op een Scandinavische kerstmarkt geweest?

Elk jaar weer kijk ik uit naar deze kerstmarkten die je het gevoel geven even in het buitenland te zijn. Ik houd van de knusse sfeer, de Scandinavische hapjes en de bijzondere kadootjes die je er kunt kopen. En natuurlijk bewonder ik de vrijwilligers die deze markten ten bate van de Zeemanskerken mogelijk maken. Echt een aanrader om te bezoeken dus! Ben jij er wel eens geweest?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Annelies is in december geboren in de jaren vijftig; in een tijd van ijsbloemen op de ramen, de warmte van de kolenkachel en echte kaarsjes in de kerstboom: born to be a Christmaholic!

Reageer!

wp-puzzle.com logo

5 reacties

  1. Christmas lover op

    Geweldig! Die warme sfeer, de lichtjes, het lekkere eten en unieke cadeautjes kopen. Alsof je echt even in het buitenland bent. Ik hou van een Scandinavische kerst ❤️

  2. Ik woon in Rotterdam en had een Deense collega. Door haar kwam ik en vele andere collega’s op de kerstmarkt in de Deense kerk terecht. Ook de kerstmarkt in de Noorse kerk heb ik diverse keren bezocht al was het maar om het prachtige gebouw. Dit jaar ga ik zeker de Finse kerk proberen.

  3. Jaaaa, ik ga naar de Zweedse kerstmarkt hier in Amstelveen! Lekker handig want het is bij mij twee wijken verder, dus kan ik of op de fiets (maar zal die daar niet kwijt kunnen) of met de metro even 3 haltes, dus…Maar nu ik weet dat er in de Muiderkerk in Amsterdam ook een Scandinavische kerstmarkt wordt gehouden, ga ik/wij daar uiteraard ook heen! En dat is voor ons ook makkelijk , want dan hoef ik slechts bij dezelfde opstaphalte op 4 min. loopafstand van ons vandaag dezelfde metro de andere richting op te nemen en 1x over te stappen. Lekker makkelijk dus, bedankt voor de tip en blog!